Vejle Boldklubs ældste ungdomshold har i den sidste uge været på træningslejr i Skagen.

Under træningslejren var U16-, U17- og U19-holdet med i Skaw Cup.
Træningen og kampene foregik på nogen af Danmarks bedste græsbaner, og man kan kun nikke anerkendende til folkene i Skagen for at have så gode baner.

Både U17- og U19-mandskaberne havde taget et par store trupper med, så der var mulighed for både at træne og spille kampe skiftevis i løbet af ugen. For ingen af holdene var selve resultaterne i fokus, men mere det at blive klogere på spillerne og deres interne roller på holdet. Specielt for U17-mandskabet var der mange nye ansigter med, men også hos Steffen Kielstrups U19-drenge var der både nye spillere og et par prøvespillere med.

De unge VB-spillere fik for første gang også hilst på den nye Head Of Coaching, da Keld Bordinggaard havde valgt at bruge noget af det sidste af sin sommerferie i det nordjyske.
Derudover er det også værd at nævne, at den fysiske træner Kenny Bjerg, som nu er blevet fuldtidsansat, også var med i det hele på træningslejren. Det fik specielt de skadede spillere rigtig meget ud af.

Talentchef Steen Thychosen glæder sig ovenpå træningslejren sig over udbyttet af turen:
– Vi har igen i år valgt at bruge Skaw Cup på en lidt anderledes måde end de andre hold gør. Vores største fokus er ikke det resultatmæssige, men snarere det i et udviklingsmæssigt perspektiv at få spillerne rykket sig træningsmæssigt, så de både som individuelle spillere, men også som hold gør sig klar til det næste step i deres karriere. For de yngste er det f.eks., at de snart skal spille deres første U17 Liga-kamp, fortæller Steen Thychosen og siger om faciliteterne i Skagen:
– Vi har et rigtig godt samarbejde med Skagen IK. Banerne er optimale og vi har samtidig ganske fine bo- og spiseforhold, så vi kan med tilfredshed se tilbage på vores tredje træningslejr i træk i Nordjylland.

Til de resultatinteresserede gik Skaw Cup således:
U19-holdet blev nummer tre i turneringen efter et noget ufortjent nederlag til AaB i straffesparkskonkurrencen i semifinalen.
U17-holdet havde bolden meget og havde mange chancer, men kunne ikke score og blev kun nummer ni.
U16-holdet blev nummer tre.

Læs resultater fra Skaw Cup her.

Læs interview med talentchef Steen Thychosen omkring Skaw Cup fra Kanal Frederikshavn.

Tekst: Jacob Thychosen