Efter søndagens tidlige aftenkamp i Superligaen mellem Esbjerg og VB mødtes de to klubber igen mandag eftermiddag på kunstbanen i VB Parken – denne gang i Reserveholdsturneringen. Ingen tvivl om, at man i VB-lejren gerne ville have byttet de to resultater om, for efter det traumatiske nederlag på Blue Water Arena vandt reserverne fortjent 3-1 og bevarede dermed førstepladsen med maksimumpoint for fire kampe.

Bl.a. pga. testkampen på torsdag i Hamborg mod FC St. Pauli stillede VB denne gang med et ungt hold bestående af Zanette, Gundelund, Mølgaard, Wang Zhenao, Jonas Andersen og Adam Jakobsen fra førsteholdstruppen samt 10 spillere fra klubbens ungdomsafdeling. Gæsterne fra vestkysten kunne mønstre ni spillere fra klubbens førsteholdstrup, mens de resterende var U17- og U19-spillere.

Med vinden som forbundsfælle stod der VB på det meste i 1. halvleg, hvor de rødblusede snildt kunne have bragt sig foran med et par mål. Allerede inden for de første 10 minutter havde de kvikt spillende vejlensere haft to fine muligheder, da først Jonas Andersen og senere Villads Rasmussen fik afsluttet fra tæt hold, men begge gange reddede EfB’s talentfulde unge keeper Mads Kikkenborg glimrende.

Omkring den halve time satte Adam Jakobsen sig i scene på venstrefløjen. Først sendte han et langskud lige på Kikkenborg, og fire minutter senere måtte han se tværribben tage fra via EfB-keeperens handske. Gæsterne havde deres største – og vel eneste – farlige forsøg før pausen, da Brent McGrath i det 36. minut kom fri i højresiden, men australieren sendte bolden forbi mål.

Kort før halvtid måtte aluminiummet endnu engang redde esbjergenserne, da Wang fint forsøgte at curle bolden ind i hjørnet, men kun traf opstanderen.

Med vinden i ryggen kom vestjyderne selvsagt mere med i spillet efter pausen, men i starten stadig uden at blive rigtig farlige. Zanette måtte gribe ind over for et par langskud, som dog ikke voldte brasilianeren de store kvaler. I stedet bragte hjemmeholdet sig foran, da Adam Jakobsen 10 minutter efter pausen bankede bolden ind under overliggeren til 1-0.

De blåstribede tiltvang sig efterhånden et overtag, og Kasper Poulsgaard måtte blokere et forsøg foran mål, da Zanettte var udspillet. VB slog dog tilbage, og efter at indskiftede Kasper Døhr havde testet Kikkenborg med et langskud, var det anfører Poulsgaard, der kunne bringe VB på 2-0, da han pandede et hjørne i mål.

Esbjerg-presset gav dog bonus med 10 minutter igen, da Patrick Egelund med et tørt hug sparkede bolden forbi Zanette til 2-1. Slutminutterne blev særdeles livlige. Gæsterne pressede på for udligning, hvilket gav VB gode omstillingsmuligheder trods modvinden. På en sådan lagde Kasper Døhr Thychosen bolden ind i det lange hjørne med fire minutter igen til 3-1 – kampen var afgjort.

De småfrysende tilskuere i den bidende vind fik dog en rigtig TV-redning fra Zanette at gå hjem på – det var Mark Brink, der fyrede kanonen af. I overtiden var der både scoringsmuligheder til EfB’s Patrick Egelund og til VB’s Kasper Døhr Thychosen, men det blev ved de 3-1.

– En fin kamp under vanskelige betingelser, konkluderede VB-coach Steffen Kielstrup efter kampen.

– Vi bør jo med vinden føre allerede efter 1. halvleg, hvor vi har et par fine chancer. Vi vidste, Esbjerg ville trykke mere efter pausen med vinden i ryggen, men havde også snakket om, at vi så vidt muligt ville fortsætte med at spille bolden op nedefra – også selv om det var svært i modvinden. Mod slutningen er der nogle af vore, der ser lidt trætte ud, og først der bliver Esbjerg for alvor farlige. Men generelt gør drengene det fint, og man kan se, vi har spændende spillere på vej. De må så gribe chancen, når den er der, siger Steffen Kielstrup.

Sådan så Esbjerg kampen.

Reserveholdsturneringen, VB Parken
Mandag den 18. marts 2019 kl. 14.00
Vejle Boldklub – Esbjerg fB 3-1 (0-0)