Vejle Boldklub vandt træningsturneringen arrangeret af Hedensted IF i anledning af Danmarksserieklubbens 90 års jubilæum. Det blev først til en fortjent 1-0-sejr over AC Horsens på et tidligt mål af Allan Sousa og efterfølgende en gentagelse mod HIF, da Lucas From sikrede en sejr med de samme cifre. Knap 1500 tilskuere havde fundet vej til et godt arrangement på Hedensted Stadion.

Opgøret mod lokalrivalerne fra AC Horsens blev afviklet umiddelbart efter horsensianerne havde været i kamp mod Hedensted IF og besejret ”De Grønne” med 3-0. VB kom bedst ud til testopgøret på Hedensted Stadion. Adam Jakobsen havde tidligt et godt spark fra distancen, som Matej Delac kunne vifte ud til et hjørnespark. Herpå kom Rasmus Lauritsen op og headede, da Mads Greve efter et skidt spark fra Sousa sendte bolden ind i feltet anden gang. Lauritsens header, traf overliggeren og gik tilbage i spil. Den gode åbning af vejlenserne blev fulgt op et par minutter senere, da Allan Sousa for anden kamp i træk scorede. Brasilianeren opsnappede midt på AC Horsens-banehalvdel en fejlpasning fra Bjarke Jacobsen og gik mod mål. Sousa var sikker i duellen mod Delac og scorede med et hårdt spark til højre for kroaten.

VB satte sig på kampen med en aggressiv og kompakt stil, men gæsterne kom bedre med som halvlegen skred frem. Oliver Drost havde et frispark over mål, men ellers var det Mikkel Qvists lange indkast, der skabte en del spil omkring VB-feltet. Efter 34 minutter havde banens yngste spiller, AC Horsens’ Mathias Madsen (f. 2002), muligheden for at udligne. Men den unge spiller måtte se Pavol Bajza komme godt ned til et spark i feltet. To minutter før tid, i den 45 minutter lange træningskamp, diskede Schoop op med en perleaflevering. Anføreren fandt Sousa i dybden og brasilianeren var tæt på at lukke og slukke for lokalrivalerne, men denne gang stod den store kroat Delac i vejen. Minuttet efter var det samme Schoop der kom i centrum i AC-feltet. Viljormur Davidsen trykkede af med venstrebenet og sparket blev rettet af. Til sidst havnede bolden ved Schoop, der tæt under mål sendte den på overliggeren. Den intense halvleg mellem de to lokalrivaler endte med en fortjent sejr på 1-0 til VB.

Hedensted IF Super Cup, Hedensted Stadion
Afviklet over én halvleg á 45 minutter
Torsdag den 28. juni kl. 19.00
Vejle Boldklub – AC Horsens 1-0
8. 1-0 Allan Sousa

Pavol Bajza

Rasmus Lauritsen
Mads Greve
Mads Lauritsen

Tobias Mølgaard
Jacob Schoop (anfører)
Ylber Ramadani
Arbnor Mucolli
Viljormur Davidsen

Allan Sousa
Adam Jakobsen

Bænken:
Thomas Hagelskjær (m)
Vladis Emmersón
Mohammed Al-Hardan

Dommer: Stefan Fyhn (2. Div)
Tilskuere:
1.428

AC Horsens (4-4-2): Matej Delac – Rune Frantsen, Mads Juel Andersen, Thomas Kortegaard, Mikkel Qvist – Oliver Drost, Sammy Skytte (23: Mathias Madsen), Bjarke Jacobsen, Nicolai Dohn – Mathias Kristensen, Hallur Hansson
Træner: Bo Henriksen.

Cheftræner Adolfo Sormani havde skiftet ti spillere til turneringens anden kamp mod Hedensted IF fra Danmarksserien. Kun Adam Jakobsen var genganger i startopstillingen og den unge københavner spillede det første kvarter, inden han byttede med Wang Zhenao.

Afgørelsen på miniturneringens sidste kamp faldt allerede efter fem minutter. Et godt slået hjørnespark fra anfører Mohammed Al-Hardan endte bagerst i feltet ved et umarkeret Lucas From, der pandede bolden sikkert op i nettaget. I en chancefattig forestilling var det højdepunktet. Værternes bedste mulighed for at udligne, havde de allerede i det 11. minut. Anfører Mathias Kahr Christensen sparkede et frispark mod mål, men Hagelskjær parerede det fine forsøg ud til hjørnespark. Værterne – der havde den tidligere divisionsbomber Brian Rasmussen på trænerbænken – kom med et par nye navne. Martin Damsbo fra VB’s Jyllandsseriehold var med, ligesom Sebastian Bruhn, der senest har spillet i AC Horsens, optrådte i forreste linje for HIF.

Der var marginalt spilovertag til ”De Grønne” midt i halvlegen, men det kastede ingen chancer af sig. Dertil var defensiven foran Hagelskjær med Emmersón, Poulsgaard og Yu Wei for stærkt spillende. Midtbanen med Lebæk, Alexander Jensen og Hardan lukkede også forbilledligt af, men i den anden ende skabte vejlenserne heller ikke meget. Lucas From havde et godt fremstød i VB’s højre side, men det løb ud i sandet og i kampens sidste minut havde arbejdsomme Kasper Døhr Thychosen en god aktion, men angriberen blev fulgt til dørs af Jacob Lindstrøm, der forhindrede VB i at komme på 2-0. Da måltavlen havde passeret 45 for tredje og sidste gang denne dejlige torsdag aften i Hedensted fløjtede Stefan Fyhn af og VB havde vundet 1-0. Det blev også til en samlet sejr i træningsturneringen til VB, som HIF lovede at forsøge at arrangere igen næste år.

Hedensted IF Super Cup, Hedensted Stadion
Afviklet over én halvleg á 45 minutter
Torsdag den 28. juni kl. 20.00
Hedensted IF – Vejle Boldklub 0-1
5. 0-1 Lucas From

Kort:
38. Emil ”Agger” Nielsen (gult kort)

Indskiftninger:
14. Adam Jakobsen ud Wang Zhenao ind
32. Lucas From ud Kasper Døhr Thychosen ind

Thomas Hagelskjær

Kasper Poulsgaard
Yu Wei
Vladis Emmersón

Thomas Gundelund
Alexander Jensen
Mohammed Al-Hardan (anfører)
Nikolaj Lebæk
Emil ”Agger” Nielsen

Adam Jakobsen
Lucas From

Bænken:
Wang Zhenao
Kasper Døhr Thychosen

Dommer: Stefan Fyhn (DS)
Tilskuere:
1.428

Hedensted (4-5-1): Michael Mandal – Martin Damsbo, Jacob Lindstrøm Pedersen, Nicolai Givskov, André Givskov Hyrm – Mikkel Thisgaard, Ronni Nordnæs, Mathias Kahr Christensen, Jakob Malberg, Kristian Bonde – Sebastian Bruhn. Indskiftet: Simon Thisgaard, Ronni Knudsen.
Træner: Kasper Skov Adelfred, Brian Rasmussen.