Remis i bundslaget hjalp ikke for alvor nogen af holdene

Trods et hurtigt føringsmål efter en glimrende scoring af Onugkha samt et kvarter i overtal til sidst lykkedes det blot VB at få 1-1 mod bundproppen fra Hvidovre. Det ene point rækker ikke til at bringe Jyllands Rubin over stregen, ligesom det heller ikke bringer Hvidovre stort nærmere de foranliggende, så der var ikke for alvor glade miner i nogen af de to lejre på en Black and Cold Friday …

Af Ole Kristensen | 24. november 2023

Der er pt mere gang i svingdøren ved regeringskontorerne end der er ved VB’s startellever fra gang til gang. Den ligner sig selv, om end Ezatolahi og Hamza Barry denne gang blevet hvilet på bænken efter strabadserende landsholdsopgaver. Busuladzic og Tobias Lauritsen startede i deres sted.

Regnen var stilnet af over Pro Ventilation Arena, hvor det dog ikke var nødvendigt med ventilation. Vinden ruskede, temperaturen nærmede sig stærkt frysepunktet, og saltvognen havde travlt på løbebanen (!) Kun 2117 tilskuere havde da også forsaget Vild med dans finalen for i stedet at opsøge dybfryseren på Sollentuna Allé. En tapper skare VB-sindede havde okkuperet en af de mange mobiltribuner – om det ene point var nok til at give dem varmen, skal vi lade være usagt …

De sorthvidklædte vejlensere greb taktstokken fra kampens start, og efter otte minutter kom Albentosa til frit hovedstød efter et Albornoz-frispark, men kaptajnen fik ikke kraft i sit forsøg, som Djukic let kunne gribe.
Fristen blev dog stakket for københavnerne. To minutter senere stjal en stærk Thomas Gundelund bolden og fandt glimrende Onugkha i venstresiden. Den brandvarme russer tog et par træk, inden han kanonerede bolden ind bag Filip Djukic.

Hvidovres Lirim Qamili forsøgte at slå tilbage efter et fint HIF-angreb, men over mål.
Onugkha var tæt på endnu en spektakulær scoring, da han smart forsøgte sig med hælen efter et kort VB-hjørne, men Djukic reddede.

Efter en god halv time kom udligningen. Et langt indlæg fra højre headede Tobias Thomsen utageligt ind i det lange hjørne og føjede således en scoring til de to, han lavede mod OB for 14 dage siden. Efter et længere VAR-check for offside stod målet.

Udligningen gav hjemmeholdet momentum, og de rødblusede var nærgående mod halvlegens slutning, hvor Trott måtte vifte til et nærgående forsøg. Det lykkedes dog gæsterne at slippe til pause med 1-1.

Gæsterne tog igen fat i tøjlerne efter halvtid, om end det ikke umiddelbart blev til de helt store tilbud. Albentosa spillede Onugkha godt op, men russeren stressede lidt og småkiksede sin halvflugter. Ngbakoto sparkede over efter lovende VB-angreb.
Med en snes minutter igen tripleudskiftede Prelec og sendte Juwara, Ezatolahi og Elvius på banen for Ngbakoto, Busuladzic og Albornoz.
En fri Onugkha var umiddelbart efter snublende tæt på scoring, men ramte Juwara, der i offside position skovlede bolden over.

Gæsterne fik det sidste kvarter i overtal, da Marcus Lindberg for anden gang blev forevist gult af dommer Putros. Selv om det stadig kastede en del chancer af sig, blev det dog ikke det monumentale tryk mod HIF-målet, man kunne have håbet.
Provstgaard fyrede et godt langskud af, som Djukic i fællesskab med overliggeren tog sig af, mens Elvius sparkede i sidenettet og Onugkha headede lige på Djukic. Ind imellem fik værterne et aflastningsangreb, da Provstgaard mistede bolden, men Tobias Thomsen måtte se sit forsøg gå over tværribben.

Christian Gammelgaard fik slutminutterne for Lauritsen, mens Assehnoun fik overtiden for Kirkegaard.
Advarsler til Lauritsen og Albentosa.

Den gode start in mente og et kvarter i overtal til sidst sammen med det faktum, at VB ubestrideligt havde de fleste chancer i kampen, gør, at man godt må være skuffet over det uafgjorte resultat. Selvfølgelig kan det ene point være værdifuldt i den sidste ende, men to tabte kan omvendt vise sig at være skæbnesvangre.

For at få en fornuftig vinterferie med julero i sindet skal der gerne noget med hjem fra Cepheus Park i Randers d. 01. december.