Future Cup: Purungt VB-hold bed godt fra sig i Brøndby

Så længe kræfterne rakte, spillede et helt ungt VB-Future-hold lige op med et navnestærkt Brøndby-mandskab på Brøndby Stadion. Vejlenserne førte endog med 1-0 ved pausen, men da kræfterne slap op, måtte Kielstrups hold indkassere fire scoringer, inden VB sluttede godt af, og Tobias Lauritsens reduceringsmål kan man tale længe om på Vestegnen …

Af Ole Kristensen | 22. maj 2023

”ALDRIG ALENE” står der med flere meter høje bogstaver ved indgangen til Brøndby Stadion. Hjemmesidens udsendte kunne dog godt føle sig en smule forladt på den kæmpemæssige arena, hvor tilskuere til dagens kamp var forment adgang. Kampen blev streamet, så interesserede kunne kigge med. VB’s trænerteam og sportschef Marius Adrian Nicolae var dog vidner på første parket, mens Steffen Kielstrup styrede løjerne fra sidelinjen. Også en del Brøndby-ansatte samt andet godtfolk listede sig efterhånden ind og overværede opgøret i Future Cup.
I proportionerne for Future Cup står der nu også, at kampene gerne skal afvikles på klubbens stadion, så ros til BIF for at efterleve dette – det gør ikke mange … Og da solen samtidig skinnede rart, var forholdene bare perfekte.

VB stillede helt ungt op med fortrinsvis spillere fra U17 og U19. Fra førsteholdstruppen var Hetemi, Kirkegaard, Tobias Haahr, Tobias Lauritsen og Oliver Amby med.
Hjemmeholdet stillede med spillere som Anis Ben Slimane, Simon Hedlund, Frederik Winther, Sebastian Sebulonsen og Joe Bell.

Med fysikken og alderen i ryggen var værternes overvægt i boldbesiddelse naturligvis markant. Men de unge vejlensere gik aldrig i panik, og som 1. halvleg skred frem, og gæsterne havde stået imod det første stormløb, blev de modigere og turde spille mere med.
Brøndbys Eskild Dall havde straks en stor chance, men det blev en helkikser. VB ville dog også være med, og Kirkegaard løb efter 10 minutter fra BIF-forsvaret i højresiden og serverede bolden i det lille felt for Gabriel Papian, men stor redning af de blågules keeper Jonathan Ægidius.
En solo af værternes Sebastian Sebulonsen efter en snes minutter bragte VB-forsvaret i svær forlegenhed, men BIF savnede slutproduktet. Samme Sebulonsen blev desværre kort efter skadet og måtte udgå.

Lidt overraskende kom jyderne foran i det 35. minut. Kirkegaard stod for forarbejdet, og efter et par kloge træk udplacerede Gabriel Papian hjemmeholdets keeper med et skud højt i målet. Så en overraskende vejlensisk føring ved pausen.

Syv minutter ind i 2. halvleg fik de blågule udlignet. Bertram Kvist satte sig igennem mod Flø i Brøndbys venstre side og kunne score fra en spids vinkel.
Efter en time havde Oliver Amby et godt forsøg i den modsatte ende efter forarbejde af indskiftede Mads Lauenstein, men lige i labberne på Ægidius.

Værterne var dog fremdeles farlige, og kort efter sparkede Oscar Schwartau i sidenettet. Men igen bed gæsterne fra sig i den afvekslende og udmærkede Future-kamp, og det kunne godt ligne et straffe til Tobias Lauritsen i et godt gennembrud, men dommer Niclas Gomes, der til daglig fløjter 2. division, vinkede afværgende.

Det trak dog op til en Brøndby-føring, og Eskild Dall var helt fri på kanten af offside, men afslutningen røg højt over Haahrs mål.
Inden for syv minutter ramlede det hele dog nu for tiltagende trætte vejlensere. Først begik Lundrim Hetemi straffe umiddelbart inden sin udskiftning – Simon Hedlund eksekverede. Og kort efter røg en Brøndby-mand i en sandwich mellem Flø og Tomaselli – nyt straffe, som Ben Slimane scorede på. Igen et par minutter efter var det så Eskild Dall, der kunne gøre det rigtig slemme ved gæsterne, da han kurede bolden i mål på Clement Bischoffs forarbejde. 4-1.

Da Eskild Dall lige efter chippede bolden lige forbi stangen, begyndte det at trække op til et vejlensisk sammenbrud, men det var slet ikke det, der skete.
De unge rødbluser fandt deres anden luft og pressede nu Brøndby tilbage. Og de få tilstedeværende kunne nu bevidne, hvad der lignede årets mål på Brøndby Stadion. Fra 30 meters afstand hamrede Tobias Lauritsen bolden op i krydset. Så du røgen, Ægidius …?

Og se, om ikke VB kunne have skabt spænding om resultatet. Kort efter driblede indskiftede Frederik Flaskager sig fri, men sendte bolden snært forbi den fjerne opstander, så det blev ved 4-2.
Men stor ære af kampen havde det vejlensiske babyhold, som spillede flot op med et BIF-hold med flere navnkundige spillere. Og Hedlund og Slimane spillede altså fuld tid!
Bl.a. kunne man ikke lade være at lade sig imponere af VB’s Asger Fjord Stengaard på venstrefløjen. U17-spilleren er ikke større end tobak for en skilling, men gik ganske uimponeret til sagen og udfordrede de stærke modstandere.

Der resterer nu kun en enkelt kamp for VB i denne sæsons Future Cup. Den ligger uden for truppernes ferie, hvorfor kampen mod Sønderjyske den 9. juni afvikles som en U19 kamp mellem de to klubber.

Kielstrup: Værdifuld test i flot kulisse

VB-træner Steffen Kielstrup var meget tilfreds med kampens rammer.

- Det kan alle klubber lære noget af. Lad Future Cup kampene blive afviklet på opvisningsbanen. Vi spiller i en fed arena på en glimrende bane, hvilket motiverer spillerne. Vi møder et meget stærkt Brøndby-hold, og flere af vore unge spillere har aldrig været oppe mod så dygtige modstandere, så det var en god test for os. Vi gør det rigtig godt, men efter 70 minutter begynder vi at køre trætte, strukturen krakelerer, koncentrationen svigter, og fejlene kommer. Og så lukker vi tre mål ind på ingen tid.

”Kiel” kunne med rette godt få øje på et straffe til VB også, da Tobias Lauritsen blev nedlagt, men sådan skulle det altså ikke være.

- De andre får så to straffe, så nogle gange er det de små marginaler. Selvfølgelig løber vi mere efter bolden i dag, end vi selv har den, men når vi så endelig erobrer den, forsøger vi virkelig at spille og finde løsninger. Man skal tænke på, vi stiller med flere U17-spillere, men de er bestemt spændende talenter.

Mens VB stillede et uhyre ungt hold, påpegede Kielstrup, at Brøndbys mandskab med en række meget erfarne spillere parret med unge talenter var et godt match, hvor de unge havde noget rutine at læne sig op ad.

Træneren var meget tilfreds med en god VB-afslutning, hvor holdet kom flot igen og pressede hjemmeholdet.

- Ivan Prelec var også i omklædningsrummet efter kampen og evaluere indsatsen, og der var også ros fra cheftræneren til de unge drenge. En god test, og det er jo sådan noget, de her kampe skal bruges til! fastslog ”Kiel.”

Kielstrup roste alle, bl.a. anfører Kirkegaard, som havde lyd på - også i omklædningsrummet – og spillede en fin kamp, hvor han fandt gode rum.