”Drømmen lever.”

Sådan stod der på et af bannerne, som et talstærkt kontingent af VB-fans pyntede langsiden på Skives atletikstadion med. Og ja, efter dagens – for lille – 3-0 sejr på Spar Nord Arena i Skive lever drømmen i bedste velgående. VB øgede med sin fjerde sejr på stribe afstanden til Esbjerg til tre point, men der skal stadig mindst fire point til i de sidste to kampe, for at VB med sikkerhed kan snuppe den direkte oprykningsplads.

Om end VB i dagens kamp kom til at stå lidt for lavt efter pausen og tillod Skive et par udligningschancer, så var de rødblusede generelt i kontrol og kunne mod slutningen mod et Skive-hold i opløsning have gjort noget godt for måldifferencen. VB’s hold var ændret på to pladser i forhold til sejren over Nykøbing. Pavol Bajza var fri for karantæne og tilbage i målet. Til gengæld havde Viljormur Davidsen samlet point nok til en fridag. Han blev på venstre wingback erstattet af Simone Branca, og til gengæld rykkede Kim Elgaard ind på den centrale midtbane.

Efter en lidt febrilsk start lagde nerverne sig hos gæsterne, som begyndte at kontrollere kampen, og første chance tilfaldt da også vejlenserne. Imed Louati gled efter en halv snes minutter på tværs og fik afsluttet, men lige på den tidligere Fredericia-keeper Stankovic.

Skives veteran Thomas Dalgaard fik en fod på efter et blå-gult hjørne, men farligt for Pavol Bajza blev det ikke. Fremdeles var det vejlenserne, som uden at spille prangende, var farligst. Sousa testede Stankovic med et hovedstød efter et af flere gode Branca-indlæg, og efter 18 minutter skiftede måltavlen så.

Simone Branca gled igen til baglinjen, og hans flade indlæg kunne Imed Louatis inderside omsætte til føring. Kort efter kunne et større klumpspil efter VB-hjørne have ført til endnu en scoring, men det lykkedes skibonitterne at bugsere bolden over tværribben.

VB overlod en del initiativ til hjemmeholdet, som dog ud over en række hjørnespark ikke formåede at true modstanderne. De høje indlæg tog ikke mindst den tidligere Skive-forsvarer Rasmus Lauritsen sig af. Bundholdet måtte endvidere allerede efter en halv time udskifte Magnus Riisgaard Jensen med noget, der lignede en alvorlig skade.

Gæsterne lagde i 2. halvleg ud med et spark fra Nicolaj Madsen lige på Stankovic, men efterfølgende overlod topholdet initiativet til skibonitterne og stod nu dybt på banen. Sormanis hold tillod også de blå-gule to store chancer for udligning. I det 58. minut måtte Pavol Bajza rive en stor redning frem på et forsøg fra Thomas Santos efter en fin Skive-omstilling. Og også det efterfølgende Skive-hjørne resulterede i en stor chance til bundholdet.

Sormani byttede Elgaard med Schoop efter en time, og i det 64. minut kom så ”die Vorentscheidung.” SIK sov et kort vejlensisk hjørne væk, og Branca lagde bolden mod bagstolpen, hvor den genopstandne måltyv Louati dukkede op og pandede 2-0 føringen i mål. Målet knækkede definitivt bundproppen, som nu viste klare opløsningstendenser. I det 67. minut spillede Imed Louati angrebskollega Sousa op til en fin scoring med venstrepoten. 0-3!

Louati blev herefter sparet – D’Avila Ba Loua afløste ham. De to små rapfødder Sousa og D’Avila gjorde herefter, hvad der passede dem mod opgivende skibonitter, og der lå flere VB-scoringer i luften.

Schoop og Ramadani testede Stankovic med langskud, og med et kvarter igen viste Allan Sousa sig alt for uegennyttig. På en friløber ville han spille op til D’Avila i stedet for selv at sparke bolden i mål, men det blev chancen ikke større af, og muligheden løb ud i sandet. Kort efter afsluttede samme Sousa i sidenettet. D’Avila sluttede rækken af megamuligheder til gæsterne, da han måtte se Stankovic dreje bolden lige præcis uden om stolpen efter afslutning i fri position.

Med syv minutter igen kom Mohammed Al-Hardan ind til sin debut, da han afløste Ramadani. Skive kunne have pyntet på resultatet i overtiden, da dommer Chris Johansen dømte straffe mod Nicolaj Madsen for hands. Pavol Bajza snuppede dog flot Thomas Dalgaards forsøg helt ude ved stangen.

Og så kunne VB-holdet krydse løbebane og springgrave og defilere forbi hele VB-langsiden, hvor 319 velsyngende VB-fans (omhyggeligt udregnet af SIK-officials) havde omdannet kampen på Spar Nord Arena til en hjemmebane for topholdet. På onsdag vil de 319 + adskillige tusinde yderligere rød-hvide fans uden tvivl møde op i Nørreskoven og støtte deres yndlinge mod den videre færd mod de hellige haller.

Kampfakta:
Skive IK – Vejle Boldklub 0-3 (0-1)
19. 0-1 Imed Louati
64. 0-2 Imed Louati
67. 0-3 Allan Sousa

Kort:
62. Mads Lauritsen (gult kort)

Indskiftninger:

Thais Damgaard Nielsen

Dommer: Chris Johansen
Tilskuere: 707

Skive (3-4-3): Aleksandar Stankovic – Christoffer Østergaard, Magnus Riisgaard Jensen (35: Frederik Buur), Emil Søgaard – Jesper Henriksen, Ayinde Lawal (81: Christoffer Svenningsen), Anders Hagelskjær, Mikkel Frandsen – Thomas Santos, Thomas Dalgaard, Jeppe Mogensen