150-kampsjubilaren Mucolli: Mange højdepunkter, men en drengedrøm at debutere med Agon

Foto: Johnny Kristensen

Arbnor Mucolli kunne fejre sit 150-kampjubilæum for Vejle Boldklub i 2-0-sejren over Næstved lørdag eftermiddag. Offensivspilleren havde sin andel i arbejdssejren, da han sendte et hjørnespark ind i hovedet på Provstgaard, der scorede gæsternes andet mål.

Af Lars Christensen | 18. marts 2023

Det var ikke kun sejrssangen, der rungede fra udeholdets omklædningsrum i Næstved Arena lørdag eftermiddag, også de to VB-jubilarer – Drammeh og Mucolli – holdte takketaler, og de fik fortjent applaus fra medspillere, trænere og den øvrige stab efter den vigtige sejr. Overfor pressen ville den alsidige offensivspiller også gerne italesætte betydningen af at runde sit tredje kampjubilæum i VB-trøjen.

- Jeg er mega stolt over at runde 150 kampe for VB, og det har jeg også lige sagt i omklædningsrummet. Jeg kom til klubben som helt ung og begyndte at følge førsteholdet på stadion, og efter jeg selv er blevet gammel nok, har jeg heldigvis også selv fået en rolle for klubbens førstehold. Jeg har haft mange holdkammerater, som jeg alle er kommet godt ud af det med, og vigtigst af alt har jeg i alle årene set frem til at møde ind i klubben, indleder Arbnor Mucolli.

- Selvom det sportsligt har været med op- og nedture, så oplever jeg min tid i VB som udelukkende positiv. Det har været en sjov rejse med to oprykninger, den første overlevelse i mere end 20 år, og så har jeg både været igennem en personlig og sportslig udvikling, siger Arbnor Mucolli.

Hvilke højdepunkter husker du fra dine første 150 kamp?

- Der er mange, men det var stort at rykke op første gang, fordi VB havde været væk i en årrække. Min rolle blev større anden gang, og der scorede jeg også en række vigtige mål. Men det allerstørste var faktisk min debutkamp mod Næstved i 2016, hvor jeg spillede sammen med Simon Nagel på den centrale midtbane. Ham lærte jeg meget af, og hans altid positive væsen smittede meget af på holdet i den periode. Jeg var helt ung og fik en startplads i en divisionskamp, og vi vandt 2-1, men at spille med min bror Agon på Vejle Stadion, det var bare en drengedrøm, og det glemmer ingen af os, og det står meget stærkt i min erindring fra mine første 150 kampe, siger Arbnor Mucolli.

- VB har betydet, og betyder, meget for mig stadigvæk, og både jeg og holdet er igennem en stærkt udvikling, og jeg tror på, at der venter os en oprykning igen til sommer, som fansene fortjener, siger Arbnor Mucolli.

Hovedet koldt på svær bane
Optakten til takketalen i omklædningsrummet og fejringen med fansene var 90 minutter på Tintshop Park, som ikke kommer til at få en betydningsfuld plads i historiebøgerne for ret meget andet end de tre point og de fine VB-jubilæer.

- Vi havde forberedt os på, at banen var svær, men den var virkelig udfordrende at spille på. Det var den for begge hold, men vi kæmpede med at få rytme i vores spil, fordi bolden tog nogle uforudsigelige opspring, og det sænkede vores spil og hele tiden gav modstanderen tid til at komme på plads, siger Arbnor Mucolli.

- I pausen talte vi om, at vi skulle holde hovedet koldt og ikke forcere spillet unødvendigt. Så ville chancerne også komme, og heldigvis tog vi luften ud af kampen med to mål omkring en times spil. Som jeg oplever det, var straffesparket helt retfærdigt, da Næstved-spilleren havde hænderne i hovedhøjde.

På et af mange VB-hjørnespark blev kampen definitivt lukket, da Arbnor Mucolli servede bolden ind i feltet, hvor Provstgaard steg op og pandede læderet i nettet.

- Planen var ikke, at jeg skulle tage hjørnesparket, men den lå til mit venstreben, og så søgte jeg derud. Vi har flere store folk at kunne trække med frem, og jeg vidste, at hvis bolden lå rigtigt, så kunne en af dem løbe ind i bolden, og Oliver Provstgaard kom flot op og scorede sikkert. Han er stærk, når vi lægger boldene rigtigt.

- Med de to mål tvang vi Næstved længere frem, og dermed blev der rum at spille i for os, og vi er også lige ved at sætte et sidste afgørende stød ind. Men vi spillede den her kamp på det her underlag helt rigtigt, og det er faktisk det, jeg er mest stolt over. Det var professionelt holdarbejde, og de kampe kan vi også levere og vi tog et lille, men vigtigt skridt, siger Arbnor Mucolli.

Det er ikke hverdagskost, at Vejle Boldklub kan hylde 150-kampsjubilarer. De seneste er Jesper Olesen (mod Brabrand i 2006), Steffen Kielstrup (mod SønderjyskE i 2008), Kristian Fæste (mod FC Fredericia i 2016) og Viljormur Davidsen (mod AGF i 2019).

FÅ ADGANG TIL ALLE VORES HJEMMEKAMPE

Fra bare 59,- pr. måned kan du med et abonnement få adgang til alle kampe på Vejle Stadion.

Køb abonnement her

Hovedsponsor

Partnere | Eksklusiv