Vejle Boldklub har købt Malte Amundsen fri af kontrakten i norske Rosenborg og venstrebacken er dermed klar til at tørne ud for Vejle Boldklub på en 3½-årig kontrakt. 20-årige Amundsen har i denne sæson været udlejet til Eintracht Braunschweig, hvor han har spillet 12 kampe i 3. Bundesliga.

Spillertruppen er ankommet til Lara på den tyrkiske sydkyst, hvor man tidligere på dagen for alvor tog fat på den 13 dage lange træningslejr. Der er et nyt ansigt i truppen, når spillere og trænere tirsdag formiddag træder ud på træningsbanerne. Købet af unge Mathias Hebo Rasmussen (f. 1995) i Lyngby følges op af en kontraktindgåelse med den tre år yngre Malte Amundsen (f. 1998), der er købt i den norske storklub Rosenborg BK.

Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, om baggrunden for at hente talentfulde Malte Amundsen til Nørreskoven.

– Malte Amundsen er en spiller, vi har fulgt over en lang periode. Vi har tidligere forsøgt at hente ham til Vejle, men konkurrencen fra andre klubber har været hård. Nu er det lykkedes og det er vi selvsagt stolte over, indleder Jacob Krüger.

– Malte var kun 17 år, da han brød igennem på HB Køges førstehold og frem til skiftet sidste år til Rosenborg, var han en profil i NordicBet LIGA trods sin unge alder. Siden har Malte været en del af konkurrencemiljøet i en skandinavisk topklub og høstet seniorerfaring i 3. Bundesliga hos Eintracht Braunschweig. Vi har ønsket en spiller, som dels er ung og lærervillig, men som samtidig øger konkurrencen i truppen. Fard Ibrahim er væk i de næste seks uger på landsholdsopgaver og vi har ledt efter et supplement til Viljormur Davidsen. Malte kommer trods sin unge alder med erfaring fra knap 100 turneringskampe og det til trods for, at han kun er 20 år, siger Jacob Krüger.

– Vi har købt en spiller, som primært dækker venstreback, men som også kan bruges på wingbacken. Malte er en løbestærk og teknisk dygtig spiller. Han er stærk offensivt og kommer gerne med frem i banen. Det har været en prioritet for os, at hente spillere som kan udvikle sig yderligere i Vejle og gøre sig interessant for andre klubber. Mathias Hebo og nu Malte Amundsen er spillere i den kategori. De har vist et højt niveau hidtil og vi glæder os over, at de har valgt Vejle Boldklub som deres næste udfordring i karrieren. Vi byder Malte velkommen i Vejle Boldklub, siger Jacob Krüger.

Malte Amundsen har i den sidste tid været med Eintracht Braunschweig på træningslejr i Belek. Derfor har den nyeste VB’er kun været ude på en kort rejse for at slutte sig til vejlensernes netop påbegyndte træningslejr i Lara.

– Det føles godt at være en del af Vejle Boldklub og jeg er glad for at have mødt mine kommende holdkammerater. Jeg kommer til VB efter et udfordrende 2018, hvor jeg har været i Norge hos Rosenborg og spillet seks måneder i Eintracht Braunschweig. Nu skal jeg finde en god base igen og Vejle er en klub på vej frem. Den rejse vil jeg gerne være en del af. I både min tid i HB Køge og i Braunschweig har jeg mødt Vejle og det har altid været gode kampe. Vi havde svært ved at score mod et meget organiseret Vejle-hold i min sidste tid i HB Køge. Jeg vil bidrage med hårdt arbejde og så håber jeg at kunne bringe mine kompetencer i spil på sigt, siger Malte Amundsen.

– Overlevelse er det eneste det handler om i de kommende måneder. Vi skal først og fremmest sikre os i Superligaen og det vil være mit første fokus. Det har altid været fedt at spille for publikum på Vejle Stadion og jeg glæder mig til at få fansene over på min side, siger Malte Amundsen.

Malte Amundsen har valgt trøjenummer 2 og tiltræder på en aftale gældende frem til sommeren 2022.