Vejen til helvede er som bekendt brolagt med dårlige undskyldninger – og ærefulde nederlag. Men vi vover alligevel pelsen og kalder VB’s 0-2 resultat i Telia Parken for om ikke ærefuldt, så dog ganske hæderligt. At der er er forskel på den absolutte top og den absolutte bund åbenbaredes bestemt i en 1. halvleg, der da også gav FCK et betryggende forspring med ind til pauseteen. Men moral er noget, der dyrkes i Nørreskoven, for VB lagde sig på ingen måde ned og havde adskillige muligheder for at komme tilbage i kampen efter pausen. Desværre står det sløjt til med effektiviteten hos de rødblusede denne sæson, så det blev ved 2-0 til topholdet.

Der var både skader og karantæne hos VB, og Adolfo Sormani havde i det hele taget med fem ændringer rystet posen før dagens kamp i Telia Parken. På venstre back startede Viljormur Davidsen for Amundsen, ligesom der også var nyt midterforsvar. Mads Greve havde samlet for mange strafpoint, og Branko Ilic var skadet, og de blev afløst af Vladis Emmersón og Mads Lauritsen. På midtbanen var anfører Schoop erstattet af Mathias Hebo, der således fik sin debut, mens Kjartan Finnbogason startede i front for Nilsson. Ylber Ramadani og Adam Jakobsen var ukampdygtige på dagen. Davidsen var ny anfører.

FCK havde Victor Fischer med igen efter flere måneders skadespause. VB’s Kjartan Finnbogason blev som ventet voldsomt hyldet inden kampen af FCK’s hardcore fans. Islændingen er ikke glemt for sine to mål i ACH-trøjen, der sidste sæson snød Brøndby for DM.

Topholdet satte sig på kampen fra start, men alligevel blev det VB, der havde opgørets første chance. På vejlensernes første angreb efter tre minutter blev Allan Sousa spillet fri ved bagstolpen af Mucollis lange tværaflevering, men desværre lå bolden til brasilianerens kolde højreben, og det blev til en småforkølet afslutning forbi Joronens mål. VB stod lavt og lurede på omstillinger, og københavnerne styrede slagers gang. Specielt kom holdet godt over højresiden ved ex-VB’er Peter Ankersen og Robert Skov. Efter ni minutter kunne Jonas Wind afslutte fra tæt hold spillet op af Ankersen, men Bajza klarede. Det blev dog en stakket frist for de trængte vejlensere. Minuttet efter var det Robert Skov, der fandt Wind ved bageste stolpe, og den 20-årige offensivspiller kunne let passere Bajza til 1-0.

Efter 24 minutter burde Dame N’Doye have bragt sit hold på 2-0, men fra kort afstand sparkede han højt over mål. VB havde sine sporadiske muligheder på omstillinger. Louati spillede efter et flot gennembrud Finnbogason fri i venstresiden, men islændingen afsluttede snært forbi. I den anden ende måtte Bajza fodparere Viktor Fischer. I 1. halvlegs sidste kvarter gik værterne et gear ned, og de rødblusede kom mere med i spillet. Alt tegnede til en smal københavnerføring ved pausen, men få sekunder før tid kom Tobias Mølgaard til at spille bolden med armen efter en lang fremlægning mod N’Doye. Dommer Morten Krogh pegede korrekt på pletten, Robert Skov eksekverede, 2-0 på det værst tænkelige tidspunkt.

Københavnerne kom også buldrende ud efter pausen i bevidsthed om, at de skyldte deres store hjemmepublikum – i dag 13.906 – afbigt for udfaldet mod Vendsyssel sidst. Viktor Fischer havde da også en god mulighed efter en håndfuld minutter, men Bajza reddede fornemt. Sormani skiftede Hebo med Amundsen og ændrede formationen til 3-5-2 med Louati og Finnbogason i front. Det var VB’s eneste udskiftning i kampen. FCK-offensiven punkterede, og der stod nu VB på resten af opgøret med adskillige muligheder for at komme tilbage i opgøret. Louati mistede bolden i FCK-feltet, men fik den tilbageerobret og spillet skråt bagud til Kjartan Finnbogason, men afleveringen lå en smule bag islændingen, og skuddet gik forbi. En kæmpe mulighed.

Sousa havde et fint, fladt forsøg, som Joronen fik vippet ud til hjørne. Viljormur Davidsen trak sig flot fri i modstandernes felt, men det er jo ikke så tit, færingen er på de kanter, og hans afslutning havde mere retning af Øresundsbroen… En byge af VB-hjørnespark blev det også til. På det sidste dybt inde i overtiden var Louati centimeter på at heade reduceringen ind, men hans hovedstød sneg sig uden om stolpen, og Finnbogason nåede ikke frem til at give bolden et puf i den rigtige retning.

Det blev til to advarsler til hver side i den fair spillede kamp. Hos VB var det Finnbogason og Sousa, der blev noteret. Ikke meget går i øjeblikket VB’s vej. Klubben har pt. to point op til nummer næstsidst, men det kan der ændres på lørdag kl. 16.00, når der er besøg fra Vendsyssel i en ”liv-eller-død-kamp.” Alle mand af huse for at støtte klubben i en vanskelig stund – det er nu, der brug for opbakningen!

Grundspil, Superligaen 2018-19, Telia Parken, Østerbro
Søndag den 3. marts 2019 kl. 16.00
FC København – Vejle Boldklub 2-0 (2-0)
11. 1-0 Jonas Wind