Vejle Boldklub må igen undvære Viljormur Davidsen og Allan Sousa med karantæne, når den afgørende Super Playoff-kamp mod Hobro IK skal spilles på Vejle Stadion søndag eftermiddag.

Der er ikke de store ændringer på karantænefronten, når Vejle Boldklub søndag byder Hobro indenfor til den anden og sidste Superliga Playoff-kamp. Viljormur Davidsen og Allan Sousa afsoner hver især deres sidste karantænedag efter udvisningerne mod SønderjyskE (1-4) og AGF (2-4) i henholdsvis. Imed Louati modtog en advarsel i den første kamp, men da den ”kun” blev registreret til fire strafpoints så slipper tuneseren for en karantænedag. Vejle Boldklubs karantænepoints nulstilles før eventuelle NordicBet LIGA Playoff-kampe.

Hobro får Yaw-Ihle Amankwah tilbage fra karantæne. Den stærke norske forsvarsspiller fik en karantænegivende advarsel i den sidste kamp i Kvalifikationsspillet mod AaB (1-1) og måtte stå over i sidste uges kamp mod VB, men nu er han tilbage. Til gengæld fik midtbaneslideren Jonas Damborg en karantænegivende advarsel og Hobro skal dermed ændre på deres stærke akse centralt på banen, hvor Hammershøy-Mistrati også huserer. En mulighed er, at Hobro flytter Nicholas Gotfredsen op på midten og lader Mathias Haarup spille højreback og Jacob Tjørnelund i venstre forsvarsside. Hvis Edgar Babayan igen er til rådighed, kunne Christian Cappis også indgå i cheftræner Peter Sørensens kabale om den ledige plads på midtbanen.

DBU har påsat Morten Krogh som kampens dommer. Den 31-årige Superligadommer siden 2016 har dømt 17 kampe med VB siden den første kamp i september 2012. Det var en udekamp i 1. division mod FC Hjørring som VB på mål af Denis Fazlagic og Erik Marxen vandt 2-0. I denne sæson har han fløjtet seks kampe med VB. Superligakampene mod AGF (1-1), Vendsyssel (h/1-1), AC Horsens (1. 0-0), FC København (0-2) og AC Horsens (3-0). Han har derudover dømt Sydbank Pokalkampen mod Kolding IF (1-3). Playoff-kampen bliver Kroghs Superligakamp nummer 46.

Superliga
Søndag den 19. maj kl. 16.00