VB trak Nykøbing FC i 3. runde af Sydbank Pokalen og da lavest rangerede hold har hjemmebane, så skal VB en tur til CM Arena i Nykøbing Falster senere på måneden.

Efter tirsdagens sejr over BK Frem, var VB med i bowlen da DBU og Divisionsforeningen tidligere på dagen trak lod til 3. runde i Sydbank Pokalen. VB blev parret med Nykøbing FC fra NordicBet LIGA og dermed bliver der et gensyn med et af landets sydligste divisionshold. NFC rykkede tilbage i 1. division i sommeren 2016 og VB har dermed mødt dem seks gange i de sidste to sæsoner. I oprykningssæsonen 2017-18 blev det 4-1 og 2-1 i Nørreskoven, mens udekampen endte 1-1.

Opgøret er planlagt til at blive afviklet i perioden 25.- 27. september, men da VB spiller fredagskamp både den 28. september og igen den 5. oktober, kan der blive tale om yderligere udsættelse af kampen. En endelig kampdato forventes fastlagt i denne uge.

Der er ikke nogen tidligere Nykøbing FC-spillere i VB-truppen, men hos det kommende hjemmehold i Sydbank Pokalen bliver der gensyn med Martin Svensson, der spillede i VB i sæsonen 2015-16. Derudover har falstringerne tre spillere med, som har prøvetrænet i VB. Det er Thomas Villadsen (2013) og Christopher Thorsheim (2016) med VB’s divisionstrup, mens Nicolai Dohn trænede med VB’s U17-Ligahold i en periode.

VB har ikke mødt Nykøbing FC tidligere i Landspokalturneringen. Heller ikke forgængerne Nykøbing-Falster Alliancen eller Lolland-Falster Alliancen stod VB overfor i pokalregi. Moderklubberne til NFC er B 1901 og B 1921 og VB’s seneste pokalmøde med ét af de hold dateres tilbage til 3. september 1980. I Nykøbing Falster var VB bagud 0-2 til det lokale 2. divisionshold, men på to mål af Ib Jacquet og et af John Sivebæk vandt VB 3-2. Sejrsmålet scoret i det 117. minut efter den ordinære kamp var endt 2-2.

Sydbank Pokalen
25.- 27. september 2018