Viljormur Davidsen blev udvist med direkte rødt kort i det 18. minut af gårsdagens kamp i Superligaen mod SønderjyskE. Efterfølgende har Viljormur modtaget to spilledages karantæne og den straf vælger klubben nu at appellere, for at få fjernet de to karantænedage.

– Efter at have set situationen mellem Viljormur Davidsen og Sønderjyskes Alexander Bah på tv i flere omgange, har vi tidligere på dagen valgt at appellere udvisningen og de to karantænedage til Viljormur. Vi gør det med henblik på at få reduceret antallet af karantænedage og for at få ændret det røde kort til en advarsel, som vi mener, er det mest rigtige i situationen, siger Morten Pelch, der er kommunikationschef i Vejle Boldklub.

– Det er nu op til DBU at tage stilling til vores anke. Vi føler os overbeviste om, at de kommer frem til de samme konklusioner som Vejle Boldklub og landets medier, der dækkede kampen i aftes og som alle undrer sig over det røde kort. Vi mener, at tv-billederne klart viser, at Alexander Bah modtager bolden tæt på hjørnet af straffesparksfeltet. At Bah tager sin førsteberøring mod hjørneflaget, og uden frispark/berøring ville han være i kontakt med bolden i en position, hvor det ville være tæt på umuligt at score på den næste berøring. At VB’s højre wingback Tobias Mølgaard er på linje med situationen, og kan komme i behørig presafstand meget hurtigt. Sammenfattende kan der ikke være tvivl om, at Alexander Bah ikke befinder sig i en oplagt scoringsposition hverken da han modtager bolden eller i den efterfølgende sekvens, siger Morten Pelch.

– VB accepterer skøn som en del af fodboldspillet, men vi kan ikke se det rimelige i, at vi udover at vi bliver fejlagtigt straffet fra det 19. minut og frem, desuden skal undvære Viljormur Davidsen i yderligere to kampe.