I en rekordkulisse af 10.192 tilskuere bragte VB sig efter en smal sejr i lokalderbyet mod FC Fredericia snublende nær Superligaen. Esbjergs samtidige 1-0 sejr i Skive betyder dog, at de rødblusede stadig skal bruge et point i 33. og sidste spillerunde i Thisted for at være sikker på førstepladsen.

Fredericias anfører Christian Ege Nielsen havde forud for kampen i medierne udtalt, at hans hold ikke kom til Vejle for at spolere VB’s fest. Man må sige, han holdt ord… Ege var det nemlig, som med et selvmål efter 63 minutter sikrede topholdet sejren! Tre ændringer var der i forhold til det VB-hold, der vandt i Skive. Viljormur Davidsen var karantænefri og erstattede den i stedet spærrede Mads Lauritsen i venstre side af trebackkæden. På den centrale midtbane havde Jacob Schoop fortrængt Kim Elgaard til bænken, mens D’Avila Ba Loua måtte afløse ellers brandvarme Imed Louati, der vred rundt på knæet ved den afsluttende træning tirsdag.

Første halvleg startede henholdende fra begge mandskaber, som ikke satsede det store, og det var da også begrænset, hvad der skete i de to felter. Begge hold blev ramt af skader i kampens første del. FC Fredericia måtte efter 22 minutter udskifte en skadet Andreas Nordvik med Anders Holvad og sætte Christian Ege Nielsen ned i midterforsvaret, og efter 36 minutter var det VB’s Nicolaj Madsen, der skadet måtte vige pladsen for Kim Elgaard.

Gæsterne, der hentede sig tre advarsler før pausen, havde kampens første alvorlige forsøg, da ex-VB’er Denis Fazlagic kom til en fornuftig afslutning – Bajza var dog på sin plads. I halvlegens slutminutter kom hjemmeholdet bedre med og begyndte at true Alexander Nybos mål.

Simone Branca serverede bolden for Schoop i feltet, men anførerens afslutning strøg højt over. Sousa smuttede igennem i venstre side og fik afsluttet fra tæt hold, men fra en lidt spids vinkel, og Nybo dykkede ned og fik pareret.

Endelig fik D’Avila fyret et fornuftigt langskud af, men igen var Nybo på sin post.

Kampen fik øget intensitet efter pausen, og tilskuerne kom ud på kanten af sæderne. Rasmus Lauritsen lagde ud med et halvt saksespark efter et VB-hjørne, men forbi Nybos mål. I den anden ende smuttede Anders Holvad igennem, men blev bremset af Bajza, hvilket fik Fredericias bænk til at kræve straffe, men dommer Jesper Nielsens fløjte var tavs.

Hjemmeholdet fik spillet til at glide nu og kombinerede sig til gode omstillinger. Rasmus Lauritsen headede over på et Sousa-frispark, og samme hårdtarbejdende Sousa brød kort efter uimodståeligt igennem, men Nybo reddede. Sormani bragte Peter Utaka for D’Avila, og nigerianeren spillede sin rutine ud, holdt godt på bolden og fordelte den fornuftigt. Han kom dog ikke selv til afslutninger.

I det 64. minut kom så afgørelsen. Anfører Schoop lagde bolden ind i feltet mod Sousa, men Christian Ege Nielsen kom imellem og fik derved skubbet bolden forbi sin egen keeper til 1-0, hvorefter rød-hvid jubel kunne bryde ud på lægterne.

Jonas Andersen afløste kort før tid Allan Sousa.

Holdet fra håndboldbyen pressede på mod slutningen – dog uden for alvor at true Bajzas mål. Ramadani måtte i overtiden holde fast i Christian Sørensen for at hindre et gennembrud, og den igen fremragende spillende albaner er med det gule kort karantæneramt i Thisted. Der var i 2. halvleg også advarsler til Sousa og Branca.

En dårlig førsteberøring hindrede en god Fredericia-chance i de absolut døende minutter, og efter 4½ minuts overtid kunne Superligaaspiranterne endelig lade sig hylde af begejstrede tilskuere. Ja, fanblokken ville slet ikke slippe deres helte, og der måtte adskillige, hvad man i teatersproget ville kalde fremkaldelser til, før VB’erne endelig kunne komme i omklædningsrummet og fyre sejrssangen af.

Efter endnu en viljestærk præstation står VB nu med matchbolden i hænderne i egen serv. Må vi bede om et servees lige i T’et i Thisted, tak…!

Kampfakta:
Vejle Boldklub – FC Fredericia 1-0 (0-0)
64. 1-0 Christian Ege Nielsen (selvmål)

Kort:
59. Allan Sousa (gult kort)
65. Simone Branca (gult kort)
90. Ylber Ramadani (gult kort)

Indskiftninger:

Dommer: Jesper Nielsen
Tilskuere:
10.192