Vejle Boldklub kan nu sætte navn på manden, der skal sikre klubbens eksistens i Superligaen. Det bliver den tidligere topspiller i La Liga og forhenværende træner hos blandt andet Steaua Bukarest og RCD Espanyol Constantin Gâlcă.

Om Vejle Boldklubs valg uddyber bestyrelsesformand i Vejle Boldklub Andrew Zolotko her:

– Vi får en træner ind, der er kendt som en stor motivator, og som både kender til presset omkring nødvendigheden af kontinuerlige præstationer på banen og ikke mindst, er Constantin Gâlcă vant til at arbejde med en international trup. Det er en træner, som vi har et stort kendskab til og en træner, der er det rette valg for Vejle i vores nuværende situation. På mange måder, som Sormani var det på det tidspunkt vi hentede ham ind. Constantin Gâlcă har én alt overskyggende opgave lige nu. Vejle Boldklub skal overleve i Superligaen, fortæller Andrew Zolotko.

Vejle Boldklubs nye cheftræner ser frem til sin nye opgave og er helt på det rene med opgavens altoverskyggende målsætning.

– Jeg så Vejle Boldklub spille i efteråret 1985, da jeg var dreng. Her mødte de Steaua Bukarest og Allan Simonsen scorede i Bukarest. Allan Simonsen gjorde stort indtryk på mig. Den lille tekniker og den røde trøje satte aftryk i mig. Da Vejle Boldklub får sin nye ejerkreds i 2016 begyndte jeg at holde øje med klubben igen, og derfor er jeg også klædt på til opgaven. Det kendskab til den danske liga, jeg har, har også overbevidst mig omkring truppens muligheder for at forløse sit potentiale. Det er en god liga, en liga hvor holdene er tætte og hvor den fysiske spillestil hos en gruppe af hold udfordres af de teknisk gode. Samtidig har Vejle Boldklub en stærk talentafdeling, som også er en vigtig del af klubbens DNA. Jeg tror på, at hvis en spiller er god nok, så skal han spille. Så er alder ikke vigtigt. Det har jeg også vist gennem handlinger i mine tidligere klubber. En spiller fra klubbens talentafdeling, der får succes på 1. holdet er vigtig for mulighederne for at få det næste talent til at vælge klubben. Jeg håber, at tilhængerne vil støtte os og hjælpe med at skabe et resultat, der står i opposition til de sidste tre gange klubben rykkede op, hvor det blev til en retur til 1. division efter den første sæson i Superligaen. Nu skal vi have sæson to og det arbejde starter allerede i dag på træningsbanen. Det kan vi ikke snakke os fra. Der er kun en ting, som jeg skal måles på. Det er om jeg skaffer Vejle Boldklub en sæson mere i Superligaen. Og det tror jeg fuldt og fast på. Vi skal vinde hver dag.

Vejles nye cheftræner tiltræder på en 1-årig aftale og går på træningsbanen med truppen i VB-Parken kl. 13.30

46-årige Constantin Gâlcăs trænerkarriere begyndte i 2009, hvor han fik ansvaret for B-holdet i spanske Deportivo Almería. Klubben hvor midtbanespilleren tre år forinden havde afsluttet sin spillerkarriere. Opholdet i Almeria blev et-årig og siden har Gâlcă trænet ungdomslandshold i hjemlandet, Steaua Bukarest, Espanyol og senest Al-Taawoun og Al-Fayha i Saudi Arabien. Gâlcă var cheftræner i storklubben Steaua Bukarest i sæsonen 2014-15 og hjemførte to pokaltitler og et mesterskab til hovedstadsklubben inden han stoppede og fik ansættelse i La Liga hos Espanyol.

Som aktiv spillede Constantin Gâlcă 68 A-landskampe for Rumænien og deltog ved to EM- og VM-slutrunder i halvfemserne og begyndelsen af nullerne. Karrieren tog fart for midtbanespilleren i perioden 1991-96 i Steaua Bukarest, inden han de næste ti år spillede i spanske topklubber som Mallorca, Espanyol, Villareal, Zaragoza og Almería. I karrieren blev det til mere end 150 kampe i La Liga, kampe i UEFA Cuppen og Champions League, ligesom Gâlcă fra 1993-96 vandt fire rumænske mesterskaber på stribe.

Tekst: Morten Pelch.