Inspireret af den igangværende VM-slutrunde, indføres der fra den kommende sæson i Superligaen et videopanel. Panelet kommer til at bestå af dommerobservatører og de kommer til at se alle 251 kampe.

I går kom det frem, at det fælles indløb i Superligaen afskaffes fra den kommende sæson og der er flere ændringer der træder i kraft fra Superligapremieren 2018-19 på fredag på Vejle Stadion. Der indføres som noget nyt et videopanel, der gennemser tv-transmissionen hjemmefra. Kun episoder, som normalvis kunne have medført en udvisning og som ikke er bedømt at dommeren, kan tages med videre til Fodboldens Disciplinærinstans. Instansen vurderer herefter, om der skal rejses en sag og evt. hvilke sanktionsmuligheder der er overfor spillere/trænere.

-Klubberne har haft et ønske om, at alle kampe bliver underlagt det samme kritiske eftersyn af fx voldelige eller miskrediterende episoder. Med det her tiltag forsøger vi at opnå en større ensartethed i forhold til hvilke sager, der tages op i Fodboldens Disciplinærinstans – og samtidig ønsker vi at sætte ekstra fokus på ”film”, som er med til at sætte spillet i miskredit, siger turneringschef i Divisionsforeningen Peter Ebbesen.

Læs hele pressemeddelelsen fra Divisionsforeningen her.