Future Cup: Første VB-sejr i sidste kamp

Foto: Ole Kristensen

I sjette og sidste forsøg lykkedes det VB’s hold i Future Cup at sikre sig en sejr. Efter fire nederlag og en uafgjort vandt de rødtrøjede onsdag aften på Vejle Stadion fortjent med 2-0 over Sønderjyske. De to klubbers førsteholdstrupper er jo gået på ferie, så det var akademispillere, der fik lov at betræde den lækre grønsvær i et solbeskinnet Nørreskoven. VB var uden de U19 spillere, der træner med førsteholdet, ligesom profiler som Tomaselli, Flø og Flaskager heller ikke var med. Til gengæld var tre spillere fra Moderklubben at finde på holdkortet.

Af Ole Kristensen | 7. juni 2023

De sortklædte gæster var mest på bolden i kampens start, men det var VB, der første gang var farlig foran modstandernes mål. Efter en skovtur af sønderjydernes målmand Benjamin Rasmussen blev Mohammad Tamim spillet op i venstresiden, men keeperen gjorde skaden god igen og fik pareret.
Et par minutter efter var det Magnus Rasmussen, der var fri i en spids vinkel i venstre, men fin fodparade af navnebror Rasmussen i gæsternes mål.

De unge VB’ere er ikke bange for at trykke af udefra, og gennem 1. halvleg fyrede både Magnus Rasmussen, Magnus Nykjær og Theo Laursen kvalificeret af fra distancen, men enten sneg bolden sig udenom, ellers også var der gode parader af Benjamin Rasmussen.

Udeholdet fik sin første, største og vel eneste chance i de første 45 minutter, da Mostaffa Yassin var helt fri med VB-keeper Nikolaj Bertelsen, men sønderjyden sparkede lige uden om den fjerneste opstander.
I stedet blev det 1-0 minuttet efter. En sønderjysk forsvarer snublede, hvilket gav Mohammad Tamim frit løb mod mål i venstresiden på en bold fra Theo Laursen. Elegant trak kantspilleren ind i banen og placerede bolden med højre op ad den nærmeste opstander til 1-0, hvilket også blev pausestillingen, og det kunne Sønderjyske ikke være utilfreds med.

VB skiftede keeper i pausen, således at begge målmænd kunne få en halvleg. Ind kom Anders Hauge til en 2. halvleg, som var noget chancefattigere og lidt mere rodet end de udmærkede første 45 minutter.

Sønderjyske var var ganske tæt på efter et hjørne i det 56. minut, hvor Anders Hauge ikke fik bokset specielt langt væk, men VB slap med skrækken.
Med en time spillet foretog VB en firdobbelt udskiftning. Marcus Andersen havde været med fra start, og nu kom yderligere to spillere, Emil Toft og Nicolai Søndergaard, fra VB’s netop oprykkede serie 1 hold på banen.

Netop Nicolai Søndergaard headede lige over på en af de ganske få muligheder, der bød sig i de sidste 45 minutter. Sønderjyskes Nikolai Jacobsen sparkede afrettet i sidenettet, men ellers skete der ikke stort, før værterne endegyldigt lukkede kampen med syv minutter igen. Magnus Rasmussen løftede perfekt et frispark ind i feltet, hvor en stærkt spillende Theis Eskildsen flugtede i mål.
Gæsterne forsøgte sig en sidste gang, men Silas Valbak fik blokeret, og dermed var VB’s første, sidste og eneste sejr i denne sæsons Future Cup en kendsgerning.

Dommer Allan Staal trak gult fire gange i en i øvrigt fredelig kamp – to gange til VB ved Theo Laursen og Magnus Nykjær.
Trods de tre point slutter VB sidste blandt de 15 hold, men med i billedet hører jo den specielle turneringsmodus, hvor ikke alle hold møder hinanden, men alle blot spiller seks kampe mod skiftende modstandere.

Jacob Thychosen: God energi og positivitet

Træner for VB-holdet denne onsdag aften var transitionstræner Jacob Thychosen, assisteret af ass.træner for U19 Liga, Kristian Dam.
- I en periode i 1. halvleg spillede vi rigtig godt, evaluerede Thychosen.

- Sønderjyske er bedst de første 10 minutter, men så har vi en god halv time, inden vi slutter lidt dårligt af inden pausen. 2. halvleg blev lidt rodet, og der var ikke så mange chancer, men vi slutter godt af, selv om vi var trætte til sidst og laver et fint mål til 2-0.

Træneren var glad for at kunne bringe tre spillere fra serie 1 – snart Jyllandsserien.
- De gjorde det supergodt og turde spille, og det viser bare det gode samarbejde med Moderklubben. I det hele taget var der god energi og positivitet. Flere spillede måske deres sidste kamp for VB, og så var det en god oplevelse at slutte af på at kunne løbe ind på det fine græstæppe på Vejle Stadion og få en sejr i et prægtigt sommervejr.

Thychosen pegede på Theis Eskildsen og Theo Laursen som nogle af de markante profiler.

Future Cup 2022-23, Vejle Stadion
Onsdag den 7. juni 2023 kl. 17.00
Vejle Boldklub - Sønderjyske Fodbold 2-0 (1-0)
28. 1-0 Mohammad Tamim
83. 2-0 Theis Eskildsen

Kort:
75. Theo Laursen (gult kort)
85. Magnus Nykjær (gult kort)

Indskiftninger:
46. Nikolaj Bertelsen ud Anders Hauge ind
62. Marcus Andersen ud Tobias Ravn ind
62. Linus Kornfelt ud Emil Toft ind
62. Mohammad Tamim ud Nicolai Bjerning Søndergaard ind 
62. Rasmus Lundsgaard ud Mads Gude ind

Vejle Boldklubs startopstilling:
Nikolaj Bertelsen

Marcus Andersen
Rasmus Lundsgaard
Theis Eskildsen
Silas Valbak

Magnus Nykjær
Linus Kornfelt
Theo Laursen

Magnus Rasmussen (anfører)
Gabriel Papian
Mohammad Tamim

Bænken:
Anders Hauge (m)
Tobias Ravn
Emil Toft
Nicolai Bjerning Søndergaard
Mads Gude
Tobias Larsen

FÅ ADGANG TIL ALLE VORES HJEMMEKAMPE

Fra bare 79,- pr. måned kan du med et abonnement få adgang til alle kampe på Vejle Stadion.

Køb abonnement her

Hovedsponsor

Partnere | Eksklusiv