Vejle Boldklub har fredag formiddag modtaget kendelsen fra DBU’s disciplinærudvalg i sagen om det røde kort til Viljormur Davidsen i udekampen mod SønderjyskE i Superligaen den 5. oktober. VB  har fået medhold i anken og venstrebacken skal ikke afsone de to karantænedage, som der i første omgang var lagt op til.

Udvisningen til Viljormur Davidsen i 1. halvleg af udekampen mod SønderjyskE for to uger siden er omstødt til en advarsel. Det blev resultatet af den anke, VB sendte afsted lørdag den 6. oktober og som DBU’s disciplinærudvalg og dommer Sandi Putros siden har kigget på.

I kendelsen skriver DBU blandt andet:

Disciplinærinstansen finder det relevant at tage Disciplinære bestemmelsers paragraf 1i, nr. 1), d. i anvendelse, idet kampens dommer, Sandi Putros, efter at have genset situationen har erkendt at have vurderet situationen forkert i kampen.

Udvisningen til Viljormur Davidsen fastholdes med en nedsættelse af de deraf medfølgende karantænepoints fra 36 til 4 karantænepoints, svarende til en B4 advarsel, jf. de disciplinære bestemmelser.

Teknisk chef i Vejle Boldklub, Jacob Krüger, var tilfreds da han tidligere på dagen modtog DBU’s kendelse.

– Vi fik besked fra DBU fredag formiddag. Dommeren har vurderet situationen igen og er heldigvis kommet frem til, at det røde kort er ændret til et gult kort. Det betyder, at Viljormur er til rådighed til kampen mod FC København og den efterfølgende mod Hobro. Det er en beslutning vi er glade for. Vi synes, at sagen var klar og det var også derfor vi reagerede allerede lørdag formiddag kort efter kampen. Situationen var maks til et gult kort og det kom dommeren også frem til, siger Jacob Krüger.

Læs hele kendelsen fra DBU her.