Vejle Boldklub har i dag offentliggjort sit regnskab for året 2019.

Et regnskab, der til trods for nedrykningen fra 3F Superligaen til NordicBet Ligaen byder på et pænt plus på 11,5 millioner kr.. Det er andet år i træk, at klubben fra Nørreskoven leverer et overskud, og egenkapitalen er dermed reetableret.

Om årsregnskabet fortæller direktør i Vejle Boldklub, Henrik Tønder:

Vi er tilfredse med vores 2019-regnskab. Vejle Boldklub har i 2019 øget væksten på vores tre kerneområder, som er salg af spillere samt vækst i såvel matchday-indtægter som sponsorindtægter. Det var ligeledes tre vigtige fokuspunkter, da det nye Vejle Boldklub gik i luften i sommeren 2016. Det fortjener hele vores organisation ros for, fortæller Henrik Tønder og fortsætter:

Vi er gået ind i et 2020, hvor Vejle Boldklub har øget investeringen i følgende tre nøgleområder: Vores talentsektor, fastholdelse af organisation og setuppet omkring klubbens NordicBet Liga-hold. Derfor er der foretaget en betragtelig investering for at fastholde Vejle Boldklubs setup.

Det understreger naturligvis den erfaring, som alle hold, der skifter en adresse i Superligaen ud med en på anden klasse, gør sig – at det er dyrt at rykke ned.

Det er klart, at det er vigtigt, at Vejle Boldklub positionerer sig i Superligaen, da det er to forskellige verdener at befinde sig i økonomisk.

Det er vigtigt for en klub som Vejle Boldklub, at vi sælger og udvikler spillere. Det er det fundament, vi bygger en vigtig del af forretningen på. Når det er sagt, er det ikke hvert år, man kan sikre sig spillersalg, og vi ved også, at der i sportens verden vil være en resultatmæssig usikkerhed. Konsekvensen af dette vil være, at forretningen fra tid til anden kan give et underskud. Vi arbejder hårdt og målrettet for at sikre, at det bliver mere undtagelsen end reglen. Derfor er et regnskab i plus for andet år i træk også værd at glæde sig over, afslutter Henrik Tønder. Vejle Boldklub ligger dags dato på den oprykningsgivende førsteplads i NordicBet Ligaen.

Tekst: Morten Pelch