Af: Johan Sandahl, assistenttræner

Vi var i trænerteamet meget spændte på, i hvilken forfatning truppen ville vende tilbage efter coronapausen. Heldigvis viste det sig, at spillerne har selvtrænet godt og returnerede i god fysisk form, hvilket jeg også synes, man kan se i de fire kampe, vi har spillet efter pausen.

Jeg synes ikke, man skal lægge alt for meget i nederlaget i nederlaget til Skive i forrige hjemmekamp. Vi havde trods alt spillet 18 runder i træk uden at tabe, og ind imellem sker det altså, at man taber en fodboldkamp. Ikke at vi ydede nogen fantastisk præstation, for det gjorde vi ikke! Sebastian Grønning scorer et helt vildt mål i starten, vi får et straffe imod os og Kjartan får ikke nettet på sin monsterchance. Vi reagerer lidt energiforladt på modgangen, og så taber vi.

Men jeg var egentlig ikke nervøs for, det skulle blive starten på en længere nedtur. Man kunne mærke på spillerne straks efter til træning, at de var på igen. Ingen dårlige undskyldninger – bare på med vanten! Og vi spiller jo så også en fin kamp i Kolding weekenden efter. Alle kampe er hårde, men Kolding på udebane hører bestemt ikke til de mindst hårde!

Trykket er stort på spillerne med det sammenpressede program. Op til Hvidovre-kampen har vi haft en dejlig lang uge, men derefter følger fire kampe med kun to dage imellem. Så der er ikke megen træning, men mest restitution, behandling af skader etc. Ingen ved rigtigt, hvordan truppen vil reagere på de engelske uger.

Den nye regel om fem udskiftninger er god i denne situation. Det kan afbøde den fysiske belastning lidt – er en spiller meget træt, har man nu større mulighed for straks at skifte ham og dermed måske undgå overbelastning.

Omvendt kan det også gå ud over rytmen med fem nye spillere på banen, så man skal finde balancen.

Den tidlige indskiftning af Wahid Faghir i Kolding viser den store tiltro, man i VB viser de unge spillere. Gundelund spiller meget, Sommer fik spilletid mod Skive, en del andre af de unge fra U-19 træner med. Jo, vi ser fin kvalitet hos de unge i VB!

Vi mærker jo desværre ikke mindst i VB den forandrede situation omkring kampene med først ingen tilskuere og nu ganske få. Vejle Stadion uden tilskuere er altså ikke det samme! Vi savner virkelig vort fantastiske publikum!

Vi møder nu Hvidovre – på papiret det tredje bundhold i træk, der gæster Nørreskoven. Men jeg køber ikke præmissen om bund- og tophold i NordicBet LIGA’en. Rækken er uhyre tæt og holdene meget lige. Skive lå til nedrykning, da vi mødte dem – nu ligger de i den bedste halvdel …

Vi har respekt for Hvidovre, der har et hold med udmærket kvalitet, og vi havde problemer i den omvendte kamp derovre. Men vi har mødt dem to gange, og jeg tror ikke, de kan komme med så meget, der kan overraske os.

Vi kan stadig lægge på vores spil. Vi kan blive bedre til at holde et godt tempo i boldomgangen. Vi skal have tålmodighed og vide, hvornår det er tid at holde på bolden, og hvornår det er tid at kombinere hurtigt. Vi er bedst, når vi har rytme i spillet og får flyttet rundt med vores modstandere. Det er, når vi spiller for langsomt, vi får problemer.

Jeg håber, at de, der har muligheden for det, får en god oplevelse i Nørreskoven søndag eftermiddag!