Vejle Boldklub forstærker bagkæden med købet af Juhani Ojala, der kommer til Nørreskoven fra BK Häcken i Allsvenskan. Den 30-årige finne har 22 A-landskampe på CV’et og dækker de centrale positioner i forsvaret.

Den sidste del af sommerens transfervindue er i gang, og Vejle Boldklub har hentet en skandinavisk forsvarsspiller til klubben i bestræbelserne på at stå stærkest muligt til sæsonen. Valget er faldet på Juhani Ojala, der over flere perioder har spillet i finsk klubfodbold, hvor han har vundet tre nationale mesterskaber og opnået A-landskampe. Nu har Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, hentet den rutinerede finne til Nørreskoven og VB’s oprykningsambitioner.

– Vi har søgt en spiller mere til det centrale forsvar, og det har vi fundet i Juhani Ojala. Han kommer senest fra BK Häcken i Allsvenskan, hvor han i den sidste periode har manglet spilletid. Det er en spiller, som kender fodbolden i Skandinavien, og som vil være en stærk spiller for os i NordicBet LIGA. Med tre midtstoppere til et efterår med mange kampe har vi og trænerstaben haft ønske om at forstærke os på den position. Juhani Ojala måler lige godt og vel 1.90 m, og han er en spiller, der er meget ærlig i sit forsvarsspil. Vi byder Juhani Ojala velkommen i Vejle Boldklub, siger Jacob Krüger.

Juhani Ojala har spillet for den finske storklub HJK over to omgange, men ellers tæller karrieren tre udlandsophold i klubber som BSC Young Boys i Schweiz, Terek Grozny i Rusland og senest BK Häcken.

– Det føles godt at være kommet til Vejle. Tingene kan gå hurtigt i fodbold, og jeg ser frem til at gøre mit bedste for VB i fremtiden. Jeg er kommet for at gøre mig gældende i kampen om spilletid, men når jeg kommer midt i sæsonen, vil jeg respektere trænerens beslutninger om holdet. Jeg har prøvet en del i min karriere, men i Skandinavien har jeg altid befundet mig godt, og jeg ser frem til at spille for Vejle Boldklub. Der er efterhånden en del finske spillere i Danmark, og nogle af dem skifter videre ud i Europa. Det fortæller mig, at der er et godt niveau. Nu skal jeg først lære holdet og mine nye holdkammerater at kende, men førstehåndsindtrykket af klubben og Vejle Stadion er godt. Jeg glæder mig til at komme i gang, siger Juhani Ojala, der fyldte 30 år tidligere på sommeren.

Finnen har valgt trøjenummer 4 for Vejle Boldklub, og ved debut kan han blive den første spiller fra Finland i Nørreskoven.

Se det første interview med Juhani Ojala på Vejle Boldklubs Facebook-side.

Læs pressemeddelelsen fra BK Häcken her.