Vejle Boldklub har købt den norske U21-landsholdsspiller Magnus Grødem (f. 1998) i Vålerenga. Den 21-årige kantspiller har underskrevet en fire-årig aftale i Nørreskoven til sommeren 2023.

I går sluttede finske Juhani Ojala sig til Vejle Boldklubs NordicBet LIGA-hold, og nu kan Vejle Boldklub præsentere endnu en spændende skandinavisk tilgang til A-truppen. Det er nordmanden Magnus Grødem, der skifter Oslo-klubben Vålerenga ud med Vejle Boldklub.

Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, om Grødem.

– Magnus Grødem er en talentfuld, ung, norsk spiller, som vi igennem en længere periode har haft et godt øje til. Han har gjort sig i de to bedste rækker i Norge, hvor han har et pænt målsnit for en ung spiller. Magnus er primært en kantspiller, men kan også anvendes helt fremme i angrebet. Lidt atypisk for en kantspiller, så er Grödem en høj og atletisk spiller med et godt fremadrettet drive med bolden. Hans fysik og tekniske færdigheder gør ham til en mundfuld for modstanderne fremad banen, siger Jacob Krüger.

– Udover kampene for Vålerenga og et par lejeophold, så har han også kampe for det norske U21-landshold. Her er han aktuel i de kommende år frem mod EM i Ungarn og Slovenien om to år. Det er en spiller med et fortsat uudnyttet potentiale, og vi ser frem til at påvirke hans udvikling i de kommende år. Vi har en forventning om, at Magnus Grødem i løbet af kort tid vil gøre sig gældende i kampen om spilletiden på NordicBet LIGA-holdet, siger Jacob Krüger.

Magnus Grødem slog igennem i den næstbedste norske række for barndomsklubben Bryne FK for fire år siden. Talentet rakte til et klubskifte til hovedstadsklubben Vålerenga, hvor han har spillet siden, kun afbrudt af to lejeophold hos Ullensaker/Kisa. Nu skal den 21-årige offensivspiller udenlands for første gang efter kontraktindgåelsen med Vejle Boldklub.

– Det er en stor karrieremulighed, jeg har fået med aftalen med Vejle Boldklub, og jeg ser meget frem til at optræde for VB. Jeg har været igennem en god udvikling i norsk fodbold og mine tidligere klubber, men udlandet er altid noget specielt. Det er vigtigt at udfordre sig selv for at blive bedre, og jeg kommer til en dansk klub, der vil fremad. De har ideelle forudsætninger for, at jeg kan fortsætte min udvikling, og det lagde jeg vægt på i mit valg af ny klub, siger Magnus Grødem.

– Vejle Boldklub er en skandinavisk klub, og jeg forventer ikke de største kulturelle forskelle fra det miljø, jeg kommer fra i Vålerenga. Men jeg er også opmærksom på, at jeg er kommet til en international klub med mange nationaliteter. Jeg tror, at det hele vil være gavnligt for min udvikling. Jeg vil gerne beholde min landsholdsplads på U21-landsholdet i Norge, og der er dette karriereskridt vigtigt. Nu skal jeg lære mine holdkammerater og nye trænere at kende, og så glæder jeg mig til for alvor at komme i gang i VB, siger Magnus Grødem.

Han træner med Vejle Boldklubs NordicBet LIGA-trup første gang ved træningen tirsdag. Magnus Grødem har valgt trøjenummer 8.