Vejle Boldklub har udlejet midtbanespilleren Adama Fofana og offensivspilleren João ”Vitinho” Souza til Helsinki IFK i Finland. Aftalerne er gældende for 2020-sæsonen i den finske Veikkausliiga.

Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, begrunder udlejningen af de to talentfulde spillere med håbet om, at de opnår mere spilletid.

– Fofana og Vitinho har været en del af A-truppen i Vejle Boldklub siden i sommer. De har været en del af en trup, hvor konkurrencen om spilletiden har været hård. Fofana har opnået spilletid på U19-Ligaholdet og Vitinho har fået en række indhop. Hvis spillerne skal fortsætte deres spillemæssige udvikling, er det vigtigt med mere regelmæssig spilletid på et højere niveau. Derfor har vi indgået en lejeaftale med Helsinki IFK, hvor de begynder i januar. Vi ønsker Fofana og Vitinho held og lykke med udfordringerne i Finland, siger Jacob Krüger.

Adama Fofana, der fylder 19 år den 4. januar, har spillet én førsteholdskamp for VB, mens 21-årige João ”Vitinho” Souza i løbet af efteråret fik tre indhop for vejlenserne.