VB vinder igen, igen og står mere end godt rustet til slutspillet

Foto: Johnny Kristensen

Med endnu en professionel indsats skaffede VB sig et særdeles solidt udgangspunkt, inden slutspillet starter om 14 dage. På en svær udebane var Jyllands Rubin dem, der ville, turde og kunne, og 2-0 sejren over Næstved var mere end fortjent. Kampen var urytmisk og med mange spilstop på det oppløjede underlag, men vejlenserne havde kampen igennem fuld kontrol over begivenhederne.

Af Ole Kristensen | 18. marts 2023

Prelec havde roteret lidt siden derbysejren over Fredericia. Busuladzic, Onughka, Drammeh og nu karantænefri Velkov var nye på et VB-hold i en 3-5-2 opstilling, hvor Mucolli og Onugkha lå fremme. Kirkegaard, Ofori, Sukuta-Pasu og Barry var bænket.

Efterårets store positive overraskelse, oprykkerne fra Næstved, var kommet skævt ud til forårssæsonen og mødte med tre nederlag på stribe. Sydsjællænderne har dog for længst sikret sig en plads i oprykningsspillet.

Spillepladsen så på afstand ganske tilforladelig ud, men sandindholdet lod dog ikke bunkers på den nærliggende Sydsjællands Golfklubs bane meget tilbage, og hurtigt var grønsværen pløjet op.
Hjemmebanenavnet er ny – i 2020 blev Næstved Stadion til Tintshop Park – men arenaen emmer ellers af nostalgi. Ikke meget er sket de seneste årtier, og fra murermestervillaerne på skrænten er der stadig fri udsigt over begivenhederne.

Topholdet var i kontrol fra kampens start. Med den dårlige sæsonstart og tennisægget i den omvendte kamp in mente passede sjællænderne godt på sig selv og stod lavt.

Det kneb imidlertid for gæsterne at spille sig til de store muligheder. Albentosa fik dog headet ganske kvalificeret på et af de rødblusedes mange hjørnespark, men keeper Nicklas Dannevang reddede til nyt hjørne.
I starten forsøgte vejlenserne sig med en del lange bolde, senere forsøgte man at kombinere mere på det ujævne underlag, men chancemæssigt kastede det ikke meget af sig.

Der skulle dog komme en stor mulighed til hvert hold, inden den meget talende dommer Jacob Rasmussen fløjtede til pause. Først serverede 150-kampsjubilareren Mucolli en friløber for German Onugkha, men uskarpt strandede den store angriber på Dannevang.
I den anden ende kunne den ret arbejdsløse Nathan Trott glæde sig over det ganske milde forårsvejr, men i det 41. minut var Næstveds Souheib Dhaflaoui dog helt fri og placerede bolden på den for VB rigtige side af opstanderen.

Gæsterne fortsatte, hvor de slap efter pausen, og Onugkha testede Dannevang fra en spids vinkel. Øjeblikket efter var det Drammeh, der med et lidt halvkikset spark sendte læderet snært forbi mål.

Efter en time bragte VB sig så foran. Drammeh trykkede af udefra, og dommer Jacob Rasmussen så Næstveds Frederik Christensen tage hånden til hjælp i feltet. Straffe, som German Onugkha sikkert udnyttede.

Marcus Mølvadgaard forsøgte at slå tilbage syv minutter senere, da han presset af Velkov fik afsluttet, men Trott var klar.
Minuttet efter slukkede topholdet endegyldigt lyset for oprykkerne. VB havde haft myriader af hjørnespark, og først da Mucolli forsøgte sig med en serv, gav det pote. Det skarpe indlæg blev sikkert headet i mål i det lille felt af U21-landsholdsspiller Oliver Provstgaard.

Prelec sendte med et en snes minutter igen Kirkegaard og Sukuta-Pasu på banen for Drammeh og Onugkha. Fem minutter senere kom Elvius ind for Gundelund, mens Gammelgaard fik overtiden for Mucolli.

Næstved var slået, og de få muligheder, der var i de resterende minutter, stod der VB på. Provstgaard flugtede over, og Sukuta-Pasu testede Dannevang efter en smart vending.
Advarsler til Velkov, Albornoz og Albentosa, hvilket sender kaptajnen i karantæne i første kamp i slutspillet. Der var også tre gule kort til sjællænderne i et opgør med mange frispark.

Med sejren bevarer VB de 13 points forspring ned til tredjepladsen, som nu indehaves af Helsingør. Oprykningsspillet starter om 14 dage. Und die Aufstiegschancen sind nicht geringer geworden …

Grundspil, NordicBet LIGA 2022-23, TINTSHOP Park, Næstved
Lørdag den 18. marts 2023 kl. 13.00
Næstved Boldklub – Vejle Boldklub 0-2 (0-0)
60. 0-1 German Onugkha (straffespark)
68. 0-2 Oliver Provstgaard

Kort:
30. Stefan Velkov (gult kort)
60. Miiko Albornoz (gult kort)
73. Raúl Albentosa (gult kort)

Indskiftninger:
73. German Onugkha ud Richard Sukuta-Pasu ind
73. Mouhamadou Drammeh ud Kristian Kirkegaard ind
78. Thomas Gundelund ud Marius Elvius ind
90. Arbnor Mucolli ud Christian Gammelgaard ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Nathan Trott

Stefan Velkov
Raúl Albentosa (anfører)
Oliver Provstgaard

Thomas Gundelund
Mouhamadou Drammeh
Azer Busuladzic
Saeid Ezatolahi
Miiko Albornoz

Arbnor Mucolli
German Onugkha

Bænken:
Lucas Hägg Johansson (m)
Hamza Barry
Kristian Kirkegaard
Ebenezer Ofori
Richard Sukuta-Pasu
Vladimir Arsic
Tobias Lauritsen
Christian Gammelgaard
Marius Elvius

Dommer: Jacob Rasmussen
Tilskuere:
1.870

Næstved (4-2-3-1): Nicklas Dannevang – Philip Banda Sørensen, Jesper Christiansen, Christian Enemark, Mathias Høst – Andreas Nibe (77: Tarik Ibrahimagic), Mark Kongstedt – Frederik Christensen, Souheib Dhaflaoui (77: Julius Madsen), Abdoulie Njai (69: Mads Agger) – Marcus Mølvadgaard (69: Mads Freitag)
Træner: Peter Bonde

Kort:
59. Frederik Christensen (gult kort)
60. Jesper Christiansen (gult kort)
75. Mathias Høst (gult kort)

FÅ ADGANG TIL ALLE VORES HJEMMEKAMPE

Fra bare 59,- pr. måned kan du med et abonnement få adgang til alle kampe på Vejle Stadion.

Køb abonnement her

Hovedsponsor

Partnere | Eksklusiv