Forordet af Jacob Schoop er også bragt i kampprogrammet til hjemmekampen mod Skive.

Af: Jacob Schoop, anfører

Det har været dejligt, men også meget specielt at komme i gang igen efter så lang en pause, hvor vi slet ikke har set hinanden.

Træningskampen mod Silkeborg var rigtig fin at komme i gang på, og det var rart, at vi så hurtigt fandt sammen igen og faktisk spiller en god kamp, specielt i 1. halvleg.

Næstved-kampen ser jeg ikke så negativt på som så mange andre. Jeg har genset den på video og mener, det er en kamp, vi skal vinde otte ud ti gange. Vi løser deres mand-mand stil udmærket og mangler egentlig bare at udnytte vores chancer.

Mod Fredericia yder vi en rigtig solid indsats. Vi vidste, hvad de kom med og havde forberedt os godt. Vi har også de største chancer, men kommer så under pres til sidst. Vi stresser nok lidt i nogle perioder, men viser generelt god kontrol og vinder fortjent. Og man skal ikke glemme, at Fredericia er et rigtig godt fodboldhold.

Vi står nu over for turneringens sidste tredjedel, og med 10 points forspring har vi skaffet os selv et perfekt udgangspunkt, inden vi møder alle holdene en gang til. Intet er afgjort, før vi matematisk er rykket op, så vi skal have samme mindset i hver kamp, indtil oprykningen forhåbentlig kommer i hus. Jeg frygter ikke, vores forspring bliver en sovepude for os – det er vi for professionelle til. Vi har matchbolden, og det er vore konkurrenter, der er pressede. Vi skal nyde vores position og spille, som vi hele tiden har gjort – masser af energi og positiv fodbold.

Der venter os en del engelske uger med mange kampe. Jeg synes det er fint – det er en god måde at komme i gang igen på efter den lange ufrivillige pause. Personligt elsker jeg at spille kampe, og så kan vi lige få finpudset nogle ting til træning ind imellem.

Tirsdag gælder det Skive, et hold, vi ikke altid har haft det så let imod. I de seneste otte interne opgør har vi faktisk kun vundet de tre, men denne gang må der ikke være nogen tvivl. Det er en kamp, vi skal vinde – vi skal have gang i vores sejrsstime på hjemmebane igen. Det bliver sandsynligvis en kamp, hvor vi har bolden meget, men vi har vist før, at vi godt kan dirke modstandere op, selv om de står kompakt. Vi skal nok lukke af nede bagi, og så skal vi bare udnytte vores chancer i front.

Det er en vidunderlig følelse ikke at have tabt i 18 opgør. Det giver en utrolig ballast, når man går på banen. Men det skal indrømmes, det har været svært at spille uden tilskuere. Vi savner at have vore trofaste fans i ryggen – fx i lokalderbyet i Fredericia er jeg sikker på, vore tilhængere havde skabt en fest. De skal dog vide, at vi er bevidste om, at de følger med derhjemmefra, og vi har dem i tankerne hele tiden.