Kampdagsstatus: Fredagsfight i Randers før vinterpausen

Arkivfoto: Daniel Abedeny

Randers FC er værter for Vejle Boldklub i efterårets sidste kamp i 3F Superligaen, når kronjyderne på den rigtige side af nedrykningsstregen byder vejlenserne indenfor til en fredagsfight på Cepheus Park Randers med kick-off kl. 19.00. Kampen sendes direkte på TV3 Sport/Viaplay.

Af Lars Christensen | 30. november 2023

Runde 17: Derby på Vestegnen og duel om Midtjylland
Årets sidste runde i 3F Superligaen 2023/24 byder på flere interessante kampe. Runden sparkes i gang fredag aften i Randers, hvor randrusianerne er værter for Vejle Boldklub. Søndag indledes programmet med opgøret mellem Lyngby og Silkeborg fra kl. 14.00, mens OB indleder deres opgør mod FC Nordsjælland samtidig. Fra kl. 16.00 er der storkamp på Vestegnen, når Brøndby IF møder Hvidovre IF. To timer senere spiller F.C. København og AGF den sene søndagskamp, når de i Parken spiller om vigtige points.
Mandagskampen står i Herning på MCH Arena mellem FC Midtjylland og Viborg.

Randers FC er ny nummer 10 efter nederlag til OB
Det var ikke kun i opgøret mellem Hvidovre og VB i den forgangne spillerunde, at der var vigtige points på spil i bundstriden. Det var der også i opgøret mellem Randers FC og OB. Her var det fynboerne, der med en sejr på 1-0 trak sig bedst ud af den duel og efterlod Randers FC på 10. pladsen. Opgøret på Cepheus Park Randers blev allerede afgjort midt i første halvleg, da Don Deedson Louicius scorede til 1-0 til OB. Den scoring kom Randers FC sig aldrig over, og så var det OB, der endnu en gang kunne juble på fremmedgræs over en vigtig sejr. Med sejren rykkede OB forbi Randers FC, der ellers var kommet længere op i tabellen, men som nu er lige foran VB. Randers FC har ikke vundet i Superligaen siden den 1. oktober, hvor de vandt 1-0 på hjemmebane over Silkeborg.

Randers må undvære hollandsk forsvarsprofil
Randers FC må til årets sidste kamp undvære den hollandske forsvarsprofil Wessel Dammers, der afsoner den første af to spilledages karantæne. Wessel Dammers fik et direkte rødt kort i det 87. minut af randrusianernes hjemmekamp mod OB senest. 28-årige Dammers har spillet samtlige kampe for Randers FC i efteråret, og mod Vejle bliver det første gang, at cheftræner Rasmus Bertelsen skal stille op uden den rutinerede hollandske forsvarsspiller. Wessel Dammers har i Randers FC seneste 12 3F Superliga-kampe udgjort den ene del af stopperduoen hos Randers FC, men det bliver der altså lavet om på mod Vejle, hvor svenske Hugo Andersson er det bedste bud på afløseren for den stærke hollænder.

Skadet Babayan misser Vejle-gensyn
Edgar Babayan er den eneste spiller i Randers-truppen med en fortid i Nørreskoven, da den stærke kantspiller spillede foråret 2022 i Vejle Boldklub. Babayan vendte siden hjem til Kronjylland og Randers FC, hvor han har leveret stærkt. Babayan kom ind fra bænken i opgøret i Vejle i september og var involveret i kronjydernes sejrsmål, og det gav en startplads den følgende runde mod AGF, hvor 28-årige Babayan var uheldig og blev alvorlig skadet. Kantspilleren med de armenske rødder forventes tilbage i løbet af foråret. Edgar Babayan er den eneste spiller i Randers FC-truppen med en fortid i Vejle, men i trænerstaben har målmandstræner Erik Boye fungeret i VB, både som spiller og målmandstræner.

Indbyrdes kampe i Randers: VB uden sejr siden 2006
VB har spillet 15 udekampe mod Randers Freja/Randers FC siden 1. januar 1986, og VB har ikke vundet i Kronjylland siden den 25. oktober 2006. Efter en svær sæsonstart var VB kommet i gang at hente points i løbet af oktober måned, og kun fire dage efter 3-2-sejren over FC Nordsjælland tog vejlenserne en ny skalp ved at besejre Randers FC med 1-0 på udebane. Ulrik Balling, der scorede for sjette kamp i træk, blev matchvinder allerede i det 3. minut, da han smart vippede sig selv fri og scorede med et hårdt fladt spark. Det blev hektisk i løbet af anden halvleg med flere lyseblå muligheder, men Theis Rasmussen og defensiven afviste tilnærmelserne. Cheftræner Kim Poulsen blev også bortvist i slutfasen, men det var heller ikke nok til at fravriste vejlenserne sejren. Siden er det blevet til seks nederlag og én uafgjort i Kronjylland, og der har faktisk været flere fine VB-scoringer i kampene. Busuladzic' langskud fra 30 meter (som Ousted hjalp i mål), Engels halvflugter op under overliggeren, Hanssons kanonspark, men ingen af dem overgår oplægget til Delanis udligning i 2008. Brian Priske var ny på midtbanen og sommersigningen fra Club Brügge viste kreatørtakter, da han med en fiks hælaflevering sendte Delani alene igennem, og brasilianeren svigtede ikke og udlignede til 1-1. Siden den efterårsdag i 2008 har vejlenserne ikke taget points i Randers.

Seneste kamp: Bundgaard sikrede sen Randers-sejr
VB og Randers FC mødtes senest medio september, hvor de to klubber efter efterårets første landsholdspause spillede om vigtige points i bunden af rækken. Randers kom til Vejle efter er par nederlag, mens VB endelig var kommet i gang og netop havde slået OB. Anfører Kopplin sparkede Randers foran, da bolden blev vendt over på backen der var kommet med frem i feltet, og han scorede med et tørt spark. Vejlenserne havde svært ved at få spillet til at glide, og først efter en time kom udligningen. Det lå ikke til VB i opgøret uden de store chancer, men Hamza Barry tog chancen udenfor feltet og han scorede på et fornemt langskud. Det skulle dog ikke blive til et vigtigt point, da Randers i det 84. minut scorede sejrsmålet. Babayan satte Mikkel Pedersen op på siden, og han cutback endte hos skarpe Filip Bundgaard, der med et godt spark sikrede Randers FC tre vigtige points.

Årets sidste turneringskamp: Flere mindeværdige VB-sejre
Årets sidste turneringskamp står for døren fredag aften, og disse har det med at udvikle sig til målrige opgør, der sent glemmes. Hvem husker ikke 4-3-sejren over Viborg på udebane i 2019? Eller hvad med 4-1-sejren over Vendsyssel i 2017, hvor Schoop blev dobbelt målscorer, Vinicius bankede en hammer af et spark i mål og Gundelund blev VB's til dato yngste debutant? Eller hvad med Djordjevic' sene udligning mod FC Midtjylland for to år siden? Og så har vi slet ikke talt om Jacob "Taz" Sørensens flugtscoring mod Lyngby i 2012, eller det mål, som Godwin Antwi fulgte op med i samme kamp. I 2015 var det Jóan Símun Edmundsson, der scorede en kandidat til årets mål, da færingen driblede igennem Silkeborgs forsvar og reducerede. Der er masser af dramatik og flotte VB-scoringer at mindes, når vi gennemgår årenes sidste turneringskampe herunder:

  • 2013: VB - Lyngby 2-0 (Taz, Antwi)
  • 2014: VB - AC Horsens 3-1 (Gaarde, Albers, Sivebæk)
  • 2015: VB - Silkeborg 1-3 (Edmundsson)
  • 2016: Nykøbing FC - VB 4-3 (Vinicius, Kudsk x2)
  • 2017: VB - Vendsyssel 4-3 (Schoop x2, Ramadani, Vinicius)
  • 2018: Randers FC - VB 2-0
  • 2019: Viborg - VB 3-4 (Ramadani, Gundelund, Finnbogason, Montiel)
  • 2020: Lyngby - VB 0-0
  • 2021: VB - FC Midtjylland 1-1 (Djordjevic)
  • 2022: Sønderjyske - VB 0-1 (Mucolli)

Albentosa foran kamp nummer 50 som VB-anfører
Raúl Albentosa kan mod Randers FC spille sin kamp nummer 50 som anfører for Vejle Boldklub, hvis han er med fredag aften. Den 35-årige spanier kom til VB i januar 2022, men blev først udnævnt til anfører et halvt år senere. Siden har han båret anførerbindet fast, og nu står den stærke forsvarsspiller foran sig 50. kamp som anfører for Vejle Boldklub. Siden årtusindskiftet er der kun Henrik Bødker (52 kampe), Jimmy Nielsen (55 kampe), Calle Facius (86 kampe), Steffen Kielstrup (94 kampe) og Jacob Schoop (108 kampe), der har båret anførerbindet i flere optrædener for VB.

Ingen i karantæne, men fem spillere på vippen
Raúl Albentosas advarsel mod Hvidovre blev kun takseret til tre strafpoints, og dermed er den spanske anfører ikke i karantæne mod Randers FC. Tobias Lauritsen modtog en advarsel i oprykkerduellen i sidste uge, og dermed er den unge midtbanespiller ny blandt spillerne i risikozonen. Albentosa og Lauritsen er i karantænefare til forårspremieren mod AGF, og det er de sammen med tre holdkammerater, der også risikerer at overvære klassikeren mod AGF fra tribunen, hvis de modtager en advarsel fredag aften.
Spillerne i karantænefare er Tobias Lauritsen (48 strafpoints), Raúl Albentosa (34), Denis Kolinger (18), Miiko Albornoz (18) og Stefan Velkov (14). Se et karantæneoverblik her.

Rutinerede Jens Maae dømmer Randers FC-VB – igen
Det bliver den 41-årige Jens Maae, der er påsat til at passe fløjten mellem Randers FC og Vejle Boldklub fredag aften. Den rutinerede 3F Superliga-dommer har 205 kampe under bæltet i landets bedste række, og han fik sin debut tilbage i sommeren 2012, da han dømte AGF-Esbjerg 0-0. Siden har han dømt på højeste niveau, og fredagens opgave i Kronjylland bliver sæsonens syvende opgør. Jens Maae dømte også det omvendte opgør i Nørreskoven tilbage i september, hvor vejlenserne tabte 1-2, og i oktober var han ophavsmand i vejlensernes hjemmekamp mod Viborg (1-1). Faktisk var Jens Maae også dommeren, da VB senest gæstede Cepheus Park Randers for næste præcis to år siden. Dengang vandt randrusianerne med hele 4-1. På linjerne assisteres Jens Maae af Steffen Beck Bramsen og Nikolaj Christensen, mens Jacob Karlsen er kampens 4. dommer. I VAR-vognen sidder Aydin Uslu med Lasse Læbel Graagaard som AVAR.

3F Superliga
Fredag den 1. december kl. 19.00
Randers FC – Vejle Boldklub
Cepheus Park Randers
TV3 Sport/Viaplay

FÅ ADGANG TIL ALLE VORES HJEMMEKAMPE

Fra bare 79,- pr. måned kan du med et abonnement få adgang til alle kampe på Vejle Stadion.

Køb abonnement her

Hovedsponsor

PARTNERE | EKSKLUSIV