Thomas Gundelund er født og opvokset i Skive, hvor han spillede for SIK, indtil han i sommeren 2016 begyndte på Vejle Idrætsefterskole og spillede på VB’s U17-Ligahold. Nu venter karrierens første udekamp mod barndomsklubben, og det bliver specielt at vende tilbage, erkender den 17-årige midtbanespiller på NordicBet LIGA-holdet.

– Udekampen mod Skive har jeg set ekstra meget frem til, og det bliver specielt at skulle tilbage til Skive. Jeg er født og opvokset i centrum af Skive få kilometer fra Hancock Arena (Skive Stadion, red.), og jeg har været på stadion mange gange for at støtte SIK. I mange år var det drømmen at spille derinde, men nu er ambitionerne højere. Det bliver et fantastisk gensyn med byen og klubben, og jeg har endnu aldrig spillet på Skive Stadion. Som ungdomsspiller spillede vi vores kampe på Egeris Idrætsanlæg i udkanten af byen, så jeg håber at løbe ind på banen på fredag, indleder Thomas Gundelund.

– Jeg kender tre af spillerne i Skives trup. De er alle sammen et år ældre end mig, men jeg spillede sammen med dem i min tid i SIK. Det er målmanden Anders Nørgaard, Christoffer Dahl Svenningsen og Maciej Sciborowski. Jeg håber, der kommer familie og venner og ser kampen. Efter jeg er flyttet til Vejle, går der længere og længere imellem, at jeg ser dem, så kampen bliver på mange måder et glædeligt gensyn, siger Thomas Gundelund.

Den 17-årige midtbanespiller debuterede for knap to år siden, men gennembruddet på NordicBet LIGA-holdet har ungdomslandsholdsspilleren først fået i denne sæson.

– Det er dejligt at være en del af holdet efter en lang periode, hvor jeg har trænet med. Det har været en succes indtil videre. Holdet har fået et eller tre points i de kampe, jeg har spillet, og jeg oplever, at trænerne har tillid til mig. Da der i sommerens transfervindue ikke blev hentet en ny midtbanespiller, fik jeg en tro på, at det kunne være min chance. Jeg havde en god oplevelse i pokalkampen mod Allesø, og de efterfølgende divisionskampe mod Kolding og Skive gik godt. Siden har jeg bygget på, og jeg føler mig i god form i øjeblikket, siger Thomas Gundelund.

– Som bageste midtbanespiller er det ikke min fornemste opgave at score mål og lave assist, men jeg vil selvfølgelig gerne bidrage til holdets bedste. Hvis holdet præsterer, så er jeg tilfreds, og både det offensive og det defensive har set godt ud i de sidste mange kampe. Min rolle er, at jeg skal lukke rum ned, når modstanderen har bolden. Hvis jeg spiller med Ramadani, så er jeg mere offensiv, mens jeg omvendt har mere fokus defensivt, hvis Jacob Schoop ligger ved min side, siger Thomas Gundelund.

Han var afsted med det danske U19-landshold i landsholdspausen, hvor det blev til spilletid.

– Jeg fik 30 minutter i den første kamp og stod så over i den anden kamp mod Irland. Det blev desværre ikke til spilminutter mod Kolding IF senest, men jeg glæder mig over, at holdet klarede kampen så godt. Jeg føler mig helt fit og håber at få en rolle mod Skive, siger Thomas Gundelund.

Den unge VB’er er ikke den første skibonit til at optræde for VB i nyere tid. I 2009 spillede Rasmus Würtz på en lejeaftale fra FC København i VB, mens vejlenserne i 2011 købte Andreas Albers Nielsen i SIK.

NordicBet LIGA
Fredag den 25. oktober kl. 19.00