Kampdagsstatus: Oprykkerduel mod Hvidovre

Foto: Daniel Abedeny

Efterårets næstsidste runde i 3F Superliga indledes på Pro Ventilation Arena i Hvidovre fredag aften, hvor medoprykkerne tager imod Vejle Boldklub i et opgør om vigtige points i bunden af 3F Superliga. TV3 Sport/Viaplay sender opgøret direkte.

Af Lars Christensen | 23. november 2023

Runde 16: FCK besøger Viborg – mandagskamp i Silkeborg
Årets næstsidste 3F Superliga-runde sparkes i gang med fredagskampen mellem Hvidovre og Vejle Boldklub på Pro Ventilation Arena. F.C. København spiller endnu en gang en lørdagskamp, når de besøger Viborg dagen efter med kick-off kl. 19.00.
Søndagsprogrammet sparkes i gang i Farum kl. 14.00, hvor FCN er værter for AGF. To timer senere er der vigtige points på spil i opgøret mellem Randers FC og OB, mens aftenkampen står mellem Lyngby og Brøndby fra kl. 18.00.
Mandagskampen står mellem Silkeborg og FC Midtjylland, og opgøret spilles på JYSK park fra kl. 19.00.

Thomsen lynede to gange: Hvidovre vandt før landsholdspausen
Hvidovre IF smagte sejrens sødme i 15. spillerunde umiddelbart op til landsholdspausen. De rødblusede hentede et par points i begyndelsen af sæsonen på uafgjorte kampe mod Viborg og Randers FC, og senere på efteråret blev det også til en overraskende deler med FC Nordsjælland i Farum, men sæsonens første sejr lod vente på sig.
Den kom søndag den 12. november, hvor Hvidovre mødte OB i Odense. Hjemmeholdet var favoritter mod oprykkerne, som de havde klasket hele 5-1 i det omvendte opgør, men Hvidovre fik deres revanche og tog en helt fortjent 2-0-sejr med hjem til Vestegnen. Sejren kom i hus i anden halvleg, hvor Tobias Thomsen med to hovedstødsscoringer lammede fynboerne og sendte oprykkerne i ekstase over den første sejr. 31-årige Tobias Thomsen har ikke været til rådighed for Hvidovre i hele sæsonen på grund af skader, men angriberen viste sin målnæse i feltet, da det var mest tiltrængt. Han headede indlæg fra Iljazovski og Lindberg henholdsvis i nettet, og så fordoblede Hvidovre sin pointhøst på en herlig aften i Odense.

Landsholdspausen: Tre fridage og intern testkamp
Trænerteamet har i landsholdspausen arbejdet uden Oliver Provstgaard, Tobias Lauritsen, Saeid Ezatolahi og Hamza Barry, der har været afsted med deres respektive landshold. Umiddelbart efter 1-0-sejren over Lyngby, fik spillerne tre sammenhængende fridage, og de tog i torsdags hul på forberedelserne frem til opgøret mod Hvidovre. Lørdag var der dømt intern testkamp i VB Parken, hvor trænerteamet havde blandet to hold. Siden fulgte en fridag, og i denne uge har spillertruppen så gjort de sidste vigtige forberedelser inden oprykkerbraget i Hvidovre.

Fire VB’ere på nationale opgaver i landsholdspausen
Vejle Boldklub har haft fire spillere afsted med deres respektive landshold i pausen. Det er Oliver Provstgaard (U21-landsholdet), Tobias Lauritsen (U20-landsholdet), Saeid Ezatolahi (Iran) og Hamza Barry (Gambia). Der har været masser af spilleminutter til hele kvartetten. Provstgaard kom i fokus som målscorer for U21-landsholdet i deres vigtige EM-kvalifikationssejr over Wales, mens Ezatolahi også spillede to kampe for Iran, der tog hul på VM-kvalifikationen med to sejre. Daniel Abedeny har samlet det fulde overblik over de fire VB-spilleres bedrifter i et landsholdsoverblik.

Tradition for sene afgørelser i de indbyrdes kampe i Hvidovre
VB har traditionelt et godt tag på Hvidovre, og det gælder både på ude- og hjemmebane. Seneste nederlag til fredagens modstander dateres helt tilbage til 2008, hvor HIF med en sejr på 3-1 sendte VB ud af Landspokalturneringen. Hvidovre var et af få hold, der tog point fra VB i rekordsæsonen 2007-08, men VB levede fint med 0-0-resultatet på udebane i foråret 2008. I sølvsæsonen 1996-97 vandt VB en af forårets vigtigste og mindst velspillede sejre i en af de sidste spillerunder, da nedrykningstruede Hvidovre på eget græs pressede VB til det yderste, og kun på Henrik Figs hovedstødsmål i det 88. minut vandt vejlenserne. Heldige og sene sejre i Hvidovre er siden blevet en vane, og intet tydede på en VB-triumf i efteråret 2000, da VB var bagud 0-1 med syv minutter igen, men på to mål – det sidste i dyb tillægstid – vandt VB 2-1. Og overtidshistorikken på Hvidovre Stadion blev også understreget i 2019-20-sæsonens udekamp mod HIF – den første kamp uden tilskuere på grund af pandemien – i marts 2020. Kjartan Finnbogason dukkede op i det tredje minut af tillægstiden, og assisteret af debuterende Montano sparkede han VB på 1-0. Også ved VB’s forrige besøg på Hvidovre Stadion måtte VB have slutminutterne i brug, inden Richard Sukuta-Pasu i det 86. minut kunne udligne til 1-1 i topkampen.
Seneste nederlag til Hvidovre i Danmarksturneringen dateres helt tilbage til 2. oktober 1983! Dengang vandt HIF 1-0 hjemme på et mål af Jens Pedersen, og det var fra en tid, hvor VB-holdet bestod af spillere som Alex Nielsen, John Sivebæk, Tommy Andersen, Brian Bertelsen, Steen Thychosen og Allan Simonsen. Siden har VB i den grad haft overtaget mod fredagens modstander.

Seneste kamp: VB var bagud, men slog Hvidovre sikkert
Det seneste opgør mellem VB og Hvidovre blev afviklet så sent som den 8. oktober, hvor oprykkerne afviklede sæsonens første indbyrdes opgør. Hele 7.371 tilskuere dannede en flot ramme om kampen, og de fleste kunne da også gå veltilfredse hjem efter vejlensernes første hjemmesejr.
En ikke særligt ophidsende første halvleg eksploderede fra det 40. minut. Først kunne ”Greko” heade et indlæg fra Iljazovski i nettet, og det fik vejlenserne op i gear. Først headede Ezatolahi et hjørnespark fra Barry i mål, og et par minutter senere var det så German Onugkha, der udnyttede oplæg fra Albornoz til at heade VB i front. Smigrende, efter en halvleg, som lod en del tilbage at ønske.
VB lukkede definitivt ballet midtvejs i anden omgang, da Ngbakoto på et indlæg fra Elvius sænkede bolden bag Djukic, og så kunne kampen ebbe ud. Vejlenserne havde muligheder til at gøre det rigtigt grimme ved medoprykkerne, men det blev ved de 3-1. VB kunne veltilfredse tiltræde efterårets anden landsholdspause. Læs hele Ole Kristensens referat her.

Fire VB-spillere i karantænefare
Fire VB-spillere risikerer karantæne i årets sidste kamp mod Randers FC, hvis de modtager en advarsel mod Hvidovre. Kvartetten er Stefan Velkov (14 strafpoints), Miiko Albornoz (18), Denis Kolinger (18), Albentosa (31). Velkov og Albentosa kan tåle milde advarsler takseret til tre og fire strafpoints uden at skulle i karantæne, mens Albornoz og Kolinger må en tur på tribunen i Randers, uanset hvordan et gult kort bedømmes. Se et karantæneoverblik her.

Sandi Putros passer fløjten
Det bliver den 36-årige Sandi Putros, der skal fordele sol og vind lige i fredagens oprykkerduel. Han har dømt i landets bedste række siden sommeren 2016, hvor han debuterede i et opgør mellem AC Horsens og Sønderjyske (1-1). Putros har i alt dømt 130 kampe i 3F Superliga, hvor han i denne sæson har været i aktion i otte kampe. Han har dømt Vejle i udekampen mod Silkeborg (1-2), mens han fløjtede i Hvidovres udekamp mod FC Nordsjælland (0-0). Sandi Putros har status af international dommer, og udover kampene i 3F Superliga har han også dømt et par Conference League-kvalifikationskampe, ligesom han som en del af dommerudvekslingsaftalen mellem DBU og fodboldforbundet på Cypern, har dømt kampe i den bedste cypriotiske række.
I fredagens dyst assisteres han på linjerne af Daniel R. Krogstrup og Jan Johansen, mens Jesper Nielsen er 4. dommer. Kampens VAR-dommer er Jonas Hansen.

3F Superliga
Fredag den 24. november kl. 19.00
Hvidovre IF - Vejle Boldklub
Pro Ventilation Arena, Hvidovre
TV3 Sport / Viaplay

FÅ ADGANG TIL ALLE VORES HJEMMEKAMPE

Fra bare 79,- pr. måned kan du med et abonnement få adgang til alle kampe på Vejle Stadion.

Køb abonnement her

Hovedsponsor

PARTNERE | EKSKLUSIV