Vejle Boldklub har i dag solgt forsvarstalentet Rasmus Lauritsen til den svenske klub IFK Norrköping.
Da Vejle Boldklub i sommeren 2016 fik sin nye ejerkreds, var et af de vigtigste ben at stå på at kunne sælge spillere og få penge for talenterne. Det var et fundament for at kunne skabe og lykkes med at drive en økonomisk ansvarlig klub i balance. Strategien om at hente unge talenter ind og kunne gøre dem attraktive for andre klubber er afgørende for klubbens forudsætninger for netop dette. Salget af Rasmus Lauritsen er et skoleeksempel på den strategi.

– Vi fik et forsvarstalent med stort F ind i sommeren 2017. Rasmus udviklede sig meget gennem sæsonen i 1. division og påkaldte sig allerede dengang opmærksomhed fra klubber i udlandet. Efter den første halvsæson i Superligaen stod det klart for alle, at Rasmus også havde niveauet til at tage skridtet højere op. Det er vigtigt for Vejle Boldklub, at vi både udvikler og tjener penge på talenterne. Eksemplet med Rasmus Lauritsen viser netop, at vi kan lykkes med dette. Vi har udviklet på Rasmus og sælger ham nu videre for en flot salgssum. Det er et stort cadeau til trænerteamet, der har udviklet ham, og en tiltro til strategien. Vi føler os godt dækket ind i bagkæden og har en øget konkurrence om pladserne. Vi ved også, at Rasmus har spillet sig ind i hjerterne på tilhængerne med sin altid 100 procents indsats.
For Rasmus Lauritsen er det et vemodigt farvel til Vejle Boldklub og fansene, men også med forventningens glæde over næste skridt op i karrieren.

– Jeg har elsket min tid i Vejle Boldklub. Den måde, fansene tog mig til sig på, sang mit navn og altid har stået bag mig, vil jeg tage med mig resten af mit liv. Det har altid været en drøm for mig at bygge på og kunne se min udvikling tage næste skridt. Nu spillede jeg ikke så meget i de sidste kampe i efteråret, men min tid i Vejle Boldklub har været en optur og noget, som jeg altid vil tænke tilbage på med stolthed og glæde. Det er min klare overbevisning, at mine nu tidligere holdkammerater klarer skærerne i Superligaen. Den kvalitet, jeg har set i opstarten og i træningskampene, fører klubben sikkert i mål. Jeg vil også komme på stadion, når jeg er retur i Danmark, afslutter den altid sympatiske Rasmus Lauritsen.

Tekst: Morten Pelch