I to år nu har Ylber Ramadani været kedelpasser i VB’s maskinrum på midtbanen. Hjemmesiden har truffet den løbestærke landsholdsspiller efter endnu et træningspas op mod sæsonstarten i NordicBet LIGA

– Vores coach gør et godt job, og vi træner fint. Forhåbentligt får vi løn som fortjent, siger VB’s Ylber Ramadani, der, selv om sveden drypper, ikke synes spor ked af de mange træningspas, som Constantin Gâlcă har lagt ind i en hård sæsonforberedelse

Ramadani var i efteråret den spiller i den danske Superliga, der tilbagelagde flest kilometer i kampene. Helt præcist 233,7, hvilket var fem kilometer mere end Esbjergs Jacob Lungi Sørensen på andenpladsen og det endda for to kampe færre spillet.

– Jeg ønsker bare at arbejde så hårdt som muligt for min klub, kommenterer en ydmyg Ramadani statistikken. Klubben skal have den arbejdsindsats af mig, som den fortjener, og det er det vigtigste for mig at opfylde. Og jeg vil gerne arbejde endnu hårdere for at få klubben tilbage i Superligaen.

Albaneren erkender dog, at træneren engang imellem har bedt ham blive lidt mere i midten og ikke løb de mange kilometer for i stedet at økonomisere lidt med kræfterne.

Ramadani kom til Nørreskoven i sommeren 2017 og har således været med både i den næstbedste og den bedste danske række.
– Superligaen var ikke let. Det er en hård liga med meget intensitet og vi mødte nogle virkelig gode hold. Trods nedrykningen var det en god oplevelse, og jeg synes, vi manglede lidt held i nogle afgørende situationer – så kunne det være gået anderledes…

”Rama”, som han kaldes til daglig, ser gode muligheder for genoprykning.
– Det bliver hårdt med kun én oprykker, men vi må gå koncentreret til opgaven, kamp for kamp. Vi skal have mere rytme ind i vores spil, og så skal vi være klar på at kontrollere kampene i højere grad. Og det er vigtigt, vi lytter efter træneren og de taktiske retningslinjer, han giver. Så skal det nok lykkes!

Ramadani har spillet ungdomslandskampe for såvel Kosovo som for Albanien, og han debuterede i marts 2018 for det albanske A-landshold i en venskabskamp mod Norge. Siden er det blevet til yderligere fire kampe i nationaltrøjen. ”Rama” ser det ikke som et problem for sin landsholdskarriere, at han er dumpet en række ned med VB

– Hvis man arbejder hårdt og er med i kampene, bør det ikke betyde noget. Jeg har kontakt til den albanske landstræner, som blot har sagt, jeg skal blive ved at arbejde flittigt.

Den 23-årige midtbanemand er glad for, at VB har bevaret stammen på holdet op til sæsonen 2019-20.
– Vi er stadig stort det den samme gruppe, og vi kender hinanden. Sammenholdet er godt, og vi arbejder som et hold.

Ikke mindst samarbejdet med anfører Schoop i maskinrummet er Ramadani glad for.
– Vi har et fantastisk samarbejde efter to år sammen på midtbanen. Man kunne se i kampen mod Flensburg, hvor godt det fungerede. Jeg elsker at spille med Schoop!

Manden, der startede karrieren i KF Ferizaj, har altid spillet på den defensive midtbane.

– Det passer mig fint. Hvis Schoop går frem, bliver jeg blot tilbage og lukker af. Det er fint med mig – bare vi vinder kampene.

Ramadani scorede i foråret for Albanien mod Moldova, men har i VB ikke været den store målsluger. Et enkelt mål kun er det blevet til.
– Det er vist også på tide, jeg får scoret lidt mere for Vejle, smiler albaneren.

Ylber Ramadani bor til daglig i Skyttehusgade med sin albanske hustru.
– Efter træning selvtræner jeg måske lidt ekstra, og så tager jeg hjem til min kone. Vi elsker det stille liv i byen, går ture i city, og hun er der altid for mig og støtter mig.

Rama fortæller, parret har papir på hinanden, men at de planlægger et rigtigt bryllup.

Albaneren føler sig efter to år hjemme i den østjyske provinsby.
– Når jeg har været en to-tre dage i Kosovo, længes jeg tilbage. Vejle er mit hjem, og jeg trives her. Folk her kan lide mig, og jeg respekterer dem. Her er stille og fredeligt, og det nyder jeg.

Som kosovoalbaner er Ramadani muslim og beder fem gange om dagen.
– Jeg følger den vej, mine forældre gjorde, og Gud hjælper også mig, slutter den stilfærdige og sympatiske VB-spiller.

Ylber Ramadani debuterede for VB den 30. juli 2017 mod HB Køge (3-1) og har spillet 61 kampe i den røde trøje.

Tekst: Ole Kristensen.