VB taber ingen fodboldkampe. Til gengæld vinder de heller ikke nogen. Og efter endnu en uafgjort – denne gang i Herfølge – må efterårets tophold se Esbjerg og Viborg vinde terræn i den tætte øverste halvdel i NordicBet Ligaen. Det uafgjorte resultat mod Svanerne kan der ikke indvendes stort imod. VB kontrollerede som vanligt store dele af kampen, men sjællænderne var fuldt ud lige så farlige.

VB havde fået Ramadani i karantæne til dagens kamp, ligesom Nicolaj Ritter var bænket. Til gengæld var Memija og Sousa sluppet ud af straffeboksen og havde genindtaget deres pladser. VB stillede således med Branca, Scoop og Nicolaj Madsen på midten og Sousa, Arshakyan og Louati i front i en 4-3-3 formation. Også træner Sormani havde efter en tur på tribunen mod Fremad Amager atter fået lov at coache fra sidelinjen.

Trods enkelte forhutlede snedriver i landskabet var foråret så små kommet til Capelli Sport Stadion i Herfølge. Kviksølvsøjlen balancerede omkring de syv grader, og nok var plænen måske ikke saftiggrøn eller underlaget ganske plant, men fodbold kunne der da spilles. Og de af de 743 tilskuere – heraf en busfuld fra Vejle – der havde fået en plads i solsiden, kunne nyde aprilsolen.

Gæsterne burde have bragt sig foran allerede efter syv minutter, men David Arshakyan fik i det lille felt ikke træf på bolden efter Davidsens fine indlæg.

I stedet skiftede måltavlen til fordel for Svanerne i det 18. minut. Viljormur Davidsen mistede bolden højt oppe på banen, og HB Køge kom i en hurtig omstilling. Bolden endte hos Lee Rochester, og i lighed med Fremad Amager-kampen måtte VB tage imod en meget flot langskudsscoring.

Gæsterne var efterfølgende meget på bolden og kombinerede da også nydeligt ude på banen, men rigtig farligt blev det sjældent. Imed Louati var ene om at vise tænder – først headede han lige på Andreas Hansen, og dernæst sparkede han lige forbi det sjællandske mål.

Det lignede en af mange halvlege uden VB-mål, men med en håndfuld minutter til pausen fløjtede dommer Anders Skjødt Voergaard for straffe begået mod Louati. Allan Sousa omsatte sikkert.

Da spillerne returnerede fra teen, havde Peter Utaka afløst Arshakyan. 20 minutter før tid kom yderligere D’Avila og Ritter på banen for Nicolaj Madsen og Davidsen.

Der skete ikke stort i 2. halvleg før slutminutterne. Lee Rochester havde første virkelig store mulighed med 12 minutter igen, da han efter et fint Køge-angreb sparkede himmelhøjt over mål. Vejlenserne havde bolden meget, men de store muligheder udeblev. Utaka lagde bolden godt op til Louati i det 89. minut, men tuneseren headede forbi. Selv havde Utaka en god hovedstødschance et par minutter inde i overtiden efter et fint VB-angreb, men angriberen fik ikke kraft nok i sit hovedstød og måtte se Andreas Hansen redde. I det hele taget var der gang i den i overtiden efter en noget flad 2. halvleg. Sjællænderne var således tæt på i slutsekunderne, men igen strøg bolden langt over mål da Mikkel Wohlgemuth mødte et indlæg fra venstre side tæt under mål.

Igen blev VB’s solide forsvar kun overlistet af et prægtigt langskud. Problemet er ineffektiviteten i den anden ende, og den har Sormani & Co. nu en lille uge til at arbejde med, inden Brabrand, der i dag snød Fredericia for to point i overtiden, gæster Nørreskoven.

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Kampfakta:
HB Køge – Vejle Boldklub 1-1 (1-1)
18. 1-0 Lee Rochester Sørensen
41. 1-1 Allan Sousa (straffespark)

Kort:
90. D’Avila Ba Loua (gult kort)

Indskiftninger:

Dommer: Anders Skjødt Voergaard
Tilskuere:
743

HB Køge (4-4-2): Andreas Hansen – Karl Mööl, Jean-Claude Bozga, Abdul Mumin, Gregers Arndal-Lauritzen – Lee Rochester Sørensen, Henrik Madsen (70: Magnus Häuser), Mikkel Wohlgemuth, Alexander Bah – Rafael Mortensen (70: Kristian Andersen), Martin Koch
Træner: Henrik Lehm.