Vejle Boldklub har forstærket sin offensiv her tre dage før præmieren i Superligaen. Den nye mand i Nørreskoven er svenske Gustaf Nilsson, som tiltræder omgående på en treårig aftale.

Tirsdag eftermiddag ankom den offensive forstærkning, som stod nummer ét på cheftræner Adolfo Sormanis liste, til Vejle Stadion for at gennemgå og bestå lægetjekket. Nemlig 21-årige Gustaf Nilsson, som er købt fri hos Brøndby IF, og som har underskrevet en treårig lang aftale med Vejle Boldklub.

Det er også en tilfreds teknisk chef hos Vejle Boldklub, Jacob Krüger, som gør status på signingen af klubbens nye offensive spiller.

– Jeg er glad for, at vores tålmodighed gav pote. Gustaf var Adolfo Sormanis førsteprioritet og en spiller, som vi ikke umiddelbart var i nærheden af. Men vi førte gode samtaler med både Brøndby og Gustaf, og de samtaler udviklede sig til en stærk dialog, hvor klubben voksede på Gustaf. Vi tror på, at Gustaf kan blive en god mand for Vejle Boldklub. Vi får en stærk angriber, som er god med fødderne. Gustaf har en god alder og erfaring med dansk fodbold på højeste niveau, og så har han valgt Vejle Boldklub, og det projekt, vi har gang i. Jeg vil gerne sige tak til Brøndby IF og Troels Bech for en fair forhandling og en god dialog.

En mand, som var særlig tilfreds denne tirsdag, var cheftræner Adolfo Sormani.

– Jeg er tilfreds. Vi får en spiller, som passer godt til den måde, vi vil spille på. Gustaf er fysisk stærk, god i boksen, scorer mål og kan også trække ned i banen og skabe plads til vores andre spillere. Han er en spiller, jeg gjorde klubben opmærksom på, at jeg ville have, allerede dagen efter vores oprykning til Superligaen. Det glæder mig, at projektet og måden, vi spiller på, vores hårde arbejde på træningsbanen og ikke mindst opbakningen på tribunen, har tiltrukket en spiller som Gustaf Nilsson til Vejle Boldklub. Det kan vi godt være stolte over. Det er en spiller, som havde andre muligheder, men valgte denne klub, afslutter den italienske cheftræner.

For Vejle Boldklubs nye offensive profil var det rart at få aftalen på plads og at kunne kalde sig Vejle-spiller.

– Jeg havde planlagt at vende tilbage til Brøndby og kæmpe for en startplads efter mit lejeophold i Silkeborg, men Vejle Boldklub ville have mig, og det gjorde klubben meget klart fra starten af. Jeg har haft gode samtaler med både Sormani, Krüger og ejerne, og det gjorde mig tændt på klubbens nye rejse og muligheden for at spille en vigtig rolle på denne. Vejle Boldklub har en imponerende historie og er nu tilbage i den bedste række efter mange år. Her summer af fodbold, hvilket jeg hurtigt fornemmede, da jeg kom til klubben i dag. Nu vil jeg lade støvlerne gøre arbejdet og gøre mig fortjent til de pæne ord. Jeg glæder mig til at møde mine nye holdkammerater og til at komme i gang, afslutter den 196 cm høje Gustaf Nilsson.

Gustaf Nilsson begynder træningen i Vejle Boldklub i morgen og har fået trøje nummer 11.

Tekst: Morten Pelch