Boesens Begravelsesforretning, der er ny i Erhvervsklubben, er en af landets ældste begravelsesforretninger og har siden 1880 haft adresse på Nørrebrogade 9 i Vejle. Forretningen blev i sin tid startet af snedkermester J.V. Boesen, der ud over at producere ligkister også lavede bistader, stole, barnevogne etc.
Familien Boesen drev forretningen indtil 1968 og efter bortforpagtninger og salg blev den i 1999 overtaget af de nuværende ejere Simon Simonsen og Ella Sinding.
I 2009 blev Archibalds Begravelsesforretning v./ Anders Buhl Pedersen, der havde til huse i Fredericiagade, købt og lagt sammen med Boesens, hvorfor der på skiltet over den gamle forretning i dag står Boesens og Archibalds Begravelsesforretninger.

Forretningen har også kontorer i Hedensted, Give, Børkop og Tørring.
”Vi dækker hele Vejle og Hedensted kommune og kommer i samtlige kirker i området,” fortæller bedemand Simon Simonsen.
Bedemanden kan i øvrigt berette om en øget konkurrence på markedet.
”I sin tid var der lokalt kun Boesen og Archibald, men i dag er der omkring seks bedemandsforretninger i området samt en del netbaserede. Vi er dog certificerede under Danske Bedemænd, hvilket giver en god sikkerhed for kunderne, idet der er kontrol med, at alle standarder overholdes.”
Simonsen fortæller, at der er mellem 120-130 certificerede bedemænd på landsplan.

”Bedemanden er den, der skal bevare overblikket i en situation, hvor familien er tynget af sorg,” understreger Simon Simonsen. ”Der er mange praktiske gøremål, og mange aftaler skal træffes – alt sammen under et vist tidspres, samtidig med, at man skal lytte godt til familiens ønsker.”

Bedemanden fortæller videre, at trenden jo går imod, at flere bliver kremeret og færre begravet.
”Og så er det blevet mere udbredt, at folk selv i tide gør sig nogle tanker om, hvordan de gerne vil herfra og fx nedfælder det i ”Min sidste vilje”, som kan fås i vore forretninger eller downloades via vores hjemmeside.”

Boesens Begravelsesforretning tager sig af dødsfald fra alle trossamfund. F.eks. muslimer, som har deres egen gravplads på Nordre Kirkegård.

Boesens Begravelsesforretning har tidligere været sponsor i VB og fandt nu, at tiden med oprykningen måtte være inde til atter at træde ind.
”Både jeg og Anders Buhl Pedersen er VB-fans, så det er et sponsorat med hjertet,” fastslår Simon Simonsen. ”Vi benytter ikke platformen ret meget til at promovere os selv, men er der nogen, der kan huske os fra klubben, når de får brug for det, er det jo bare rigtig fint.”

Læs mere på www.boesens.dk