Sent fredag aften blev der jublet i alle vejlensiske hjem, hvor folk spændt fulgte med på medierne, da VB for lukkede døre bag jordvoldene på Monjasa lukkede turneringens anden tredjedel med en meriterende 2-1 derbysejr over Fredericia. De rødblusede leverede en mandfolkepræstation, og sejren var fortjent, om end det hele blev en kende for spændende til sidst, og sammen med Viborgs nederlag i Kolding resulterede det efter VB’s 18 kamp i træk uden nederlag i et hul på 10 point ned til forfølgerne.

Der var to ændringer i startelleveren hos VB. Den ene var tvungen, da Kjartan Finnbogason med advarslen i Næstved-kampen havde samlet point nok til en fridag. I hans sted spillede Adam Jakobsen. På venstre back havde Viljormur Davidsen fået plads, hvilket skubbede Malte Amundsen ud på bænken.

Gæsterne havde nær fået en drømmestart. Efter en håndfuld minutter kunne Arbnor Mucolli trille bolden mod et tomt mål efter en Fredericia-fejl, men læderet blev bugseret væk umiddelbart inden stregen.

VB var bedst før pausen. Topholdet spillede med stor modenhed og boldsikkerhed, og fredericianerne måtte løbe mange forgæves meter i VB-trekanterne. Hjemmeholdet havde en del boldtab, som også forhindrede dem i at få rytme i spillet.

Det var ikke, fordi de sortklædte gæster var lynende farlige, men det lå i luften, at den første scoring ville blive vejlensisk. Og en uvant tidlig – men gylden – indskiftning banede da også vejen for en VB-føring. Diego Montiel afløste Gundelund efter 32 minutter, og to minutter senere havde den blonderede svensker scoret på et langskud, der blev rettet af af Fredericias Mathias Johannsen.

Den eneste gang, de rødklædte værter for alvor var nærgående før pausen, var i det 26. minut, da Dennis Høegh sendte en flad bold ind i det lille VB-felt, hvor Groothuizen dog var på sin plads.

VB-lejren ville gerne have haft et straffe, da Mucolli blev væltet i feltet efter en halv time, men dommer Michael Rasmussen var uenig. Ellers skete der ikke nævneværdigt i de to felter i en 1. halvleg, hvor topholdet var i kontrol.

Fredericias gameplan om at komme ud til 2. halvleg med et større tryk syntes at lide skibbrud allerede efter halvandet minut. Efter et god VB-omstilling stak Mølgaard bolden til Lucas Jensen, som blev væltet i feltet af Erik Nissen. Michael Rasmussen pegede på pletten, Montiel eksekverede – 0-2.

Selv om Agon Mucolli advarede VB med et langskud over mål, tydede intet på, at spænding skulle opstå i kampen, og Adam Jakobsen kunne da også have lukket forestillingen, men kom et nanosekund for sent til et Schoop-indlæg.

Men da Agon Mucolli i det 64. minut fra kanten af feltet kunne reducere som udløber af et Victor Torp-frispark, fik fredericianerne pludselig nyt håb. De rødklædte viste nu, hvorfor de er med i toppen og pressede gæsterne i den sidste halve time med en del hjørne- og frispark til følge.

Ojala havde ganske vist en fin hovedstødschance, som dog endte i hænderne på FCF-keeper Nybo, men ellers stod der Fredericia på kampens resterende muligheder.

Steve Enna fik sparket fra tæt hold med et kvarter igen, men VB har i Indy Groothuizen fået en klassemålmand, og hollænderen reddede.

De sortklædte begik rigeligt med frispark lige uden for feltet, hvilket er uklogt, når modstanderen i Victor Torp råder over en dødboldekspert. Med 10 minutter igen måtte Groothuizen hive en drømmeredning ud af ærmet, da han hentede Torps fine forsøg helt oppe i krydset.

Himlen åbnede sine sluser mod kampens slutning, men alligevel blev det hedt for vejlenserne. I de døende sekunder måtte Groothuizen igen diske op med en feberredning efter værternes sidste hjørnespark, og således blev det ved en VB-sejr, hvis betydning ikke kan vurderes højt nok.

Der blev uddelt syv advarsler i det underholdende opgør – heraf fire til VB. Lucas Jensen, Mucolli, Ojala og træner Gâlcă så gult.

For første gang nogensinde benyttede VB sig af fire udskiftninger i en ligakamp. Med ti minutter igen kom Arlind Ajeti ind til sin debut, da han afløste Lucas Jensen. Samtidig erstattede Amundsen Arbnor Mucolli, som vanen tro med sine snurrige driblinger havde udfordret modstandernes forsvar gang på gang.

Montano fik de sidste minutter for Adam Jakobsen.

Meget tid bliver der ikke for vejlenserne til at nyde sejrens sødme. Allerede tirsdag aften går det løs igen, når holdet på Vejle Stadion mod Skive tager hul på sæsonens sidste tredjedel.

NordicBet LIGA 2019-20, Monjasa Park, Fredericia
Fredag den 5. juni 2020 kl. 20.00
FC Fredericia – Vejle Boldklub 1-2 (0-1)
35. 0-1 Diego Montiel