Med det yderste af neglene skaffede VB sig sent tirsdag aften adgang til DBU-bowlen, når der torsdag trækkes lod til næste runde af Sydbank Pokalen. Der var ups and downs i 4-3 sejren mod 2. divisionsklubben fra Frem, men moralen stemmer i alt fald i Sormani-truppen, som blev ved at komme igen trods flere mavepustere.

Med syv spillere på landskampsopgaver samt Mads Lauritsen og Pavol Bajza, der blev sparet til dagens pokalopgave, havde VB kun fire gengangere i sin startellever i forhold til sidste SL-kamp i Horsens. Alligevel kunne Adolfo Sormani mønstre en ganske slagkraftig udgangsposition.

Thomas Hagelskjær havde handskerne på, mens Rasmus Lauritsen, Mads Greve og Vladis Emmersón udgjorde tremandsbagkæden. Tobias Mølgaard og debutanten Wang Zhenao var wingbacks, mens Melker Hallberg, Jacob Schoop og Sean Murray lå inde centralt. Fremme Allan Sousa samt Adam Jakobsen, som dermed fra start var klar til at møde sine gamle klubkammerater fra Valby.

1101 tilskuere var mødt frem i den bedagede Valby Idrætspark. En del med VB-sympatier, men ellers bemærkede man mest en velsyngende, entusiastisk Frem-fanblok bag målet med fin tifo og forbudt røgudvikling… Nok har traditionsklubben ført et lidt hensygnende tilværelse i sekundære rækker de senere år, men kærligheden til den gamle arbejderforening er intakt på Valby-egnen.

De tværstribede kom med stor ildhu stormende ud til kampen, og der stod Frem på det meste det første kvarter. Og allerede efter en håndfuld minutter gik det da også galt for gæsterne, som åndeligt ikke helt syntes til stede. VB-forsvaret blev spillet tyndt i sin venstreside, og fra hjørnet af feltet kunne Tonni Adamsen med et sjældent flot skud krølle bolden ind i hjørnet uden chance for Hagelskjær.

Fem minutter senere måtte VB-keeperen hive en stor redning op af posen for at forhindre Marius Finsen i at øge til 2-0 fra tæt hold. Vejlenserne meldte sig dog langsomt ind i kampen, og efter 16 minutter havde Rasmus Lauritsen det første forsøg, da han sparkede en Hallberg-frisparksbold forbi mål.  Superligaholdet begyndte at flytte bolden hurtigt rundt – lidt for hurtigt for Valby-holdet, som blev presset længere og længere tilbage.  Efter at Sousa fra en spids vinkel havde sparket lige på Frem-keeper Marco Brylov, kom udligningen så minuttet efter. Sousa gled til baglinjen og sendte bolden ind i feltet, hvor den endte hos Adam Jakobsen, der gjorde det slemme ved sine gamle klubkammerater og sendte bolden højt i nettet til 1-1.

Københavnerne var i resten af halvlegen periodevis trykket næsten ned bag egen mållinje, men trods en byge af VB-hjørnespark og meget trilleri omkring feltet kom det jyske føringsmål ikke før pausen. Efter 1. halvleg havde Tobias Mølgaard spillet færdig, og han blev afløst af Thomas Gundelund. VB fortsatte dominansen efter pausen og havde da også straks bolden i det københavnske målnet, men scoringen blev underkendt for offside.Med godt en time spillet havde Sousa et fornuftigt forsøg fra en spids vinkel, ligesom Adam Jakobsen to gange inden for et minut var ved at overliste Marco Brylov.

Generelt stod VB’s effektivitet ikke mål med spilovervægten, og med indskiftning af den tidligere ungdomsspiller i VB Hamid Khalidan fik Frem efter 64 minutter en dribler på banen, som uhyre kvalificeret udfordrede den vejlensiske defensiv. Samtidig sendte Sormani Lucas From på banen for Zhenao, og det skulle senere vise sig at være en god ide…!

Midt i VB-dominansen og et hav af hjørnespark, som aldrig blev farlige – en vejlensisk akilleshæl i øjeblikket – slog de stribede kontra. Med godt 10 minutter igen kunne indskiftede Benjamin Warlo heade et indlæg fra højre i mål. Kort efter kom Thais Damgaard Nielsen ind til sin debut for VB, da han erstattede Sean Murray. Superligaholdet stod nu med det ene ben i endnu en meget lidt ærefuld exit fra pokalturneingen, men hjemmeholdet havde endnu engang gjort regning uden vært i skikkelse af ex-Frem’er Adam Jakobsen. Med tre minutter tilbage kastede VB-angriberen sig ved bageste stolpe frem til et mislykket Sousa-skudforsøg og prikkede bolden over stregen til udligning.

Stor skuffelse i Frem-lejren, og alt tegnede da også til, at værterne ville blive løbet over ende af de fuldtidsprofessionelle gæster i den forlængede spilletid.  Kort før halvtid i denne prikkede Allan Sousa da også bolden hen til anfører Schoop, som med et fint skud fra distancen passerede Brylov. 2-3. Endnu engang fik gæsterne imidlertid et slag i nyrerne. Efter at farlige Khalidan advarende havde sendt et fladt skud snært forbi opstanderen, fik 2. divisionsklubben udlignet med syv minutter igen. Hagelskjær kunne kun halvklare et langskud fra Kenneth Thinter, og Warlo kunne støve af til 3-3.

1101 tilskuere og et større antal fjernseere begyndte nu at vejre en afgørelse fra 11 m pletten, men så er det, vi kommer tilbage til Lucas From. I det 115. minut smed Emmersón en fin bold ind til den unge angriber, som utageligt for Brylov headede sejrsmålet i kassen. Inden slutfløjt nåede Qingshen Zeng at udnytte den nye regel om en fjerde indskiftning i forlænget spilletid til at komme ind til sin debut. Sousa, der sammen med Hallberg havde set gult i løbet af kampen, gik ud.

I pokalturneringen gælder det først og fremmest om at skaffe sig videre adgang. Det klarede VB og viste fin moral undervejs, ligesom der var spilletid til flere af de unge. Selv om ved Gud ikke alt sad i skabet denne efterårstirsdag i Valby, er det vel egentlig ikke så skidt…

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Sydbank Pokalen 2018-19, 2. runde, Valby Idrætspark
Tirsdag den 11. september 2018 kl. 19.30
BK Frem – Vejle Boldklub 3-4 (1-1, 2-2, 2-3)
5. 1-0 Tonni Adamsen