VB’s forsvarsklippe Mads Greve gør foreløbig status på forberedelserne til den nye sæson og ser frem mod turneringsstarten. Han lægger ikke skjul på, hvor han forventer, VB bør ligge

Termometrets kviksølvsøjle balancerer omkring de 25 grader, hvilket ifølge meteorologerne dokumenterer en dansk sommerdag.

Det er varmt i VB Parken. Meget varmt. For en gangs skyld er der ikke en vind, der rører sig i Lysholt, og luften står næsten stille på bane 1, hvor Constantin Gâlcă og hans kolleger i trænerteamet herser med spillerne i VB’s A-trup.

Også på Mads Greves pande står svedperlerne i kø, da han trasker fra banen efter dagens andet træningspas, men ”Greven” virker trods varme og træthed tilfreds med træningsstarten, som den har formet sig siden torsdag i sidste uge, da VB-spillerne myldrede ind fra feriedestinationerne.

– Vist er det da hårdt, men i formiddags var vi i Lido Fitness, og det var rart med et afbræk, så ikke al træning foregår på træningsbanen, funderer Greve.

– Vi er ikke blevet testet endnu, men mange af løbene er skjult i øvelser med bold, så vi skal nu nok komme i form. Typisk for Gâlcăs måde at træne på er, at der er bold med i det meste.

Mads Greve måtte lige bruge nogle dage, inden skuffelsen over nedrykningen havde fortaget sig så meget, at han kunne nyde ferien, som bl.a. har indeholdt en campingferie med familien ved Gardasøen.

 Ja, det var hårdt i starten og mange dystre tanker. Men nu har vi så haft hele fire ugers ferie til at lade batterierne op igen. Det var dejligt, men det var også rart at komme tilbage til truppen, funderer forsvarsspilleren.

Sæsonstarten kan ofte virke lidt tumultarisk med nye spillere, prøvespillere og spillere, som, man er usikker på, skal fortsætte i klubben. Men jeg er utrolig glad for, at stammen på vort hold er bibeholdt, og at de, der har haft udløb, har forlænget. Min forsvarsmakker Mads Lauritsen fortsætter, og den nordiske kerne er i det hele taget nogenlunde intakt. Det giver grobund for optimisme.

De fem ugers træningsoptakt rummer tests mod to Superligahold, et mandskab fra VB’s egen række, et 2. divisionshold samt et godt tysk regionalligahold.

– Programmet lyder fint, konkluderer Greve. Der er nogle fra øverste hylde og også lidt lavere placerede mandskaber. Alle forberedelseskampe er vigtige. Vi er en del, der kender niveauet og måden at spille på i NordicBet LIGA, men som udgangspunkt mener jeg godt, vi kan spille, som vi gjorde i SL, selv om vi vil møde hold, der gerne vil stå kompakt og excellere i duelspil og lange bolde. Vi vil gerne være boldbesiddende, og det skal vi blive ved med. Står modstanderne ekstremt lavt, er det vigtigt, vi kan dirke dem op, og selvfølgelig skal vi indrette os efter baneforholdene, når disse bliver dårligere. Og man skal aldrig være for fin til grimt spil og grimme mål…!

Ifølge oddssætterne er VB favorit til den direkte oprykning efterfulgt af Vendsyssel og Viborg og med Fredericia og Fremad Amager som outsiderne

– Det lyder meget fornuftigt, vurderer viceanføreren. – Selv om man ved, at der næsten altid kommer en upåagtet dark horse. Ikke desto mindre mener jeg, vi bør tage førstepladsen. Vi har det bedste hold, og det bør ligge til os, om end det selvfølgelig bliver svært.

VB’s trup har mange unge islæt, og for dem ser Mads Greve nedrykningen som en god chance for at slå til.

Alt andet lige gør det det kun nemmere for de unge at få succes, at vi nu befinder os en etage længere nede. Vi har gode unge spillere, der godt kan komme ind og gøre en forskel, og så skal vi selvfølgelig turde bruge dem. En af mine roller – som en af de rutinerede på holdet – er selvfølgelig at støtte op omkring de unge og forsøge at være med til at pumpe lidt selvtillid ind i talenterne.

Et svalende bad venter nu Mads ”The Count” Greve og hans kammerater efter endnu en vigtig forberedelsesdag hen imod Mission Superliga

Tekst: Ole Kristensen.