Skæbnen hård ved VB efter nyt et-måls nederlag

Til langt ind i Sandi Putros’ overtid stod VB til at komme på tavlen. Men indskiftede Alexander Lind slukkede med en 2-1 scoring lyset for de hårdt kæmpende vejlensere. Sejren til hjemmeholdet var ikke ufortjent, men i en underholdende kamp med masser af situationer i felterne skulle ikke meget have vippet, før VB havde fået sit eller sine første Superligapoint.

Af Ole Kristensen | 4. august 2023

Ivan Prelec havde i sin startformation ikke fundet grund til at ændre på de 11, der løb på banen i lørdags mod FCK. Heller ikke bænken var der pillet ved.
Anfører Raul Albentosa kunne fejre 50 kamps jubilæum – til lykke til kaptajnen!
Hos værterne var ex-VB’er Lukas Engel som sædvanlig med fra start i venstresiden.

VB i nyt udebanedress, hvide bluser og sorte bukser, lagde aggressivt ud med højt pres, men det var SIF, der efter en håndfuld minutter først var farlig med en omstilling, men Trott gik modigt ud af sit felt og fik clearet til indkast.
Gæsterne var dog ikke uden muligheder. Kirkegaard var i fokus med en lovende solo, og efter 12 minutter var der et godt tilbud til Onugkha efter et Albornoz-frispark, men russeren headede snært over mål.

Silkeborg tog nu teten, og VB kom dybt ned og stå. Søren Tengstedt fik afsluttet fladt, men Trott reddede glimrende ved foden af stolpen. SIF var i denne periode ligeledes nærgående med en række hjørnespark.
De rødblusede værter var bedst, men oprykkerne ikke ufarlige. Kirkegaard spillede Juwara godt op i højre, men gambianeren sparkede et godt stykke over.
Der skete ganske meget i de to felter, og hjemmeholdets Pelle Mattsson blev spillet fint op af Lukas Engel efter nyt hurtigt SIF-angreb.
VB bed fra sig i den underholdende 1. halvleg, og Rólantsson lagde et smukt indlæg ind til Onugkha, som på ny headede tæt udenom.

Efter en ny stor redning af Trott på et distanceforsøg fra Tengstedt kom VB’s ubetinget største chance i de første 45 minutter. Efter et generalkiks i SIF-forsvaret var Onugkha og Juwara begge helt fri, men det lykkedes lidt ubehjælpsomt de to offensivspillere at gå i vejen for hinanden. Uha, det var ikke godt …
VB’s bedste, Nathan Trott kunne slutte en underholdende 1. halvleg, hvor Kolinger og Provstgaard så gult, af med en fin fodparade på Tonni Adamsen. Silkeborg var det bedste hold, men gæsterne havde trods alt så mange muligheder, at det uafgjorte resultat ved halvtid ikke var ganske misvisende.

Otte minutter ind i 2. halvleg gjorde Juwara og Onugkha deres slapstick-nummer fra 1. halvleg godt igen. Albentosa spillede med en fænomenal dyb stikning Juwara fri, og gambianeren spillede med stort overblik Onugkha op til en nem scoring.

Målet gav VB momentum og rystede silkeborgenserne. Men midt i VB’s bedste periode i kampen udlignede de rødblusede. Et indlæg fra højre fik VB ikke ordentlig clearet, og bolden endte hos indskiftede Colin McCowatt, der havde let ved at score.

Udligningen gav hjemmeholdet sikkerheden tilbage, men rystede heller ikke VB specielt. Hetemi og Jasin Assehnoun kom ind for Ofori og Juwara, og netop Assehnoun spillede Kirkegaard godt op, men afslutningen sad lige på Nicolai Larsen.
Nathan Trott var stadig VB’s redningsmand og tog sig flot af et forsøg fra Adamsen, der var fri i højresiden. Kasper Kusk blev spillet op af Adamsen., som var her og der og alle vegne, men forbi. I det 78. havde Tonni Adamsen føringen for fødderne, men stangen tog fra og gav oprykkerne endnu en livline.

Begge hold søgte sejren, og både Rolantsson og Hetemi testede Nicolai Larsen med fine forsøg fra distancen.
Prelec smed Elvius ind for Rólantsson og Velkov ind for en lidt krampeplaget Albentosa.
Det begyndte at ligne point til vejlenserne trods Silkeborgs ihærdige og hurtige overfaldsangreb, men i det 93. minut kunne indskiftede Alexander Lind score fra tæt hold efter indlæg fra Kasper Kusk i venstreside. En iskold dukkert til et opofrende Vejle-hold, men ikke vanvittigt ufortjent.

To advarsler til Silkeborg, tre til VB – den sidste fik Juwara.
Knuste VB-spillere blev trøstet af et stort udebaneafsnit. Fansene gjorde, hvad de kunne kampen igennem og var en stor støtte for deres helte, og også i nederlagets stund søgte de at opmuntre de deprimerede spillere i de hvide bluser.
Selv om VB nu på sidstepladsen er det eneste hold uden point, må vi minde om Ivan Prelec’ gentagne visdom. Superligaen er et maratonløb, og det gælder om ikke at blive ramt af panik. VB har nu i tre kampe mod vanskelig modstandere været en ligeværdig modstander, og nu gælder det om snart at få kampene til at tippe over til vejlensisk fordel.

Det kan passende gå ud over FC Midtjylland i næste weekend …