18-årige Villads Rasmussen var én af tre unge VB’ere på NordicBet LIGA-holdets træningslejr i Portugal. Nu håber U19-Ligaholdets kantprofil at få chancen i løbet af foråret – og måske på backen.

Da truppen til træningslejren i Moncarapacho blev offentliggjort, var der flere unge spillere i blandt. Èn af dem var 18-årige Villads Rasmussen, der havde opnået spilminutter i opstartens træningskampe mod Ringkøbing, Kolding og Aarhus Fremad.

– Jeg fik det af vide om mandagen, som der var afgang til træningslejren om fredagen. Steen Thychosen (talentchef, red.) ringede og gav mig den glædelige besked. Jeg havde trænet meget med holdet i opstarten og spillet flere af kampene, så jeg havde håbet, at der kunne opstå en mulighed, men det var fedt at blive udtaget, indleder Villads Rasmussen.

– Træningslejren var en helt igennem god oplevelse. Miljøet var meget professionelt, og jeg fik chancen for at koncentrere mig udelukkende om at spille fodbold. Vi havde gode træningsbaner og godt vejr, og det skabte perfekte forudsætninger for at træne på et godt niveau. Niveauet var højt – også højere end jeg er vant til – men jeg faldt bedre og bedre ind. Det er særligt fysisk, at det går hurtigere end i ungdomsfodbold. Her skal jeg være ekstra skarp og bygge på, så jeg kan modstå presset i duellerne, siger Villads Rasmussen.

På U19-Ligaholdet optræder 18-årige Villads Rasmussen oftest på venstrekanten, men i træningskampene på NordicBet LIGA-holdet i opstarten har han været brugt på venstreback.

– De meldinger, jeg får fra trænerstaben, er, at de ser det som en klar fordel, at jeg kan bruges flere steder på banen. Kanten og backen er nok de positioner, hvor jeg er mest aktuel. Jeg har spillet meget på kanten i min tid som ungdomsspiller, så jeg skal lære nogle forsvarsrelationer, før det sidder helt i skabet, siger Villads Rasmussen.

Under træningslejren spillede han fra start i den anden træningskamp mod Portimonense (2-0), hvor han netop blev brugt på højreback.

– Vi spillede en god kamp, og det gik godt for mig personligt. Medspillerne var gode, så det var nemt at falde ind. Nu har jeg spillet backen i flere kampe, og det føles mere og mere naturligt. Jeg skal fortsat arbejde meget med mine styrker og svagheder. Jeg vil gerne have bolden i fødderne på kanten, og så kan jeg sætte min modstander, men også finde mine medspillere, selvom rummene er små. Jeg har meget fokus på, at der skal output på mine aktioner. Man vurderer os på mål og assist, og de tal vil jeg gerne forbedre, siger Villads Rasmussen.

Træningslejren sluttede for Villads Rasmussen, Tobias Sommer og Wahid Faghir et par dage før holdkammeraterne, da trioen forlod basen i Moncarapacho torsdag for at støde til U19-Ligaholdets sidste forberedelser op til topkampen mod OB i lørdags.

– Det var en vigtig kamp, vi havde mod OB, og fedt at klubben prioriterede den højt. Vi havde det sidste træningspas med holdet op til kampen og spillede den så. Det blev desværre en skuffelse. Vi var godt med i 1. halvleg, men blev knækket af en scoring imod lige op til pausen. Vores placering er stadig god, men nu er hullet op til OB på førstepladsen blevet for stort. Jeg håber, vi kan lave en slutplacering i top 5, da det vil være et godt billede på vores niveau. Vi har gjort det godt i mange kampe, og vi må ikke lade os slå ud at et nederlag, siger Villads Rasmussen, der sammen med holdkammeraterne på U19-Ligaholdet er værter for FC Nordsjælland på lørdag i VB Parken.

Villads Rasmussen (f. 2001) kom til VB gennem Future Vejle-samarbejdsklubben Skibet IF, og til sommer er tiden som ungdomsspiller slut, når han bliver seniorspiller.

– Det giver et håb for fremtiden, at jeg er med i træningslejren og har spillet flere af træningskampene. De tilbagemeldinger, jeg får, er, at trænerstaben er tilfreds med min indsats. Jeg vil fortsætte med at vise mig frem i U19-Ligaen og på reserveholdet i foråret, og mit helt store mål er, at jeg kan være en del af truppen fra den nye sæson. På kort sigt drømmer jeg om at blive udtaget til en NordicBet LIGA-kamp og få lov at løbe ind på Vejle Stadion til min debut, siger Villads Rasmussen.