Opskriften på et godt samarbejde, er ikke meget anderledes fra den for et godt stykke bagværk. Det kræver de rigtige ingredienser, dedikation, passion og tid. Alle disse er til stede både når P. A. Andersen & Sønner fyrer op i bageriet, og når det kommer til båndet mellem P. A. og Vejle Boldklub. Et bånd, der strækker sig tilbage til 60’erne, hvor den nuværende ejer af P. A., Peter Alfred Egstrand Andersen, var med til at vinde Det Jyske Mesterskab med Vejle Boldklub.

• Jeg startede med at spille i klubben som 7-8-årig, og har haft en naturlig tilknytning til Vejle Boldklub op igennem årene. Det kulminerede i 1963, hvor jeg var med til at blive jysk mester med VB. Det var en stor præstation, og noget man ser tilbage på med stolthed.

Da Peter Alfred Egstrand Andersen i 1973 overtog bagerforretningen, bankede hjertet fortsat for den rød/hvide-trøje og Nørreskoven. Derfor startede han et sponsorat af klubben, der her 46 år senere stadig er aktivt, og hvor P. A. Andersen & Sønner er medlem af Guldklubben.

• Størrelsen af sponsoratet har ikke været det afgørende. Vi har haft nogle ønsker om at få nogle ting ud af det, og så har vi været så privilegerede, at vi har fået lov til at levere kage hver eneste gang, der spilles hjemmekamp til 500-800 mennesker, og det er også en måde for os at give lidt ekstra på, fortæller Peter Alfred Egstrand Andersen og fortsætter:
  • Vi behøver nok ikke den helt store promovering på Vejle Stadion – de fleste kender navnet. Men derfor skal man jo stadig være synlig. Det vigtigste for os er dog, at man bakker op om klubben. Og så er der også noget specielt i, at sådan en dag hvor man kommer op i loungen, der kender jeg jo 100 mennesker, og det er en af de gode ting ved det, det er det bekendtskab man får omkring en fælles interesse, og får omkring VB – det er meget værd.

Den megen kage P. A. Andersen & Sønner leverer, til blandt andet hjemmekampene på Vejle Stadion, kommer fra det nye 2000 kvadratmeter store bageri, der ligger på Frostvej ved Danmarks Transport Center, Exxit 59, i Hornstrup. Bageriet er en sammensmeltning af det oprindelige bageri fra 1899 og afdelingen i Silkeborg.

• Vi flyttede for nyligt i et nyt dejligt bageri ude på Frostvej. Det betyder, at vi revet det gamle bageri fra Skyttehusgade ned og slået det sammen med det store bageri vi tidligere havde i Silkeborg. På den måde får vi samlet alle aktiviteter og hele produktionen på et sted. Men den gamle butik i Skyttehusgade er stadig aktiv, og så har vi jo også vores butikker i Horsens, Hedensted, Vejle og Børkop og derudover masser af eksterne kunder, samt at vi eksporterer wienerbrød og sælger varer til de store danske detailkæder.

Selvom Peter Alfred Egstrand Andersen har trukket sig tilbage fra bagningen, og i dag står for det administrative, så kan han godt begynde at finde den store kageform frem. Til efteråret runder P. A. Andersen & Sønner nemlig en milepæl, som Vejle Boldklub også fejrede for otte år siden.

• Vi er jo et af de helt gamle Vejle-firmaer, og d. 19. oktober fylder vi 120 år. Det er lidt vildt at tænke på, og det kommer også til at blive fejret stort og med en masse af tilbud i september og oktober måned. Og så er forretningen jo i direkte linje. Min bedstefar startede, så min far, derefter undertegnede og nu er den nye generation på plads med min søn Kristian, fortæller Peter Alfred Egstrand Andersen og fortsætter:
  • Det ligger jo godt op ad VB. Det med tradition og engagement. Alle de gamle klubkoryfæer kommer og kigger til kampene, og der er et specielt sammenhold. Det er også de samme ting, der gælder for sponsorerne, for der er meget få klubber, der kan få så mange sponsorer samlet, og det vidner om et stærkt tilhørsforhold. Men det virker også som en administration, der virkelig har forstand på det de laver. Den forretningsmæssige del, den er jeg virkelig imponeret over.