Vejle Boldklub har indgået en tre-årig ungdomskontrakt med 16-årige Villads Rasmussen (f. 2001), der er blandt profilerne på klubbens succesrige U17-Ligahold.

Villads Rasmussen kom op i U17-Ligatruppen i sommeren 2016 og efter en begyndelse på U16-Eliteholdet, har han bidt sig fast på U17-Ligaholdet og i denne sæson har den stærke offensivspiller markeret sig med foreløbigt seks mål og flere assist.

Talentchef Steen Thychosen ser et spændende potentiale i den alsidige offensivspiller, der efter nytår virkelig er brudt igennem på VB’s U17-Ligahold, der har vundet syv kampe på stribe.

– Villads er det, jeg kalder en gadefodboldspiller og han kommer med nogle af de tekniske færdigheder, Vejle-spillere havde for år tilbage. Man kan se, at han er glad for at spille fodbold. Som type, vil han gerne udfordre og drible og han har i denne sæson bevist, at der kommer et output på de aktioner han har i kampene i form af mål og assist. Placeringsmæssigt kan han anvendes flere steder på banen. Både som offensiv midtbanespiller på 10’er positionen, men også på en kant, siger Steen Thychosen.

– Han er ikke så stor, men Villads er meget committed. Han er sent udviklet og derfor fik han også en plads på futurelandsholdet i sidste sæson. Selvom han ikke syner af meget, står han godt fast og er stærk på kroppen. Vi oplever Villads som meget seriøs med sporten og derfor vil vi gerne give ham mulighed for at koncentrere sig fuldt ud om fodbold og uddannelse med en ungdomskontrakt. Det er en god historie med Villads, for han kommer gennem vores Future Vejle-samarbejdsklub i Skibet IF og som elev på NOVAskolen, er han kommet op igennem en del af vores uddannelsessystem, hvor han fortsætter efter sommerferien med tre år på Campus Vejle. Det er altid med stor glæde, at vi skriver kontrakt med en talentfuld spiller fra en samarbejdsklub og vi ser frem til at følge og påvirke Villads udvikling i de kommende år, siger Steen Thychosen.

Villads Rasmussen var en del af talenttræningen i KUV-samarbejdet inden han i sommeren 2014 som U14-spiller skiftede fra Skibet IF til Vejle Boldklub. To år senere rykkede han op i U17-Ligatruppen, hvor han har etableret sig som en profil.

– Det er stort at underskrive den første fodboldkontrakt og det var et af mine mål, da jeg skiftede til VB for snart fire år siden. Det er dejligt at have den nære fremtid på plads. Der skal stadig knokles på træningsbanen og i kampene for at forbedre mig, for jeg har flere drømme og ambitioner med min fodbold. På sigt, håber jeg på en plads i VB’s A-trup og jeg kan se på mine holdkammerater i ungdomsafdelingen, at vejen ikke er så lang, hvis man arbejder hårdt og målrettet, siger Villads Rasmussen.

Han beskriver sig selv som en løbestærk spiller, der gerne vil sætte holdkammeraterne op i gode situationer. Drømmen er en dag at skifte til noget større end Vejle, men lige nu og her gælder det Vejle Boldklub i de næste tre år.

– Jeg skal udvikle mig endnu mere og blive bedre på alle mine fokuspunkter. Jeg spiller helst en venstrekant eller venstreangriber, men jeg kan også bruges mere centralt i banen. Et udviklingspunkt er mit overblik, min evne til at score mål og så det fysiske parameter, hvor jeg skal bygge endnu mere på i de kommende år. Kampene med det danske futurelandshold sidste år var store oplevelser og jeg drømmer også om, at jeg kan spille min ind i landsholdsvarmen. Årgang 2001 er stærkt besat, men jeg vil arbejde hårdt for at komme i betragtning, siger Villads Rasmussen, hvis far, Johan Rasmussen (f. 1972), var en del af Vejle Boldklubs førsteholdstrup uden at debutere i sæsonen 2000-01 og som har spillet på klubbens Danmarksseriehold omkring årtusindeskiftet.

Villads Rasmussen er den tredje spiller fra årgang 2001, der kommer på ungdomskontrakt i VB. De to øvrige er Thomas Gundelund og Alexander Jensen.