Vejle Boldklub og klubbens italienske cheftræner, Adolfo Sormani, har forlænget samarbejdet.

Det betyder, at den passionerede 53-årige strateg nu først har udløb i Nørreskoven den 1. juli 2020.

Direktør i Vejle Boldklub, Henrik Tønder, er glad for forlængelsen og ser den som et helt naturligt skridt i klubbens strategiske planlægning.

– Vi arbejder målrettet og konsekvent med de planer, vi har lagt for Vejle Boldklub. Her er nøgleordet kontinuitet. Derfor er forlængelsen med vores cheftræner også en god nyhed for den overordnede plan for klubben. Vi har ikke opnået noget endnu, men vi har lagt på de sidste to år. Vi er dér, hvor vi planlagde at være i år tre. Men det, som skal sikre Vejle Boldklub i fremtiden, er ro og kontinuitet. Her skal vi ikke agere ud fra øjebliksbilleder, men det lange seje træk. Derfor glæder det mig, at vi nu har ”Dodo” til 2020.

Teknisk Chef, Jacob Krüger, arbejder tæt sammen med Adolfo Sormani i hverdagen og sætter her nogle ord på, hvad italieneren bringer til bordet.

– Der er ingen tvivl om, at Adolfo Sormani det sidste år har hævet overliggeren i Vejle Boldklub, når det kommer til træningskultur, professionalisme og detaljegrad. De tre ting kan afspejles direkte i spillemåde og ambition i truppen. Nu kan vi forsætte det langsigtede arbejde med at udbygge kulturen i klubben. Det bliver selvforstærkende og er ikke betinget af en enkelt mand, men er understøttet af måden Sormani arbejder på.

For hele Vejles italiener er forlængelsen betydningsfuld.

– Jeg elsker at være i Vejle. Byen, den store fodboldinteresse, jeg møder alle steder, og så at Vejle Boldklub betyder så meget. Den opbakning, tilhængerne giver mig og drengene, er uvurderlig. Den giver os energi i hverdagen, og dét, at den kommer uanset hvad, er meget imponerende. På mange måder minder vejlenserne om det sydlige Italien. De brænder for deres klub, og selv om jeg inden min ankomst var blevet dette fortalt, er jeg alligevel overrasket. Jeg har et godt samarbejde med alle i organisationen, og så er jeg vild med de spillere, jeg arbejder med. De viser stor vilje til at blive bedre, og vi har en uforløst kvalitet i truppen. En kvalitet, som vi sammen skal arbejde på at udvikle og forløse. Så det er en god dag for mig i dag.

Adolfo Sormani kom til Vejle Boldklub før sæsonstarten i NordicBet Ligaen 2017/2018 og førte i sin første sæson Vejle Boldklub tilbage i Superligaen efter ni års fravær.

Tekst: Morten Pelch