Hjemmesiden har sat teknisk chef hos Vejle Boldklub Jacob Krüger stævne i Arbejdernes Landsbank-loungen på Vejle Stadion til en snak om nedrykningen fra Superligaen, det imponerende antal forlængelser og planen om en hurtig tilbagevenden til landets fornemmeste fodboldrække.

Jacob Krüger, hvad har dit program stået på den sidste måned siden nedrykningen fra Superligaen blev en kendsgerning?

Den sidste måneds tid er gået meget hurtig. Allerede dagen efter den sidste Hobro-kamp havde vi møde i klubben og vi hev den plan B frem, der allerede lå klar i skuffen. Så målet var klar. Vi skulle eksekvere planen, der hed at rykke op igen med det samme. Det blev besluttet af og var en indstilling fra bestyrelsen. Vi skal tilbage med det samme, og vi skulle forlænge med nøglespillerne. Så nu har vi den sidste måned være dygtige til at forlænge med kernen af spillere, som vi tror på kan løse opgaven med at få os tilbage i Superligaen. Den stamme er på plads nu.

Nu hvor stammen er på plads, hvad er så planen med truppens sammensætning og spillere der skal videre?

Det har hele tiden været vores ambition, at Vejle Boldklubs trup over tid skulle sættes sammen af 1/3 spillere, der var danske og af skandinavisk oprindelse, så skulle der være 1/3 udlændinge og 1/3 talenter. Der bevæger vi os hen imod. Truppen skal i hvert fald være lidt mindre i 1. division end den var i Superligaen. Vi har sagt farvel til Ilic og Yurchenko. Men det er ingen hemmelighed, at vi også har andre spillere, der skal videre. Det er en proces, der godt kan tage tid. Transfervinduet åbner i Danmark inden længe og så begynder fodbold-folket også at kigge på spillere, trupsammensætning og hvor der kunne være noget interessant at hente. Så vi skal være tålmodige og ende med noget hvor vi som klub er tilfreds, og hvor spilleren vil spille henne. Så det kan godt ende med at vi nærmer os slutningen af august før vi ved hvad vi står tilbage med. En ting er sikkert. Hvis man skal spille i Vejle Boldklub efter sommerferien, så er der ikke plads til nogen, der sætter sig højere end holdet, eller ikke kan arbejde begge veje.

Kunne der komme danske spillere ind?

Vi er jo så heldige, at der vender nogle spillere tilbage til os. Spillere som vores cheftræner ikke kender 100 procent endnu. Samtidig har vi nogle gode talenter fra vores akademi, der har fået aftaler og som nu skal jagte spilletid for førsteholdet. Når vi er i gang med opstarten, så vil vi kigger på hvordan de byder sig til og om vi kan hente fra egen hylde først, inden vi går ud og kigger på markedet. Vores talentsektor har de sidste par år gjort et kæmpe stykke arbejde og vi har en talentmasse der, naturligvis skal slå til, men som også kan bringes i spil. Det er jo en vigtig del af Vejle Boldklubs DNA. At vi kan vise at vejen kan gå til førsteholdet.

Hvad har du af forventninger til Nordic Bet Ligaen?

Jeg vil gerne med det samme sige én ting. Det bliver en svær sæson. Men vi går kun efter én ting. Det er førstepladsen.  Nordic Bet Ligaen er en speciel størrelse. Vi kommer til at spille på fire kunststofbaner, møder mange forskellige spillestile og arenaer, der svinger i både kvalitet og udtryk. Vi bliver holdet alle gerne vil slå, og vi skal være både dygtige og tålmodige i kampene. Så det bliver vigtigt, at vi alle står sammen og bakker op, også når vi løber ind i udfordringer. Jeg synes, at vi med de seneste forlængelser står stærkt, men en god trup på papiret er kun det, god på papiret. Vi skal vise det i hver eneste kamp. I den række får man intet foræret.

Hvad gør klubben for at stå stærkeste til den første kamp?

Vi forbereder os i den første del af træningskampene mod Superligahold og i den sidste del frem mod sæsonstarten mod 1. Divisionshold. Så vi også drager erfaringer mod den type af hold vi skal møde, men også forfiner taktiske elementer. Vi skal være klar til at dominere, men også være tålmodige og slå til når åbningen er der. Samtidig så har vi et stærkt og homogent omklædningsrum. Spillerne kan lide hinanden og det understreges også af de forlængelser, som vi lige har set. Det tror jeg også bliver et vigtigt parameter. At vi kan forsætte med den kultur og det fællesskab.

Hvad kommer den ene oprykningsplads til at betyde for ligaen?

Der er ikke tid til at komme dårligt fra start. Rækken kommer ikke til at udvikle sig som i sæsonen, der netop er afsluttet. Her lå Lyngby til nedrykning og ender med at komme med i Play Off og så rykke op. Der bliver stadigvæk plads til at smide point, da rækken er meget jævnbyrdig, men der skal leveres. Længere er den ikke.

Hvordan ser du de to rækken og kampen om oprykning?

Det er svært at bedømme lige pt. Vi ved ikke, hvor de forskellige hold står op til sæsonstart. Der er fem-seks hold i spil til den ene plads. De tidligere sæsoner har vist, at det er farligt at sætte navn på holdene inden sæsonen starter.

Hvor meget har du talt med Constantin Gâlcă om den opgave, der venter?

Allerede dagen efter Hobro-kampen sætte Constantin sig sammen med sin stab og begyndte at studere og se video fra Nordic Bet Ligaen. Jeg tror, at det var vigtigt fra ham, at sikre sig, at han kunne gøre en forskel, hvis han skulle fortsætte. Det er en stolt og ærekær mand, der ikke havde sagt ja til opgaven, hvis han ikke troede på, at Vejle Boldklub kunne rykke op igen. Vi så i Superligaen hvad Constantin bragte ind. Humør, mere boldbesiddelse og en struktur, der over en hel sæson bedre vil vise sit værd. Nu er det min opgave, eller ansvar er nok et bedre ord, at sikre, at vores cheftræner har den bedste, stærkeste og mest konkurrencedygtige trup, når sæson går i gang. Det arbejder jeg målrettet og hele tiden på.

Er der noget, der har overrasket dig positivt den sidste måned?

Ja, det er der faktisk. To ting. Først og fremmest, så er jeg dybt imponeret over den opbakning spillerne og klubben har fået fra fans og sponsorer. Nu har jeg de sidste to sæsoner mærket hvor fodboldglade folk i denne by er, men også hvor mange VB-hjerter der banker over hele landet, men når folk skriver, klapper og hepper videre, selv om vi i en vis forstand svigtede, så gør det mig kun endnu mere motiveret for at levere så de samme mennesker får Superliga i Nørreskoven igen. Der udover så har vores to ejeres tilgang til opgaven også gjort mig glad. Det er et utroligt privilegium, at kunne fokusere 100 procent på at skulle vende tilbage og ikke opleve uro eller usikkerhed den vej af.

Hvad kan tilhængerne så forventer den kommende tid?

Jeg vil sige, at det værste er overstået. Forstået på den måde, at vi er lykkedes med den sværeste opgave for et hold, der rykker ned. Nemlig at holde fast og forlænge med kernen. Der sker ofte det, at det hele bliver spredt for alle vinde og så starter man helt forfra. Vi har kernen på plads, talenter på vej og så skal vi afvikle de spillere, der ikke skal være her mere, på den bedst mulige måde. Og der er, som jeg også nævnte tidligere, tålmodighed en dyd. Så lige nu skal tilhængerne glade sig over det faktum, at den første målsætning er lykkedes, så flot som den er. Så begynder opstarten snart, og så skal vi spille os klar til sæsonpremieren. Så for en periode vil der være ro i Nørreskoven, og efter sådan en sæson, så synes jeg også at fansene skal nyde den. Lade op og så være klar til mission Superliga.

Tekst: Morten Pelch