Vejle Boldklub har d.d. indgået en kontrakt til sommeren 2020 med den brasiliansk-italienske målmand Gianluca Zanette. Den 22-årige Zanette, der er 1.90m, kommer til Nørreskoven som klubløs efter bruddet med hjemlandets Figueirense FC ved årsskiftet.

VB har i den sidste måneds tid haft besøg på træningsbanen af den brasilianske målmand Gianluca Zanette, der har suppleret Pavol Bajza og Thomas Hagelskjær ved træningen. Nu har den unge målmand imponeret så meget, at Vejle Boldklub har skrevet en kontrakt med for de kommende to sæsoner.

Vejle Boldklubs tekniske chef, Jacob Krüger, siger om tilføjelsen af den tredje målmand til klubbens A-trup:

– Gianluca har trænet med i de sidste godt og vel fire uger og i den periode, har vi fået et godt indtryk af ham som fodboldspiller og som person. Vi har kigget efter en tredje målmand til vores A-trup efter Pan Qihao stoppede og Gianluca Zanette er både ung, ambitiøs og med et godt udviklingspotentiale, så vi ser frem til at arbejde endnu mere med ham, siger Jacob Krüger.

Målmandstræner Toivo Vadum har haft den unge brasilianer fast med på træningsbanen i flere uger og beskriver Vejle Boldklubs nyeste keeper således:

– Gianluca har gjort et super godt indtryk på alle i trænerteamet i den sidste måneds tid og han bliver et fantastisk supplement til målmandsgruppen i VB. Han kommer med en rigtig god statur og har fine fødder. Han er en meget levende målmand, der ser situationerne tidligt og handler hurtigt på dem. Som målmand fra den sydamerikanske skole, har han mange målmandstekniske færdigheder med sig og når vi får dem finpudset og rettet til, så tror jeg, at vi har en rigtig dygtig målmand. Derudover er Gianluca meget villig til at lære og han optræder med stort mod i den daglige træning. Han bliver bedre og bedre til det engelske og det er også en af forudsætningerne for, at han tager flere step, siger Toivo Vadum.

22-årige Gianluca Zanette har været i Danmark i en god måneds tid. Udover deltagelse ved den daglige træning har den unge brasilianer overværet flere af NordicBet LIGA-holdets kampe og han ser frem til for alvor at trække i arbejdstøjet i Nørreskoven.

– Dette er en meget stor mulighed for mig og jeg glæder mig meget til at komme i gang for alvor. Jeg har talt meget med Allan Sousa om Vejle og Danmark og han bekræfter mig i, at det er et godt sted at være. Jeg kommer til en klub, hvor jeg kan udvikle mig rigtig meget. Træningen og alt omkring klubben er meget struktureret og der er alle forudsætninger for, at jeg kan udvikle mig og på sigt komme til at spille. Rent fodboldmæssigt er jeg oplært i den sydamerikanske skole, hvor målmanden er lederen på holdet. Jeg taler meget og vil gerne guide medspillerne foran mig. Derudover er jeg god 1:1 og vil gerne spille med fødderne, siger Gianluca Zanette.

Den 22-årige brasilianer er født den 17. marts 1997. Han er født og opvokset i det sydlige Brasilien i delstaten Santa Catarina, men har også et italiensk pas. Gianluca kommer fra byen Criciúma, hvor han begyndte i den lokale fodboldklub Criciúma Esporte Club. Senere skiftede han til Figueirense FC, som han forlod ved årsskiftet 2017-18.

Gianluca kan blive Vejle Boldklubs tiende brasilianske spiller gennem tiderne, hvis han debuterer på divisionsholdet. Han er blevet tildelt rygnummer 45 og kommer spilletilladelsen på plads inden opgøret mod Viborg i morgen lørdag, er brasilianeren tiltænkt en plads i truppen.