***English below***

Der var sæsonens anden startplads til Wang Zhenao i Sydbank Pokalen, da VB slog Nykøbing FC 2-1 i CM Arena. Den lille kineser spillede de første 54 minutter og krydrede en generelt opløftende indsats ved at levere assisten til Gustaf Nilssons første scoring.

– Det var fedt at være med i en sejr. Jeg var nervøs i de første fem minutter af kampen. Det viste sig hurtigt, at vi mødte en bedre modstander end i forrige pokalkamp jeg spillede, siger Wang Zhenao.

I det 24. minut var han med i opspillet til kampens første scoring.

– Jacob Schoop vipper mig fri i venstre side og jeg slår bolden ind i feltet til Gustaf Nilsson første gang. Det ligner et straffespark, da de har hands på bolden, men spillet går videre. Gustaf laver et flot mål, hvor jeg har assist. Det er stort for mig og dejligt at være med i et mål. Generelt synes jeg, at jeg spiller en god kamp. Jeg fik sat de aftryk jeg gerne ville og var med i meget spil i de 54 minutter jeg var på banen. Det er et højere niveau end ungdoms- og reserveholdskampe og jeg viste, at jeg kunne begå mig, siger Wang Zhenao.

Wang Zhenao kom til VB i januar i år sammen med Yu Wei. De to kinesere kom fra Beijing Wanda og havde været i den spanske topklub Atletico Madrid, hvor de igennem mere end et år havde trænet med jævnaldrende spanske spillere.

– Jeg træner med Superligatruppen hverdag og derigennem forbedrer jeg mig. Den fysiske træning er meget vigtig og det er et af de punkter, hvor jeg hele tiden skal forbedre mig. Jeg er ikke ret stor, så jeg skal være stærk på kroppen og det arbejder jeg på. I selve spillet skal jeg spille mere simpelt. Et eller to touch og så videre. Min styrker er min fart, teknikken og mine afleveringer, siger Wang Zhenao.

Han har siddet på bænken for VB i Superligaen et par gange og den 19-årige kineser erkender, at drømmen er at debutere i den bedste danske række.

– Det kunne være stort at spille Superliga. Men det er en meget fysisk liga, hvor man skal være stærk for at begå sig. Jeg har meget at forbedre i mit spil, men trænerne og klubben har sat gode rammer op for min udvikling. Udenfor banen betyder det meget, at vi er tre kinesere og vi hjælper hinanden, siger Wang Zhenao.

It was Wang Zhenao’s second spot in the starting lineup this season, when VB beat Nykøbing FC 2-1 at CM Arena. The Chinese played the first 54 minutes and had a hand in the Gustaf Nilsson first goal.

It was great to be a part of a win. I was nervous during the first five minutes of the match. I could quickly see that we were facing a better opponent than the last cup match I played. – Wang Zhenao

In the 24th minute he was a part of the first goal. Jacob Schoop passed the ball to me in the left side, and I crossed the ball into the box to Gustaf Nilsson. It actually looked like a penalty, because they had hands on the cross, but the play continued. Gustaf made a great goal. It was big for me and nice to be a part of a goal. I think I played a good match, and I made the impressions on the match that I wanted to. It was a higher level than the youth and reserve team matches, but I showed that I belong. – Wang Zhenao

Zhenao came to VB in January together with Wu Wei. The two came from Chinese club Beijing Wanda and have also been at Spanish top club Atletico Madrid, where there for more than a year practiced with players their own age.

I practice with the Superliga squad every day. The physical training is very important, and it is one of my focus areas. I am not that big, so I need to be strong and that is what I work on every day. I also need to play more simple. One or two touches and then move the ball. My strengths are speed, technical abilities and passing. It would be amazing for me to play in the Superliga. But it is a physical league, where you have to be strong. I have a lot to improve in my game, but the coaches and the club has an excellent training environment where I can develop. Off the pitch, it means a lot that we are three players from China, and we help each other. – Wang Zhenao

Translation: Martin Branick