Havde man troet, sæsonens sidste tredjedel ville blive a walk in the park for VB’s suveræne tophold, kan man godt revurdere sin opfattelse. Efter en blodfattig indsats mod nr. tredjesidst fra Skive måtte VB for første gang i 19 kampe stå med tomme hænder efter et 1-2 nederlag, som smerter, og som giver Fredericia og Viborg mulighed for onsdag og torsdag atter at spille sig tilbage i topstriden.

Fortjent? Måske ikke på spilfordeling, antal hjørnespark etc., men Skive spillede dygtigt det ud, de havde, og lad så blot denne aften være et wake-up-call for de ellers så sejrsvante vejlensere. So nicht, meine Herren …!

Alt var ellers lagt op til en god VB-aften. Ikke alene brød junisolen frem, men efter tre spøgelseskampe kunne man atter åbne portene på klem for tilskuerne – 500 havde fået adgang til langsiden. Dejligt atter at kunne byde velkommen til om end kun en brøkdel af de trofaste fans, som gjorde, hvad de kunne for at holde modet oppe hos de rødblusede, som ret hurtigt befandt sig auf der Verliererstrasse. Lad os håbe, at snart endnu flere tilhængere vil få adgang, så man kan nærme sig normale tilstande.

Constantin Gâlcă trak kaniner op af sin rumænske tryllehat, da startelleveren blev offentliggjort. Kortene i et tæt NordicBet LIGA-program program var nemlig blevet godt blandet. Kjartan Finnbogason var den ikke overraskende ændring. Topscoreren var tilbage efter endt karantæne og fortrængte Adam Jakobsen til bænken. Diego Montiel, som kom ind og blev matchvinder i Fredericia, var med fra start denne gang, hvilket placerede Thomas Gundelund udenfor. Her måtte også Lucas Jensen tage plads, da Sergiy Gryn for første gang efter coronapausen var med i truppen, og ukraineren røg direkte ind på venstre kant, hvilket sendte Mucolli over i højre side. Malte Amundsen var med for Viljormur Davidsen, og Arlind Ajeti, der fik sine første ti minutter på Monjasa, erstattede Mads Greve, som uvant fik plads blandt udskiftningsspillerne. Altså i alt fem ændringer i forhold til fredagens lokalopgør.

Ikke uventet stillede gæsterne sig hurtigt ned på den sidste tredjedel og afventede vejlensernes angreb. VB var således på bolden det meste af tiden, men spillet var langsomt og statisk, og der manglede bevægelse og løb for hinanden, og topholdet truede kun sjældent det blågule forsvar. Et forsøg forbi udefra fra Ramadani var det eneste, der skete på den front i kampens start.

I stedet kom skibonitterne ud af det blå foran med et lille kvarter spillet. Sebastian Grønning så, at Groothuizen stod langt ude af sit mål, og fra en 30-35 m løftede han bolden i nettet.

VB forsøgte at slå tilbage, og Montiel havde et godt forsøg spillet op af Gryn, men mesterlig redning af Skive-keeper Marcus Bobjerg.

Finnbogason fik foræret en stor chance af Skive-forsvaret, men uvant uskarpt sparkede islændingen lige på Bobjerg.

I stedet blev det 0-2 med en halv time spillet. Dommer Benjamin Helm Svedborg så Arlind Ajeti begå straffe, og Sebastian Denius eksekverede sikkert.

Gæsterne tog dygtigt al tempo og rytme ud af kampen, og et rådvildt tophold formåede ikke at komme tilbage før pausen.

Gâlcă reagerede i halvlegen og sendte Lucas Jensen ind for Gryn og Gundelund ind for Mølgaard. Billedet var uforandret med hårdt pressende, men ret tandløse vejlensere og et Skive-hold, som forsvarede sig godt med stor energi i duellerne.

Kjartan Finnbogason burde have bragt spænding ind i kampen allerede efter 10 minutter i 2. halvleg. Lucas Jensen spillede ham op for blankt mål, men islændingen helkiksede sit forsøg.

Gâlcă prøvede alt fra bænken. Han sendte Adam Jakobsen på banen for Mucolli, og mod slutningen smed han Tobias Sommer ind til sin debut i en dobbeltudskiftning, hvor også Mads Greve kom på banen. Finnbogason og Montiel røg ud, og VB stillede om til en trebackkæde.

Ajeti testede Bobjerg med et fornemt langskud, men ellers var det småt med åbne VB-chancer trods den store spilovervægt.

I det 85. minut bragte Malte Amundsen dog spænding ind i slutfasen, da han, efter at Sebastian Denius i den anden ende netop havde slået et frispark på overliggeren, pludselig befandt sig helt fri foran Skive-målet og kunne nette til 1-2.

Målet udløste naturligvis et om muligt endnu mere massivt pres fra topholdet, uden det kastede noget af sig. Den største chance tilfaldt faktisk Skives Thomas Santos, der gav Groothuizen lejlighed til at hive en klasseredning frem.

Der var advarsler til Ajeti, Tobias Sommer, Malte Amundsen og Ramadani, hvilket sender de to sidstnævnte i karantæne mod Kolding.

Der er arbejde at gøre på træningsbanen for at ryste den dårlige oplevelse ud af de vejlensiske kroppe. VB’erne kan nu i lokalderbyet på lørdag bevise, at aftenens svipser ikke er tegn på en længevarende nedtur.

NordicBet LIGA 2019-20, Vejle Stadion
Tirsdag den 9. juni 2020 kl. 18.00
Vejle Boldklub – Skive IK 1-2 (0-2)
14. 0-1 Sebastian Grønning
31. 0-2 Sebastian Denius (straffespark)
85. 1-2 Malte Amundsen

Kort:
49. Malte Amundsen (gult kort)
67. Arlind Ajeti (gult kort)
68. Ylber Ramadani (gult kort)
83. Tobias Sommer (gult kort)

Indskiftninger:

Dommer: Benjamin Helm Svedborg
Tilskuere:
400

Skive (4-4-1-1): Marcus Bobjerg – Jacob Vetter (90: Lasse Thillitz Andersen), Jacob Dehn Andersen, Emil Søgaard, Kenneth Nielsen – Thomas Santos, Frederik Mortensen, Nicolai Dohn, Sebastian Denius – Sebastian Buch Jensen (79: Frederik Fisker) – Sebastian Grønning (74: Jeppe Mogensen)
Træner: Thomas Røll, Martin Thomsen.

Kort:
38. Sebastian Grønning (gult kort)
60. Emil Søgaard (gult kort)
73. Marcus Bobjerg (gult kort)

Tekst: Ole Kristensen.