Kampdagsstatus: Sidste akt i grundspillet venter mod Næstved

Foto: Daniel Abedeny

Lørdag møder Vejle Boldklub de grønne fra Næstved på Tintshop Park. Ligesom VB har oprykkerne også sikret sig en plads i det eftertragtede oprykningsspil, der skal afgøre, hvem der løber med de to billetter til næste sæsons 3F Superliga. Til opgøret vender Velkov tilbage fra karantæne, mens værterne må undvære en vigtig brik på deres midtbane. Opgøret spilles kl. 13.00.

Af Lars Christensen | 17. marts 2023

Grundspillets sidste spillerunde afvikles lørdag eftermiddag
22. og sidste spillerunde i grundspillet i NordicBet LIGA afvikles lørdag eftermiddag fra kl. 13.00. Alle kampe afvikles samtidig i sidste spillerunde, og selvom der ikke kan ændres på besætningen i opryknings- og nedrykningsspillet, spiller klubberne om vigtige point til top- og bundstriden. I den nederste halvdel kæmper FC Fredericia og Fremad Amager om livsvigtige point til overlevelsen, mens Hillerød og HB Køge skal duellere om, hvem af klubberne der skal have det bedste afsæt til de nedrykningskampe, der venter. Hvidovre tager imod Vendsyssel i et opgør, hvor vendelboerne kan hale ind på 2. pladsen, og endelig står de sidste to kampe mellem Sønderjyske Fodbold og Nykøbing FC, mens FC Helsingør er værter for Hobro IK.

Oprykningsspillet begynder i weekenden 31. marts – 2. april
Der er landsholdspause i NordicBet LIGA og 3F Superliga i weekenden 24.- 26. marts, og derfor begynder nedrykningsspillet og oprykningsspillet i weekenden fra den 31. marts til den 2. april. 2. spillerunde er programsat til 2. påskedag og herefter spilles der så hver weekend frem til sæsonafslutningen lørdag den 3. juni. Kampplanen for de ti kampe i oprykningsspillet mod Hvidovre, Sønderjyske, Vendsyssel, Næstved og FC Helsingør forventes offentliggjort en af de første dage i næste uge.

Drammeh og Mucolli foran kampjubilæer
Hvis Mouhamadou Drammeh og Arbnor Mucolli kommer på banen mod Næstved, kan de hver især fejre kampjubilæum i VB-trøjen. Drammeh står foran sin 50. kamp i den røde trøje, mens Arbnor Mucolli kan spille sin kamp nr. 150 for VB. Drammeh kom til Nørreskoven i sommeren 2021 fra Stade Reims og debuterede mod F.C. København (0-4) i august og har siden været en vigtig brik på midtbanen, hvor han udfylder de fleste positioner. Drammeh har scoret seks gange hidtil for VB.
Arbnor Mucolli er spilleren i den nuværende trup med flest førsteholdskampe for klubben. Han debuterede som 17-årig i november 2016 mod netop Næstved på Vejle Stadion, og det ved at spille de første 80 minutter på midtbanen blandt andre sammen med sin bror, Agon Mucolli, inden han blev udskiftet med Kasper Nøhr, der også fik sin debut. Der er ingen gengangere på VB-mandskabet fra den mere end seks år gamle kamp, hvor Egeris og Vinicius scorede for VB. Fem af de 14 spillere, cheftræner Andreas Alm sendte i ilden, har indstillet karrieren. Men hos Næstved var forsvarsspilleren Jesper Christiansen med, og den store stopper er fortsat hos Næstved, hvor han er en vigtig brik i defensiven.
Drammeh og Mucolli kan blive sæsonens fjerde og femte VB-jubilar henholdsvis. Tidligere har Saeid Ezatolahi (50 kampe mod HB Køge i september), Andrés Ponce (50 kampe mod Nykøbing FC i oktober) og Dimitris Emmanouilidis (50 kampe mod Hillerød i november) kunnet fejre et skarpt kampantal.

Seneste kamp: Oprykkerne tabte klart i Nørreskoven
VB og Næstved mødtes medio august i klubbernes første indbyrdes opgør i denne sæson. Oprykkerne kom til Østjylland som ubesejrede og med otte points for de første fire kampe, men efter 90 minutter i Nørreskoven var oprykkerne sendt til tælling. Allerede efter små ti minutter måtte Abdoulie Njai forlade banen efter et uheldigt sammenstød med Velkov, og uden offensivprofilen havde gæsterne det svært mod et veloplagt hjemmehold. Kirkegaard åbnede med to scoringer, Ponce gjorde ham kunsten efter og med 4-0 ved pausen var opgøret afgjort. Efter sidebyttet sørgede Drammeh for kampens flotteste scoring, da han kanonerede en centrering fra Albornoz ind bag Dannevang, og i slutminutterne kunne Ponce så lukke festen på straffespark og nyde karrierens første hattrick. Næstved rejste sig hurtigt efter blamagen i Vejle, og der gik mere end to måneder inden de stærke oprykkere igen tabte. Og uheldige Njai? Han er heldigvis klar igen og har spillet forårets første fire kampe for Næstved.

Næstved må undvære karantæneramt midtbanemotor
Næstved fik tre advarsler i forbindelse med holdets seneste kamp mod Hillerød i Helsingør. Advarslen til midtbanemotoreren Magnus Häuser betyder, at han må sidde uden for mod Vejle. Brøndby-talentet Häuser er i gang med sin anden sæson i den sydsjællandske klub, og han har startet de første 21 kampe i sæsonen på midtbanen for Peter Bondes mandskab, og han mangler kun 27 minutter for at have spillet samtlige minutter for VB’s kommende modstander.

Velkov tilbage fra karantæne – fem i karantænefare
Stefan Velkov afsonede karantæne i søndagens hjemmekamp mod FC Fredericia, men den stærke bulgarske stopper er igen til rådighed mod Næstved. Velkovs karantænedag var vejlensernes sjette i denne sæson, og det er to mere end den kommende modstander fra Næstved.
VB fik to advarsler mod Fredericia, og de gule kort til Albentosa (32 strafpoint) og Ezatolahi (16) betyder, at de er i karantænefare sammen med Elvius (18), Drammeh (13) og Ofori (14). Elvius og Ezatolahi ryger i karantæne uanset hvordan en kommende advarsel takseres, Albentosa kan tåle en mild advarsel til tre strafpoint, mens Ofori og Drammeh skal have grove advarsler til seks strafpoint, hvis de skal ende på tribunen i første runde af oprykningsspillet. Alle strafpoint og uafsonede karantænedage tages med over i oprykningsspillet. Se et overblik over VB’s strafpoint her.

Jacob Rasmussen dømmer i Næstved
Det bliver den unge dommer Jacob Rasmussen, der skal dele sol og vind lige mellem Næstved og VB. Han fik sin første 1. divisionskamp i nedrykningsspillet sidste forår, og i sommer blev han så rykket permanent op i landets næstbedste række. Her har han så i alt fløjtet ti kampe, og det er tredje gang, han skal dømme VB. Tidligere var han ophavsmand mod Hvidovre (3-1) og Sønderjyske (1-0), ligesom han dømte de to halve træningskampe mod FC Fredericia (1-1) og Esbjerg (0-0) i februar. Jacob Tornbjerg Rasmussen har også to kampe med Næstved i denne sæson, og her har De Grønne mødt FC Fredericia (1-0) og Vendsyssel (3-0). På linjerne får han hjælp af Simon Blond og Tarik Kabiljagic, mens rutinerede Benjamin Helm Svedborg er kampens 4. dommer.

NordicBet LIGA
Lørdag den 18. marts kl. 13.00
Næstved Boldklub – Vejle Boldklub
Tintshop Park, Næstved
Viaplay

FÅ ADGANG TIL ALLE VORES HJEMMEKAMPE

Fra bare 59,- pr. måned kan du med et abonnement få adgang til alle kampe på Vejle Stadion.

Køb abonnement her

Hovedsponsor

Partnere | Eksklusiv