Kampdagsstatus: Kvalifikationsspillet sparkes i gang uden Onugkha

Arkivfoto: Daniel Abedeny

Kvalifikationsspillet indledes for Vejle Boldklubs vedkommende med en udekamp mod OB på Nature Energy Park i Odense tirsdag aften fra kl. 19.00. Til det vigtige opgør mod en af de direkte konkurrenter i bundstriden sidder German Onugkha over med karantæne.

Af Lars Christensen | 30. marts 2024

Runde 23: Lyngby på besøg i Kronjylland – Hvidovre gæster Viborg
Efter fjorten dages landsholdspause genoptages 3F Superliga med Kvalifikations- og Mesterskabsspillet i denne weekend. Allerede søndag afvikles de første opgør, når Randers FC får besøg af Lyngby, mens Viborg møder Hvidovre. Opgørene spilles søndag henholdsvis kl. 14.00 og 16.00.
VB og OB mødes i rundens mandagskamp, som altså først spilles tirsdag aften på grund af påsken.
I Mesterskabsspillet er der også tre opgør, og de spilles alle mandag eftermiddag. Det er fra kl. 14.00 F.C. København mod Brøndby, mens eftermiddagen også byder på FC Midtjylland mod FC Nordsjælland og Silkeborg mod AGF.

Onugkha spærret med karantæne – fire i risikozonen
Med German Onugkhas udvisning mod FC Midtjylland må Vejle Boldklub undvære topscoreren i premieren på kvalifikationsspillet mod OB. Onugkhas to advarsler gav kun én spilledags karantæne, og dermed er han til rådighed igen mod Viborg.
Advarslerne til Onugkha var de eneste, VB kom fra Heden med, og dermed er det fortsat kun Oliver Provstgaard (14 strafpoints), Miiko Albornoz (18), Denis Kolinger (32) og Tobias Lauritsen (48), der er i karantænefare ved den næste advarsel. Se et overblik over spillertruppens karantænepoints her.

Turneringsfodbold på en tirsdag: Ni fortilfælde siden årtusindskiftet
Tirsdag er den ugedag, hvor Vejle Boldklub har spillet færrest turneringskampe på denne side af årtusindskiftet. Ni opgør er det blevet til på ugens anden dag. Tre af opgørene blev afviklet i sommeren 2020, da NordicBet LIGA havde et efterslæb efter corona-lukningen af Danmarksturneringen. Den seneste tirsdagskamp blev også spillet efter påske, da Vejle Boldklub mødte Lyngby på udebane og fik 0-0 i premieren på kvalifikationsspillet i foråret 2021. I de ni fortilfælde med tirsdagsfodbold er det blevet til to sejre, fem uafgjorte og to nederlag.

  • 10. september 2002, FC Aarhus – VB (1-1)
  • 22. maj 2011, AGF – VB (1-1)
  • 14. november 2017, VB – HB Køge (0-0)
  • 24. april 2018, Esbjerg – VB (0-1)
  • 9. juni 2020, VB – Skive (1-2)
  • 30. juni 2020, HB Køge – VB (2-1)
  • 14. juli 2020, VB – Nykøbing FC (1-0)
  • 2. februar 2021, VB – AGF (0-0)
  • 6. april 2021, Lyngby – VB (0-0)

Velkov foran kamp nr. 50 for VB
Stefan Velkov kan mod OB spille sin kamp nr. 50 for Vejle Boldklub. Den stærke bulgarske forsvarsspiller skiftede transferfri til Nørreskoven i sommeren 2022 fra MSV Duisburg, og siden har han med få undtagelser optrådt fast for vejlenserne. 27-årige Velkov fik sin officielle VB-debut i sæsonpremieren sidste sæson, da VB slog FC Helsingør hele 6-0. Nu står han foran sit første kampjubilæum i den røde trøje.
Velkov er langt fra den første 50-kampsjubilar i denne sæson, hvor følgende også har rundet 50 kampe: Miiko Albornoz (50 kampe mod F.C. København hjemme), Raúl Albentosa (50 kampe mod Silkeborg ude), Ebenezer Ofori (50 kampe mod Viborg ude), Oliver Provstgaard (50 kampe mod OB ude), Marius Elvius (50 kampe mod Hvidovre hjemme), German Onugkha (50 kampe mod FC Nordsjælland ude) og Kristian Kirkegaard (50 kampe mod Lyngby hjemme).

Anders K. Jacobsen tilbage i vante rammer
For Anders K. Jacobsen bliver det et gensyn med Nature Energy Park, hvor han ad flere omgange har spillet. AK er født og opvokset på Fyn, hvor han via Næsby Boldklub tidligt endte i OB, for hvem han i en ung alder fik sine første minutter på stribernes førstehold. Allerede som helt ung blev han udlejet til Vejle, hvor han i efteråret 2008 nåede et pokalopgør for VB. Tilbage på Fyn skulle han ud i divisionerne og hente flere spilminutter, og via Næstved, Næsby og FC Fredericia gjorde AK comeback i Superligaen hos AaB, og det var præstationerne her, der banede vejen for en ny aftale med OB. Samlet er det blevet til 160 kampe og 37 mål for striberne, som 34-årige AK senest repræsenterede i 2019-20-sæsonen. Anders K. Jacobsen er den eneste spiller i VB-truppen, der har tællende kampe for OB, men Musa Juwara har også en fortid i Odense. Den unge gambier var udlejet til OB i foråret 2023, men nåede ikke at debutere.

Indbyrdes kampe på Fyn: VB-sejr senest
VB og OB har afviklet mange indbyrdes opgør i de sidste sæsoner i landets bedste række. Vigtige slag om points til den ofte tilspidsede kappestrid i bunden af 3F Superligaen. Historisk set har OB førertrøjen hjemme på Fyn, hvor VB i en 23-årig periode ikke besejrede andre end Real Betis på stribernes hjemmebane. Men med Greves sene hovedstødsscoring i oktober 2020 fik man endelig en sejr, og siden har de rødblusede så yderligere hentet to sejre. Den seneste tidligere på sæsonen, hvor den tiltrængte skalp var de første points efter oprykningen.

Dommerinformation: Cypriotisk ophavsmand for anden gang i sæsonen
Det bliver den 29-årige Kyriakos Athanasiou, der skal fordele sol og vind lige på Nature Energy Park tirsdag aften. Den cypriotiske dommer er på sin anden opgave i Danmark, når han fløjter det vigtige opgør i kvalifikationsspillet mellem OB og Vejle. DBU og fodboldforbundet på Cypern forlængede tidligere på året dommerudvekslingsaftalen, således der på andet år er cypriotiske dommere i 3F Superligaen. Det er anden gang, at VB har udenlandsk dommer, da Kyriakos landsmand, Antoniou Menelaos, fløjtede opgøret mellem FC Nordsjælland og VB i november. Kyriakos Athanasiou dømte selv opgøret mellem Lyngby og Brøndby (3-3) ligeledes tilbage i november. Dengang med fire advarsler og en udvisning.
Tirsdag aften får Kyriakos på linjerne assistance fra to landsmænd, og der er også cypriotisk VAR-dommer, mens Jakob Kehlet er 4. dommer.
Det er en international dommer, som fløjter i Odense tirsdag aften. Kyriakos har fløjtet både i Conference League, Youth League, ligesom han har dømt internationale landskampe.

Seneste kamp: Fenger dukkede VB efter en dødbold
Det seneste opgør mellem VB og OB ligger kun en lille måned tilbage, hvor klubberne dystede i Nørreskoven i grundspillets næstsidste spillerunde. Fynboerne slap bedst fra den duel og vandt 1-0 på det mål, Max Fenger stangede ind efter en dødbold i det 12. minut. Vejlenserne stillede op uden karantæneramte Raúl Albentosa, og det fravær mærkede tilsyneladende værterne mere end som så. I hvert fald var OB det toneangivende hold i store dele af opgøret.
Tidligt kunne vejlenserne dog være kommet i front, da Albornoz med et perfekt indlæg fandt Emmanouilidis i feltet, men der skulle et længere VAR-check til at konstatere, at bolden ikke havde passeret stregen. I stedet kom OB foran, da Fenger kom godt op til et hjørnespark. Samme Fenger fik en gave af VB-defensiven senere, men kunne ikke passere Trott. Også Kadrii var ved at komme igennem, men her reddede Gundelund vejlenserne, der var shaky i perioder.
Fenger indledte anden omgang med en ny chance, som kunne have givet mål, men værternes MoM, Trott, hev igen ned fin redning frem.
Mod slutningen kom der et mindre vejlensisk pres, og Onugkha fik en pæn mulighed foran Myhra for at udligne, men OB’s norske keeper sikrede med sin parade, at alle tre points skulle med hjem over Lillebæltsbroen. Mere end 9.057 tilskuere fulgte opgøret, hovedparten gik skuffede hjem, men sejren til gæsterne kunne der ikke indvendes det store imod.

3F Superliga
Tirsdag den 3. april kl. 19.00
OB – Vejle Boldklub
Nature Energy Park, Odense
TV3 Sport/Viaplay

FÅ ADGANG TIL ALLE VORES HJEMMEKAMPE

Fra bare 79,- pr. måned kan du med et abonnement få adgang til alle kampe på Vejle Stadion.

Køb abonnement her

Hovedsponsor

PARTNERE | EKSKLUSIV