”Vi ligger nr. 1…!” sang fanhjørnet allerede et godt stykke tid, før dommer Benjamin Willaume-Jantzen havde fløjtet aftenens premierekamp i Superligaen mellem VB og Hobro af. Og ret havde de da, de brave, velsyngende mennesker i røde bluser – om end dog på en anelse spinkelt grundlag… Under alle omstændigheder fik VB en drømmestart i den bedste række, da holdet ganske fortjent – om end Hobro vil påberåbe sig brændte chancer i kampens start – slog Allan Kuhns tropper nordfra med 3-1.

VB har holdt fast i grundstammen fra NordicBet LIGA. Simone Branca er skiftet til italiensk fodbold, mens Kerim Memija og Nicolaj Madsen ikke er ganske kampdygtige. Ellers lignede holdet til forveksling sig selv. Bajza vogtede målet foran trebackkæden med Greve og 2 X Lauritsen. Der var debut til Tobias Mølgaard på højre wingback, mens Davidsen beklædte pladsen i modsat side. På midten Ramadani, Schoop og comeback til Arbnor Mucolli. Fremme Sousa og Louati.

VB lagde ud med et godt tryk, og Louati kom til hovedstød efter seks minutter, men nåede dog ikke helt op og fik kraft på forsøget. Men i de følgende fem minutter havde gæsterne tre gedigne chancer for at komme foran, da de som en ragekniv skar sig igennem VB-forsvaret på giftige omstillinger. Noget, der gav grimme mindelser om VB’s 1-5 nederlag på Vejle Stadion i foråret 2017. Først spillede de sig flot igennem i højresiden, og bolden endte hos ”Mål-Pål” Alexander Kirkevold, som dog måtte se sit forsøg flot fodpareret af Pavol Bajza. Tre minutter senere måtte HIK udskifte en skadet Jonas Damborg med Nicholas Gotfredsen, men det forhindrede ikke de blå/gule i at producere endnu et godt forsøg. Vito Hammershøy-Mistrati traf opstanderen på et direkte frispark. Kort efter spillede gæsterne sig igen igennem et vaklende VB-forsvar, men Pavol Bajza diskede op med en mirakelredning over for Sebastian Grønning Andersen.

VB kom sig dog hurtigt, og efter 17 minutter burde Louati have bragt de rødblusede foran spillet helt fri af Mucolli, men tuneseren placerede bolden på den forkerte side af opstanderen. Efter de mange chancer faldt kampen lidt mere til ro. Hobro stillede sig ned – dog hele tiden med to mand liggende fremme og lurende på omstillinger, og VB ledte efter åbningerne. Det var dog fra distancen, den bedste mulighed bød sig, da Arbnor Mucolli trykkede af, men Jesper Rask fik fistet det yderst kvalificerede forsøg over tværribben.

Men en underholdende og intens 1. halvleg, hvor der blev gået til stålet fra begge sider.

Udeholdet måtte kort efter pausen for anden gang udskifte en skadet spiller, da Kirkevold måtte humpe fra banen. Ind kom Emmanuel Sabbi. Også VB skiftede en striker, da Gustaf Nilsson i det 55. minut kom ind til sin debut for Louati. Tuneseren havde bortset fra sin brændte kæmpechance gjort en god figur og været ude i mange dueller med Hobros jernmand Amankwah.

De blå/gule kom farligst ud efter pausen. Hammershøy-Mistrati gav endnu et eksempel på sin fine sparketeknik, da han testede Bajza med et kompetent langskud. På det efterfølgende hjørne headede Nicholas Gotfredsen forbi. Men ud af ingenting kom så vejlensernes føringsmål. Mucolli sparkede bolden op på hånden af Hammershøy-Mistrati i feltet, og Willaume-Jantzen pegede på pletten. Sousa omsatte med en Panenka jvf. Östersunds-testkampen til 1-0.

Stemningen blandt de 4168 fraregnet en del gulblusede mennesker i udebaneafsnittet steg yderligere otte minutter senere. Efter en tilfældig nedfaldsbold som Schoop samlede op befandt Mads Greve sig pludselig alene foran Hobro-målet, og stopperen sparkede resolut i nettet til 2-0.

Hobro gav sig dog ikke mod et nu lidt nonchalant spillende VB-hold, og Hammershøy-Mistrati headede lige på Bajza efter hjørne. Og i det 73. minut bragte indskiftede Sabbi atter spænding ind i kampen, da han bankede bolden ind bag Bajza efter en Grønning-assist. Den spænding skyndte Jacob Schoop sig at ødelægge. Anføreren havde fået blomster inden kampen for sin 50. kamp mod Thisted i forårets oprykningskamp, og da Nilsson trillede bolden hen til ham i det 78. minut, kvitterede han ved med et dommedagsbrag fra hjørnet af feltet at kline bolden ind i trekanten med venstrebenet. En usandsynlig flot scoring!

Resten af kampen blev en formsag for værterne – Hobro var knækket. Sormani kunne med sin anden indskiftning udløse endnu en debut, da Adam Jakobsen afløste Sousa.

Gemytterne kom af og til i kog, og den udmærkede dommer Willaume-Jantzen havde sit at se til. Fx da Sousa lige uden for feltet blev hamret ned i et lovende angreb af Hobros Jacob Tjørnelund. Den advarsel var mørkegul… Mucolli, Mølgaard og Adam Jakobsen fik halvdelen af de uddelte advarsler.

Ikke alle eksperter har ytret den store tiltro til VB før sæsonstart. Stig Tøfting har rated de rødblusede dårligst blandt de 14 hold, og ”Plæneklipperen” mener, at hvis Esbjerg er en rodebutik, så tør han slet ikke tale om Vejle… Og Jesper Thygesen, som i NordicBet LIGA har fulgt holdet tæt som kommentator, mener, at VB har et godt forsvar, men intet fremad banen… Konklusioner kan man ikke drage efter en enkelt spillet kamp af i første omgang 26, men VB viste da på denne dejlige sommeraften i Nørreskoven, at man da såmænd godt kan spille lidt med i landets bedste række…

Se mål og højdepunkter fra kampen her.

Grundspil, Superligaen 2018-19, Vejle Stadion
Fredag den 13. juli 2018 kl. 18.00
Vejle Boldklub – Hobro IK 3-1 (0-0)
63. 1-0 Allan Sousa (straffespark)