Hvor meget der skal til at udgøre en stime er vel en smule uklart. Men da det efter aftenens sejr på 3-0 over AC Horsens er første gang i indeværende Superligasæson, at VB vinder to kampe i træk, så lad os da bare kalde det en lillebitte en af slagsen…

Samtidig kører den vejlensiske målfabrik, som ellers har været strejkeramt siden oprykningen, nu igen med ni mål i tre kampe. Sejren, der ikke var et mål for stor, blev resultatet af en blændende 2. halvleg, som helt fik hjemmepublikummet til at glemme den bitterlige aprilkulde.

En enkelt – tvungen – ændring var at finde i VB’s startellever i forhold til storsejren over SønderjyskE. Tobias Mølgaard måtte stå over med en skade, og i hans sted spillede Malte Amundsen. 1. halvleg blev ikke den store fodboldmæssige oplevelse for et småfrysende publikum. Ganske som ventet var gæsterne åbenlyst tilfredse med det point, de havde fra kampens start, og som kunne blive guld værd i bestræbelserne på at holde de frygtede playoff-kampe fra livet. ”De Gule” spillede yderst henholdende og stod gerne med alle mand på banens sidste tredjedel.

Det var således op til vejlenserne at stå for den underholdning, kampen kunne byde på. De rødblusede spillede dog for langsomt og med for stor upræcision i de afgørende afleveringer til for alvor at lukke den gule mur op, men de få muligheder, de første 45 minutter bød på, stod der dog VB på. Efter en håndfuld minutter opstod en stor chance til Yurchenko, da han blev spillet godt op af VB’s bedste, Allan Sousa, men ukraineren tøvede for længe og blev tacklet i skudøjeblikket.

To minutter senere var det VB’s anden ukrainer, Gryn, der meldte sig med et godt langskud, som Delac fik vippet over tværribben. Finnbogason flugtede over mål, og Gryn strandede igen på Delac med et langskud – det var mulighederne til hjemmeholdet, mens ACH måtte nøjes med at score to advarsler i kampens første halvdel. Mikkel Qvists lange indkast, som der jo gik pænt lang tid med, forblev frugtesløse.

ACH havde sin første mulighed i kampen umiddelbart efter pausen, da Sammy Skytte sparkede over fra kort afstand. I stedet blev det VB, der i det 52. minut kunne bringe sig foran. Sivert Heltne Nielsen fældede kaptajn Schoop i det kriminelle felt, og dommer Morten Krogh var ikke i tvivl. Straffe, som Allan Sousa sikkert omsatte. Målet tvang horsensianerne frem på banen og fik også usikkerheden til at brede sig hos naboen fra nord. Øjeblikket efter 1-0 scoringen var VB snublende tæt på at øge, da Delac efter en ACH-fejl blev fanget ude af sit mål. Yurchenko sendte bolden mod det tomme bur, men Mikkel Qvist nåede tilbage og fik reddet på stregen.

2-0 skulle det dog blive. Efter en ny Horsens-fejl fandt Schoop med en mesterlig aflevering Allan Sousa, som med sin blændende teknik tæmmede bolden og passerede Delac. Den lille kantspiller boltrede sig i det hele taget – trods den meget lidt brasilianske temperatur – som en panda i et arkitekttegnet anlæg og blev kampens spiller.

VB agerede med en kæmpe selvtillid og spillede besnærende fodbold og med stor styrke i duellerne, hvor horsensianerne oftest kom til kort. Med et kvarter igen satte indskiftede Imed louati – på banen for Gryn – et angreb op. Jacob Schoop, der havde en fod med i rigtig meget her til aften, sendte bolden ind foran, hvor en ACH-forsvarer dog fik reddet til hjørne for næsen af to vejlensere, der stod klar til at sparke i mål. En stakket frist dog for de gulblusede. Louati forlængede hjørnesparket med hovedet, og Finnbogason puffede bolden over stregen til 3-0. Som det sig hør og bør holdt islændingen igen med de store jubelscener over for sin gamle klub.

Thomas Hagelskjær kunne have svært ved at holde varmen på en rolig aften, men han viste dog klassen med en fænomenal dobbeltredning efter et ACH-hjørne på først Sivert Nilsen og dernæst indskiftede Nicolai Brock-Madsen. Ramadani kom ind for Yurchenko og Jonas Andersen for Schoop, som kunne give sit regnbuefarvede anførerbind videre til forsvarets jernmand, Mads Greve.

VB havde kæmpe omstillingsmuligheder i slutminutterne og kunne have gjort det virkeligt slemme ved modløse horsensianere, men det blev ved de 3-0. En godt fyldt VB-fanblok, der allerede inden måltavlen begyndte at skifte i hjemmeholdets favør, havde udsunget de tilrejsende fans nordfra, havde en fest og ville slet ikke slippe deres helte efter Morten Kroghs slutfløjt. Om sejren kan bruges til noget i tabellen er med tre runder tilbage selvfølgelig stadig yderst usikkert, men den voksende selvtillid hos Gâlcăs drenge er da til at få øje på…!

Der er ”returkamp” på Casa Arena skærtorsdag kl. 14.00. Alle mand til Horsens…!

Kvalifikationsspil, Superligaen 2018-19, Vejle Stadion
Fredag den 12. april 2019 kl. 19.00