Vejle Boldklub og BK Häcken i Allsvenskan er d.d blevet enige om en overgang for Gustaf Nilsson. Den 22-årige angriber forlader dermed VB efter 13 måneder i den røde trøje og vender tilbage til hjemlandet efter tre år i dansk fodbold.

Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, forklarer beslutningen om at slippe Gustaf Nilsson til en topklub i Allsvenskan.

– BK Häckens bud levede op til de krav, vi havde, til en eventuel transfer for Gustaf Nilsson på nuværende tidspunkt i transfervinduet, og derfor har vi accepteret den. Det er et godt salg for Vejle Boldklub, og vi har lavet en tilfredsstillende økonomisk case på Gustaf Nilsson, siger Jacob Krüger.

– På banen nåede Gustaf Nilsson desværre ikke for alvor at få et kontinuerligt forløb, da han blev generet af skader. Men når han var klar, viste han sine evner som frontløber. Han scorede et par meget afgørende mål i sidste sæson og har i hele perioden i VB været en meget vellidt spiller i truppen. Vi nåede at se ham i flere af sommerens træningskampe, og han så skarp ud, inden han desværre blev skadet. Nu er han klar igen og har fået en god transfer. Gustaf har arbejdet hårdt for at ændre sin egen og holdets situation, og han har altid accepteret trænerens beslutninger. Vi glæder os over, at Gustaf Nilsson får en god karrieremulighed i en svensk topklub, som hans talent rækker til, men ærgrer os samtidig over at sige farvel til en respekteret spiller i truppen. Vi ønsker Gustaf alt det bedste i den fremtidige karriere. Vi har hele tiden vidst, at der kunne komme tilbud på Gustaf og vi føler os godt dækket ind med Adam Jakobsen, Kjartan og Brenner til den position, siger Jacob Krüger.

Gustaf Nilsson forlader VB efter blot en enkelt sæson i klubben og vender tilbage til hjemlandet, hvor han senest spillede for Falkenbergs FF frem til sommeren 2016.

– Jeg har kun oplevet Vejle Boldklub som en god klub og som et godt sted for en ung fodboldspiller at udvikle sig. Vi fik desværre ikke de resultater i sidste sæson, som klubbens potentiale berettiger til, men jeg har været glad for at være her. Fansene har i min tid i VB givet holdet en fantastisk opbakning, og det, håber jeg, fortsætter fremover. Jeg var indstillet på at blive i Vejle og kæmpe i for min plads på holdet, men jeg fik et tilbud og en karrieremulighed i BK Häcken, som jeg ikke kunne afslå, og derfor rejser jeg videre. Jeg ønsker klubben og mine nu tidligere holdkammerater alt det bedste i denne sæson, siger Gustaf Nilsson.

I BK Häcken er det Andreas Alm, der er cheftræner, og Nilsson kan få debut for Göteborg-klubben mod Örebro på søndag.

Vejle Boldklub købte Gustaf Nilsson fri i Brøndby IF den 10. juli 2018, og svenskeren debuterede mod Hobro (3-1) den 13. juli 2018 og spillede sidste kamp mod Hobro (0-2) den 19. maj 2019. Det blev til 22 kampe, 4 mål og 1 assist for VB.

Læs pressemeddelelsen fra BK Häcken her.