Boldklubben Kammeraterne blev stiftet den 11. oktober 1944. Klubben blev i 1948 sluttet sammen med Søndermarkens Sportsklub, og der spilles i dag tillige badminton og tennis i foreningen. Der blev åbnet for pigefodbold i 1985.

De Blå på Søndermarken har i efteråret to herreseniorhold – i serie 4 og serie 5 – ligesom der er et senior oldboys hold under DGI.

”To seniorhold har været det almindelige de sidste år, og det er tilfredsstillende,” fastslår næstformand og kampfordeler i klubben, Ole Martinussen. ”Selvfølgelig vil man altid gerne ligge lidt højere med førsteholdet, men det vigtigste for os som lille klub er at bevare to seniorhold.”

Klubben har godt 12 drengehold fra U-7 til U-17 samt to pigehold.

”Pigeafdelingen har faktisk været lukket ned og blev først reetableret her i foråret,” fortæller Martinussen. ”Det går dog godt med de to pigehold. Der er god søgning, og vi er på vej opad igen.”

Der er holdsamarbejde med Højen G&U på U-12 drenge.

”Det er første gang, vi prøver det. Det blev sat i søen lidt af nød, men det er gået fint og problemfrit med træning skiftevis i Højen og på Søndre,” pointerer Martinussen.

Vejle Kammeraterne har tidligere haft flere medlemmer, men medlemstallet har dog ligget rimelig stabilt de sidste år, vurderer næstformanden.

Pga. klubbens beliggenhed tæt på Løget har man haft tradition for en del tosprogede medlemmer.

”Vi har en god blanding i dag,” understreger Ole Martinussen. ”Vi vil gerne afspejle det område, vi ligger i, og jeg synes, vi har et fornuftig blanding. På det U-15 hold, jeg selv træner, har vi godt 25 % tosprogede.”

U-17 holdet er en årgang, der har holdt sammen hele vejen op, men det er nok sandsynligt, at dette bliver drengenes sidste sæson som samlet hold. Det er svært for de mindre klubber at stille et U-19 hold.

Trænerrekrutteringen kan på Søndermarken som mange andre steder være en akilleshæl, erkender Martinussen.

”Vi har stort set kun forældretrænere og nogle få unge trænere til de yngste hold. Klubben betaler gerne for trænerkurser, ligesom vi opfordrer til at deltage i Future Vejles tilbud, men søgningen er overskuelig. Der er jo tale om folk med fuldtidsarbejde i forvejen.”

Man er på Søndermarken tilfreds med antallet af baner. ”Men ikke med banekvaliteten,” fastslår næstformanden. ”Jeg håber, vi inden for de næste tre år vil kunne omdanne en af træningsbanerne til kunstgræs. I øjeblikket lejer vi os ind på VIES, men det koster jo også, og vi vil jo gerne holde vores kontingent på det lave niveau, vi har i dag. Igen med tanke på det område, vi ligger i. Alle skal have råd til at spille i Kammeraterne, og vi har halv pris i forhold til i alt fald visse andre klubber.”

Kontingentet ligger pt på fx 500,- halvårligt for en U-15 spiller.

Ole Martinussen er godt tilfreds med samarbejdet i Future Vejle.

”Tidligere var der nok en fortælling om, at KUV mest tjente som rekruttering af spillere til VB. Med Future Vejle går det begge veje, og der er en større tydelighed i samarbejdet.  Selvfølgelig skal det lige finde sine ben, men bl.a. Henriette Eskildsen fra VB gør en stor indsats,” slutter Ole Martinussen.

Tekst: Ole Kristensen